Strandröplabda: főtáblára jutottak a magyarok az U19-es vb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.10. 14:34
Remekeltek a magyar strandröplabdázók a kínai Nancsingban zajló U19-es világbajnokság első napján, s mind férfi, mind pedig női kettősünk kiharcolta a főtáblára kerülést.

Első alkalommal vesznek részt magyar versenyzők strandröplabda utánpótlás-világbajnokságon, s kifejezetten jól sikerült a mieink számára az első nap. A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence a selejtező első fordulójában az amerikaiak második számú párosát győzte le 2:1-re, ami azért nem akármilyen fegyvertény, majd egy iráni és a csehek párost legyőzve vívta ki a főtáblára kerülést. A fiúk számára nem csak a vb-szereplés a tét, hanem az ifjúsági olimpián való részvétel is, miután erről éppen egy hellyel lemaradtak az európai selejtezőn, azonban, ha egy olyan páros nyeri meg a világbajnoki címet, amely előttük végzett a badeni kvalifikációs versenyen, úgy ők is résztvevővé lépnek elő.

Az Orbán Orsolya, Tátrai Nikoletta duónak két győzelem is elég volt a továbbjutáshoz, ők előbb egy vanuatui, majd egy izraeli párost győztek le magabiztosan, s jutottak a legjobb 32 közé. Itt nyolc csoportra osztják a résztvevőket, ahonnan az első három továbbjut: a csoportgyőztesek egyből a legjobb 16-ba, míg a többiek egy plusz mérkőzést játszanak még ezért, innentől kezdve pedig egyenes kieséses rendszerben zajlik tovább a vb.

 

U19-es strandröplabda világbajnokság, Nancsing (Kína)
Férfiak, selejtező:
1. forduló: Hajós, Stréli – Gibbs, Titus (amerikai) 2:1 (–15, 15, 8)
2. forduló: Hajós, Stréli – Heidari Sirmandi, Shokati Shekarsaraei (iráni) 2:0 (18, 7)
3. forduló: Hajós, Stréli – Benes, Maixner (cseh) 2:1 (16, –19, 12)

Nők, selejtező:
2. forduló: Orbán, Tátrai – Tebeim, Ravo (vanuatui) 2:0 (12, 10)
3. forduló: Orbán, Tátrai – Maor, Shlomo (izraeli) 2:0 (16, 11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik