R. E. B. 2020.07.31 12:27 Frissítve: 2020.07.31 13:57

Röplabda: Sándor Renáta nem gondolta volna, hogy máris edző lesz

Az NB I-be visszalépő Jászberény másodedzője lesz Sándor Renáta, aki elképzelhetetlennek tartja, hogy ismét játsszon.

 

Sándor Renáta nem gondolta volna, hogy ősszel ismét röplabdapálya környékén találjuk, ám a pályafutását – Bokorné Liliom Ritával együtt – tavaly, a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon befejező röplabdázó az NB I-es Jászberény női csapatának másodedzője lesz.

Sándor Renáta még nem készült az edzősködésre (Fotó: Török Attila)

„Ha januárban azt mondja, hogy így alakul, biztosan kinevetem” – kezdte az elmúlt évek egyik meghatározó játékosa, aki négy magyar bajnoki címet, három Magyar Kupát, két-két osztrák bajnoki és kupasikert, illetve német bajnokságot és kétszer Német Kupát ünnepelhetett, míg idehaza négyszer az év legjobb játékosának választották.

A jászberényi nevelésű Sándor az elmúlt egy évben kimondottan élvezte a civil életet, végre alaposan kipihente magát, építgette az online üzletét, legutolsó csapata, a Stuttgart mérkőzéseire is csupán a társaság miatt látogatott el. „Egy-egy labdamenetre figyeltem csak oda, egyébként beszélgettem, de ahányszor ott jártam, három kettes eredmény született, szóval egy idő után nem is mentem, ne legyen hosszú meccse a csajoknak” – jegyezte meg nevetve.

Közben tanult is, beiratkozott az edzői képzésre, ám inkább csak a távoli jövőben akart támaszkodni a képzettségre, egyáltalán nem készült arra, hogy most lesz tréner. Közben Stuttgartban – már a koronavírus-járvány miatt – nem kapott meg egy ígért állást, míg itthon édesanyja elköltözött a családi házból, ráadásul az Extraligából az NB I-be visszalépő Deme Gábor is megkereste, így minden a hazaköltözés mellett szólt. Szerdán meg is érkezett az utolsó bútorokkal, de mert egyelőre a kert telt meg az ingóságokkal, a bepakolásig esőmentes napokért szurkol.

„Deme Gáborral arról beszéltünk, hogy a fiatalok még ismerik a nevemet, érdemes kihasználni ezt, és átadni a tapasztalatokat – tette hozzá az ütő, akinek a pályafutása abbahagyásakor úgy tűnt, már-már elege van a röplabdából. – Játszani biztos nem is fogok, de érdekel, hogy a kispad másik oldaláról nézhetem a röplabdát. Érdekes, amikor megkaptam a feladatot, egész éjjel azzal álmodtam, hogy milyen gyakorlatokat mutatnék, hogyan csinálom majd a bemelegítést. Kíváncsi vagyok, milyen ötleteket tudok hozzáadni az egészhez.”

Aztán persze kérdés, hogy a javarészt utánpótláskorúakkal szereplő, a legutóbbi idényben Magyar Kupa-4. Jászberény mire lesz képes az erősen átalakult, a nyolccsapatos Extraligát követő, szintén nyolccsapatos bajnokságban, ám az biztos: tapasztalt, hiteles játékos ad tanácsokat a pálya széléről.   

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.

2020.03.01 23:35:11

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2001-es arcok továbbra is itt vannak a fedélzeten.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!