Gianluca Zambrotta és Lilian Thuram is elkelt

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.07.20. 15:27
A Barcelona 14 millió eurót ad az olasz, 5 millió eurót pedig a francia védőért. A katalán klubvezetők tájékoztatása szerint a két klub már megegyezett egymással, ám a torinóiak aláírására pár napot még várni kell. Két napot Torinóban töltött, majd ma visszaérkezett Barcelonába a katalán klub ügyvezetője, Txiki Begiristain és Ferran Soriano, a gazdasági ügyekért felelős alelnök. A sportvezetők nem tétlenkedtek az olasz nagyvárosban.
Zambrotta négy...
Zambrotta négy...
Zambrotta négy...
Zambrotta négy...
Előbbi a repülőtéren diplomatikusan úgy fogalmazott, hogy egyelőre csak nagyon óvatosan és feltételes módban tud csak beszélni a Torinóban történtekről.

Hiszen bár a megegyezés megtörtént a felek részéről, a Juventus illetékesei még nem szentesítették aláírásukkal a megállapodást.

A katalán klubvezetők szerint azonban a találkozón minden akadályt elhárítottak, így semmi akadálya nincs annak, hogy ezt hétfőig megtegyék.

Jelen állás szerint a Barcelona 14 millió eurót fizetne Gianluca Zambrottáért.

A világbajnok olasz szélsővédő négy évre kötelezné el magát a bajnoki címvédőhöz.

A világbajnok francia védőt, Lilian Thuramot akciós áron, ötmillió euróért adná el a Juventus.

A francia játékos, aki péntekig afrikai vakációját tölti, két évre írhat alá, ha ténylegesen létrejön a megállapodás a két klub között.

...Thuram két évre írhat alá
...Thuram két évre írhat alá
A Juventus az olasz bundabotrány elsőszámú vádlottja, legutóbbi két bajnoki címétől megfosztották a Zebrákat, akiknek a következő idényben a másodosztályban kell rajtolniuk, mínusz 30 pontról.

A döntés nem végleges, az ellen az érintett négy klub – a Juventus mellett az AC Milan, a Lazio és a Fiorentina – fellebbezéssel élt.

Fabio Capello – még az elsőfokú döntést sem várta meg bundaügyben - már a világbajnokság alatt távozott a Juventustól és elfogadta a Real Madrid invitálását.

A játékosok viszont sokáig kivártak, ám az elmúlt 24 órában felgyorsultak az események a több európai nagycsapat által körüludvarolt keretben.

Először Gianluigi Buffon és Pavel Nedved tett hűségesküt a torinói klub mellett, felvállalva így a másodosztályt.

Nem sokkal később bejelentették Fabio Cannavaro és Emerson távozását. Utóbbi két játékos, követve trénerét, a Real Madridhoz szerződött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik