HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.01.13 19:52 Frissítve: 2018.01.13 22:05

Rp. gyorskorcsolya Eb: Bácskai alvás nélkül nyerte az érmét

Jószerivel alvás nélkül nyerte meg Bácskai Sára Luca a mieink egyetlen érmét a drezdai rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján azzal, hogy harmadik lett 1500 méteren.

HIRDETÉS

 

„Ha nagyon fáradt vagyok, előfordul, hogy a térdemtől lefelé zsibbad a lábam. Emiatt szinte egész éjjel nem aludtam, ráadásul ötszáz méteren a sikertelen selejtező miatt már délelőtt versenyeznem kellett a rangsoroló futamokban” – árulta el az MTI-nek a 18 éves versenyző, utalva arra: nem éppen úgy indult a napja, hogy életében először dobogóra állhat egyéniben.

„Bár a futamot megnyertem és utána tudtam aludni egy órácskát, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól alakul az ezerötszáz méteres verseny” – mondta.

Ugyanakkor hozzátette, most érzi, hogy kezdi visszanyerni a formáját, így ez az eredmény jó visszaigazolás a számára. Elődöntős futamával rendkívül elégedett volt, ott – bevallása szerint – végig jól fogta pozícióját, s a végén maradt ereje megelőzni orosz vetélytársát a döntőbe jutásért.

„A finálét is jónak éreztem a helyezkedést illetően, aztán a végén egyszer kibillentem, s akkor visszacsúsztam. Kicsit savasodtam is, de nem maradtam le, mint korábban ilyen esetekben – mondta a döntőről a váltóval Eb-ezüst- és -bronzérmes, illetve világbajnoki második Bácskai. – Ettől függetlenül nem érzem teljesen magaménak a bronzérmet, sohasen szerettem a szerencsét, de az elmúlt időben nem igazán volt benne részem, szóval mondhatjuk, hogy kijárt nekem.”

Bácskai úgy lett harmadik, hogy miután visszaesett a hatodik helyre, ketten kicsúsztak előtte, majd a zsűri kizárta a holland Suzanne Schultingot.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser is arról beszélt, hogy bár szerencséje volt Bácskainak, megdolgozott érte.

„Kora hajnalban kellett kelnie a délelőtti verseny miatt, ahol kifejezetten jó volt, ahogy az ezerötszázas elődöntőben is. A finálé háromnegyedéig szintén bátran helyezkedett és kitűnően védte a pozícióját, utána pedig mellé állt a shorttrack-szerencse. De nagyon megérdemelte, hogy ezúttal rámosolyogjon” – értékelt a sportvezető, aki hozzátette, fel is hívta a versenyző figyelmét arra, hogy problémás futam lehet, mivel két holland és két olasz szerepelt a döntőben.

Bánhidi szerint Bácskai kiváló technikai képességekkel rendelkezik, őt elsősorban fizikailag kell fejleszteni, hogy még jobb legyen.

A többi magyarról szólva azt emelte ki, hogy a negyedik olimpiájára készülő Knoch Viktor hibázott az 1500 méter elődöntőjében, jogosan zárta ki őt a zsűri, mert túl erősen védte a pozícióját a végül aranyérmes holland Sjinkie Knegttel szemben.

„Nagyon erős taktikai elemeket gyakoroltunk, mint például előre állni és végig vezetni” – mondta az 1500-as futamokról Bánhidi, aki szerint emiatt is történt az, hogy utána 500 méteren mind a négy magyar kiesett a negyeddöntőben. Hangsúlyozta, a mieink jelenleg az alapozás közepén tartanak, emiatt nem volt meg az a sebességkülönbség, ami az előzéshez kellett volna a legrövidebb távon.

„Nagyon jó jégen versenykörülmények között fontos tapasztalatokat gyűjtünk, ezért jöttünk” – jelentette ki.

Vasárnap 13 órától az 1000 méter küzdelmeivel és a staféták döntős versenyével zárul a kontinensviadal. Előbbi számban mind a hat magyar egyéni induló érdekelt a negyeddöntőben, míg a két váltó egyformán az A-döntőben szerepel.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.08.18 00:12:17

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. „Sofőrje”, Ivkovic sporttárs talán össze is kacsintott vele a mágikus pillanatban.

2018.06.03 20:18:15

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Interjú a 90. életévét május 31-én betöltő Kotsis Attilánéval.

2018.06.01 20:15:10

Röplabda nemzetisport.hu

„Hogy nekem »kint« könnyebb legyen, arra jutottunk Attilával, hogy papíron elválunk.”

2018.03.26 11:54:10

Röplabda nemzetisport.hu

A fotók láttán nem csoda, hogy idővel a centerpályán ülő nézők jelentős része átcsoportosult köréjük.

2018.01.05 08:41:14

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, s nem is a 15. helyezéssel vagy a mutatott játékkal volt baj.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS