Bevette a Montjuicot a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2006.12.17. 21:25
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában minimális különbséggel, idegenben nyert a Real Madrid, amely ezzel a sikerével megszakította az Espanol remek sorozatát. A győztes gólt Ruud van Nistelrooy jegyzi.
Ruud van Nistelrooy a kilencedik bajnoki gólját szerezte a Real Madridban
Reuters
Ruud van Nistelrooy a kilencedik bajnoki gólját szerezte a Real Madridban
Ruud van Nistelrooy a kilencedik bajnoki gólját szerezte a Real Madridban
Reuters
Ruud van Nistelrooy a kilencedik bajnoki gólját szerezte a Real Madridban

LA LIGA, 15. FORDULÓ:

  • Espanyol – Real Madrid 0-1 (0-0)
  • G.: Van Nistelrooy 50.

FIFA: mégis Cannavaro az év játékosa

Spanyol és olasz lapértesülések szerint a friss aranylabdás olasz Fabio Cannavaro lesz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA év játékosa. A hírt a Cadena SER spanyol rádióállomás közölte, de olvasni lehetett az olasz La Gazzetta dello Sport internetes oldalán is. A hírek néhány napja még arról szóltak, hogy a brazil klasszis, Ronaldinho megvédte címét. Az ősszel igen hullámzóan tejesített dél-amerikai zseni Cannavaro és Zidane társaságában a három legfőbb esélyes egyike volt idén is. A jelek szerint végül meg kell elégednie 2006-ban a harmadik hellyel, hiszen a vb után visszavonult francia Zinedine Zidane és az olasz Cannavaro is megelőzi őt. Az érintett Cannavaro úgy nyilatkozott a hírrel kapcsolatban, hogy egyelőre csak a hétfői programja biztos, Svájcba utazik, a díjátadó gálára, de ellentétben az aranylabda-szavazással, most nem tudta, tényleg az élen végez-e vagy sem.
Nem a legjobban kezdődött a Madrid számára a találkozó, hiszen egy szerelési kísérlet végén véletlenül megtaposták Reyes bokáját, aki ápolásra szorult ugyan, de tudta folytatni a játékot.

A hazaiak először a negyedik percben veszélyeztetek egy fejessel, de ettől eltekintve abszolút kiegyenlített, jó iramú mezőnyjátékot láthattunk az első húsz percben, komoly helyzet nélkül.

A 23. percben minden bizonnyal megfagyott a madridi szurkolók ereiben a vér: Luis Garcia egy baloldalról visszagurított labdára érkezett jó ütemben, de ballal, senkitől sem zavartatva 12 méterről magasan a léc fölé lőtt.

A 30. percben nagyon komoly lehetőség alakult ki az ezúttal is fekete szerelésben játszó „blancók” előtt: az ötös sarkánál Van Nistelrooy vett le egy jobboldali beívelést, amelynek jócskán alászaladt védője, Torrejan, de a holland labdaátvétele elég volt a barcelonai védőnek, hogy javítson és spiccel szögletre mentse a madridi lövését.

A félidő végén Casillas merész kifutását magas lábhasználat miatt szabálytalannak ítélte a játékvezető, a különben nagy lövő Luis Garcia azonban csúnyán elrontotta az ígéretes helyről – középről, 18 méterre a kaputól – járó közvetett szabadrúgást.

A második félidőben a hely szinte ugyanaz volt egy szabadrúgásnál, mindössze annyi változás történt, hogy ezúttal a csapatát remekül irányító De la Pena lőtt a kapu fölé.

Hurtado (Espanyol, balra) mellett Reyes (Real Madrid, jobbra) csinál meg egy visszacselt
Reuters
Hurtado (Espanyol, balra) mellett Reyes (Real Madrid, jobbra) csinál meg egy visszacselt

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Egy perccel később büntetett a kihagyott lehetőségek miatt a madridi csapat. Guti remek meglátású centerezését Van Nistelrooy levette, fedezte, majd a befordult labdát a hosszú sarokba küldte a gólvonaltól hét méterre, védőjével a hátán. Ez volt a holland kilencedik bajnoki találata az idényben.

Megjött a kedve a vendégeknek, akik szerették volna bebiztosítani a sikerüket az ekkor kissé megroggyant hazaiak ellen: Guti jól eltalált lövését Kameni tolta ujjheggyel szögletre a bal alsóból.

Az 54. percben Cannavaro repült bele egy jobboldali hazai indításba, a labda az arcán csattant – jól látható, pirosló nyoma is maradt –, a hazai játékosok reklamálása közepette, kezezés címszó alatt mégis sárga lapot adott az olasz védőnek a játékvezető. Ám mivel már volt egy ilyen színű kártyája a friss aranylabdásnak, mehetett zuhanyozni, a vendégek pedig létszámilag megfogyatkoztak.

A folytatásban egyre jobban kapuja elé szorult a Real, amely a végén annyira őrizte minimális előnyét, hogy a végén már egyetlen csatáruk nem maradt a pályán.

Egyre közelebb került az egyenlítő gólhoz az Espanyol, de egyetlen labdát sem sikerült begyötörniük a fővárosiak kapujába, pedig próbálkoztak rendesen: előbb azonban Salgado lépett közbe egy lövésnél bravúrral, majd Casillasnak is akadt nem kevés dolga.

A ráadásban öt percet kapott az Espanyol, de a hazaiak lövései rendre célt tévesztettek.

A hazai vereséggel vége szakadt az Espanyol tíz mérkőzésre nyúló veretlenségi szériájának, pályaválasztóként másodszor kaptak ki az idén.

A Real nyolcadik idegenbeli találkozóján hatodszor nyert. A királyiak a harmadik helyen állnak a tabellán, két pontra a listavezető Sevilla mögött és egy pontra az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, címvédő Barcelonától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik