MTI 2018.01.23 10:28 Frissítve: 2018.01.23 13:14

Röplabda: Orbán Viktor az európai szövetség elnökével tárgyalt

A röplabdasport hazai sikereiről, támogatási rendszeréről, valamint a jövő évi Európa-bajnokságról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Alekszandar Boricsics, az Európai Röplabdaszövetség (CEV) elnöke, a Nemzetközi Röplabdaszövetség (FIVB) elnökhelyettese megbeszélésén az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

 

Alekszandar Boricsics, az Európai Röplabdaszövetség (CEV) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Árvai Károly)

 

A kedd délelőtti tárgyaláson – melyen részt vett Kovács Ferenc, a hazai szakszövetség elnöke is – megállapították: a magyar röplabdasport nagy lépésekkel haladt előre az elmúlt években. Kiemelték a női válogatott teljesítményét, az elmúlt évek két Eb-szereplését, illetve a World Grand Prix-sorozat harmadik osztályának megnyerését.

Az, hogy a röplabda bekerült a látvány-csapatsportágak társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatási rendszerébe (tao), nagy lehetőség, de sok feladat is egyben – hangzott el a megbeszélésen.

Boricsics szerint a szervezet jó döntést hozott, amikor tavaly felkérte Magyarországot, hogy legyen a 2019-es női Európa-bajnokság társházigazdája. A CEV első embere elmondta: a magyar röplabda hosszú évekre eltűnt a sportág térképéről, azonban köszönhetően a három éve dolgozó új vezetésnek, a válogatottak és a klubcsapatok teljesítménye is folyamatosan javult. „Ezért is ajánlottuk fel Magyarországnak, hogy rendező legyen” – mondta Boricsics.

Kovács Ferenc, a Magyar Röplabdaszövetség elnöke elmondta, a látogatás már önmagában történelmi jelentőségű volt, ugyanis először jött létre ilyen magas szintű találkozó.

A felek nagy várakozással tekintenek a 2019-ben esedékes Európa-bajnokság elé, amelynek egyik házigazdája Magyarország. Budapest, mint a világ egyik sportfővárosa a vizes vb-vel már bizonyított, így nincs akadálya újabb nemzetközi sportesemények színvonalas megrendezésének – állapították meg.

A magyar férfiválogatott 2018 augusztusa és 2019 januárja között vívhatja ki az Eb-részvételt, míg a női csapat társrendezőként biztosan ott lesz a kontinensviadalon. A férfi Európa-bajnokságot Franciaországban, Szlovéniában, Belgiumban és Hollandiában, míg a női Eb-t Magyarország mellett Lengyelországban, Szlovákiában és Törökországban rendezik.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.05 08:41:14

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, s nem is a 15. helyezéssel vagy a mutatott játékkal volt baj.

2017.09.25 23:55:52

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

NS-VÉLEMÉNY. Kinek a felelőssége a kialakult helyzet?

2017.09.24 18:02:29

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (BAKI)

A németek ellen is kiválóan küzdött a csapat, de veszített, így a mieinknek véget ért az Eb.

2017.09.23 11:32:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (Baki), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A tisztes helytállás megvolt, de a második meccsünket is elveszítettük az Eb-n.

2017.09.23 10:41:53

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Baki)

A lengyelek a legutóbbi Eb-selejtezőn hazai pályán 3:0-ra, Magyarországon 3:1-re verték meg a mieinket.