Ronaldinho, Messi és Eto’o újra csatasorban

Vágólapra másolva!
2007.02.09. 11:32
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő, listavezető, egyben címvédő Barcelona ismét egyszerre állíthatja csatasorba félelmetes támadójátékának három alappillérét, az elmúlt időszakban kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó Ronaldinhót, Messit és Eto’ót. Legalábbis egészségügyi okok miatt már nem kell őket nélkülöznie Frank Rijkaardnak.
A tavalyi évben remeklő trió nélkül a BL- és spanyol bajnoki címvédő nem meggyőző
A tavalyi évben remeklő trió nélkül a BL- és spanyol bajnoki címvédő nem meggyőző
A tavalyi évben remeklő trió nélkül a BL- és spanyol bajnoki címvédő nem meggyőző
A tavalyi évben remeklő trió nélkül a BL- és spanyol bajnoki címvédő nem meggyőző

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A kisebb sérülésen jelesül a brazil van túl, aki a Zaragoza elleni kupamérkőzésen vált maródivá, majd hagyta ki a hétvégi, Osasuna elleni gólnélküli bajnokit.

A leghosszabb kihagyáson a kameruni gólvágó van túl, Eto’o még a 2006. szeptember 27-i, Bremen elleni BL-mérkőzésen sérült meg, csak a közelmúltban kezdhette újra az edzéseket és a napokban tréningezhetett ismét csapattársaival. Eto’o az Osasuna ellen már öt percet kapott csereként.

Nem sokkal a kameruni támadó kiválását követően iratkozott fel a hiányzók listájára Messi, aki november közepén a Zaragoza elleni bajnokin lesétált a pályáról, majd lábközépcsont-törést állapítottak meg nála.

Két ilyen kreatív játszótárs elvesztését követően Ronaldinho sem volt igazán formában, visszatértük talán a brazil esetében is javulást idézhet elő.

Rijkaardnak azonban óvatosan kell bánnia a nagy visszatérőivel. A csapatnak ugyan szakmailag mindhármukra nagy szüksége van, de hiba lenne rájuk idő előtt nagy terhet, másrészt többhónapos kihagyás még klasszisok esetében sem múlik el nyomtalanul. Idő kell, amíg formába lendülnek.

Újra a pályán örülhetnek a Barca-góloknak a klasszisok
Újra a pályán örülhetnek a Barca-góloknak a klasszisok

Idő azonban egyelőre csak a legfőbb riválisok bukásainak köszönhetően van: a katalánok előnye akár már tetemes is lehetne, ha időközben nem kerültek volna ők maguk is hullámvölgybe: legutóbbi hét bajnokijuk közül csupán kettőt tudtak megnyerni.

A holland edző a héten nem számíthatott a válogatottakba behívót kapott Puyol, Xavi, Iniesta és Saviola négyessel.

Mind a négyen szóhoz jutottak csapatuk mérkőzésen, Iniesta góljával a spanyolok 1-0-ra verték Manchesterben az angolokat, Saviola találata ugyancsak 1-0-s győzelmet ért az argentinoknak Párizsban a franciák ellen. Így viszont a héten viszont mind a négyes kiestek a közös munkából.

Van Bronckhorst és Márquez nem edzett együtt társival legutóbb, Edmilson és Thuram is csupán erősíthetett, miként Silvinho is csak külön készülhet egyelőre.

A Barcelona a hétvégi fordulóban a Racing Santander csapatát látja vendégül a Nou Campban. Gondok a 9. helyen álló vendégeknél is vannak, meghatározóik közé sorolható játékosok közül Pedro Munitist és Nikola Zigicset is kénytelenek lesznek nélkülözni Barcelonában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik