Idegenben győzött az Atlético Madrid

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.11.19. 19:20
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában idegenben nyert három góllal az Atlético Madrid. A lendületes, igen kemény, nem túl sok gólhelyzetet hozó találkozón a 34. percben Dehu az alapvonalnál igen keményen szállt bele a labdát már középre kanalazó vendégjátékosba, jutalma egy sárga lap és tizenegyes lett.
Elsőszámú gólfelelőshöz hűen Torres rúgta az Atlético első gólját
Elsőszámú gólfelelőshöz hűen Torres rúgta az Atlético első gólját
Elsőszámú gólfelelőshöz hűen Torres rúgta az Atlético első gólját
Elsőszámú gólfelelőshöz hűen Torres rúgta az Atlético első gólját
A büntetőt a válogatottból mellőzött kapitány, Fernando Torres higgadtan értékesítette, Molina jól elkapta az irányt, rajta volt a lövésen, de nem háríthatta a rendkívül jól meghelyezett labdát.

A hullámzó mezőnyjátékot tartogató folytatásban a keménység olykor durvaságba csapott, a legkirívóbbat Cesar követte el, aki a 65. percben hátulról bevetődve rúgta össze igen látványosan a meginduló, labdát már régen megtoló Torres bokáit.

A megfogyatkozott hazaiak négy perc múlva kapitulálták, a portugál légiós, Maniche növelte az Atlético előnyét.

Ember- és kétgólos hátrányban a hazai középcsapatnak nem sok esélye volt a pontmentésre, nem is jött össze.

A bajnokságban eddig góltalan Maniche hat perccel később fejjel is beköszönt – az elsőt lábbal juttatta a hazai kapuba –, beállítva ezzel a végeredményt-

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A Levante ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban – a harmadikat pályaválasztóként -, az Atlético hatodszor győzött, de csak másodszor vendégként.

Az újonc Tarragona Zaragozában is beleszaladt egy háromgólos vereségbe - a vendégek gólnélküli első félidőt, majd egygólos hátrányba kerülésüket követően az 54. perctől tíz emberrel játszottak -, a többi találkozó viszont ezeknél jóval több izgalmat tartogatott.

A rendes játékidőben még 2-2-re és pontszerzésre állt a Bilbao az Espanol vendégeként – a hazaiaknál Tamudo hét perc alatt duplázott -, ám a hosszabbításban Pandiani találatának köszönhetően a barcelonaiak a Montjuicon tartották a három pontot.

A Recreatico Heulva hazai pályán 2-0-ra verte az Osasunát, utóbbiak tavaly még a BL-indulást érő negyedik helyen végeztek, idén viszont könnyen kiesési gondjaik lehetnek.

A középmezőnyben a Villarreal, miután hazai környezetben 1-0-ra legyőzte, egy pontra megközelítette a táblázaton a Getafét, a mérkőzésen vendégek argentin kapusának, Abbondanzierinek az öngólja döntött.

Továbbra is nyeretlen a bajnokságban a sereghajtó Real Sociedad, amely saját pályáján gólnélküli döntetlent játszott a Betis-szel. Pedig utóbbiak szívesen látott vendégek: hatodik idegenbeli találkozójukon első pontjukat szerezték…

LA LIGA, 11. FORDULÓ

  • Levante-Atlético Madrid 0-3 (0-1)
  • G.: Torres (34. 11-esből), Maniche (70., 76.)
  • Espanyol-Athletic Bilbao 3-2 (0-0)
  • G.: Tamudo (53., 60.), Pandiani (90.), ill. Yeste (47. 11-esből), Aduritz (66.)
  • Real Sociedad-Real Betis 0-0
  • Real Zaragoza-Gimnastic 3-0 (0-0)
  • G.: Aimar (49.), Oscar (55.), Piqué (70.)
  • Recreativo Huelva-Osasuna 2-0 (1-0)
  • G.: Guerrero (45.)
  • Villarreal-Getafe 1-0 (0-0)
  • G.: Abbondanzieri (49.-öngól)
  • Deportivo La Coruna-Celta Vigo 0-1 (0-0)
  • G.: Nene (73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik