Röplabda: magyar győztes a Challenge-kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.16. 23:07
Címkék
A héten négy nemzetközi röplabda kupasorozatban (a második és a harmadik számúban) is győztest hirdettek. Legnagyobb örömünkre magyar játékos nyakába is került aranyérem, hiszen Horváth Dóra klubja, a török Bursa a Challenge-kupában ért a csúcsra.

Pedig a korábbi magyar szövetségi kapitány, a belga Jan De Brandt által irányított csapat az első meccsen még 3:2-es veresége szenvedett a görög Olympiakosz Pireusz otthonában. A visszavágón azonban már nem volt kegyelem: a első szettet 15-re, a másodikat 16-ra nyerte a Bursa, csak a harmadik játszma volt szoros, amit 23-ra nyertek a törökök.

Olympiakosz Pireusz otthonában. A visszavágón azonban már nem volt kegyelem: a első szettet 15-re, a másodikat 16-ra nyerte a Bursa, csak a harmadik játszma volt szoros, amit 23-ra nyertek a törökök.

Horváth Dóra mindkét meccset végig játszotta, az első meccsen 18 pontot (1 ász, 16 támadás, 1 blokk), a másodikon pedig 13-at (3 ász, 9 támadás, 1 blokk) szerzett. A magyar válogatott játékosa a második meccsen a három ásszal a legjobb nyitó lett, a teljes sorozatban pedig 125 ponttal az ötödik legeredményesebb játékos.

A női CEV-kupában is volt bizonyos magyar érdekeltség, mégpedig az, hogy a negyeddöntőben a magyar bajnok Békéscsabát kiejtő olasz Busto Arsizio is beverekedte magát a fináléba. Győznie azonban már nem sikerül: az első meccsen az orosz Dinamo Kazany hazai pályán 3:1-re győzött. A visszavágón az olaszok 2:0-ra is vezettek, de az oroszok innen is egyenlítettek (ezzel már a kupát is elhódították), majd végül a meccset is megnyerték.

A férfi CEV-kupában még ennél is szorosabb küzdelemben dőlt el a kupa sorsa. Az olasz Diatec Trentino hazai pályán 3:0-ra győzött (ezen a találkozón a magyar Bátkai Katona Ágnes volt az egyik játékvezető), a visszavágón azonban – bár az olaszok itt is nyertek szettet – a francia Tours győzött 3:1-re, s ezzel kiharcolta az aranyjátszmát, amit aztán 15:13-ra húzott be, ezzel együtt a kupát is.

A férfi Challenge-kupában a tavalyi ezüstérmes orosz Fakel Novi Urengoj most már az aranyat is begyűjtötte, miután már az első meccsen, a francia Chaumont otthonában is győzött 3:1-re. A visszavágón ugyan a franciák ráijesztettek az oroszokra, miután az első játszmát megnyerték, ezután azonban az oroszok már nem hibáztak, és 3:1-re a második mérkőzést is megnyerték.

Már csak a Bajnokok Ligája-döntők vannak hátra: április 22-23-án, Trevisóban a nőknél az orosz Dinamo Moszkva, az olasz Conegliano, a török VakifBank Isztambul és az Eczacibasi Isztambul, egy héttel később a férfiaknál Rómában az olasz Perugia és a Civitanova, a német Berlin RV és az orosz Zenit Kazany méri majd össze az erejét a legrangosabb európai klubtrófeáért.

RÖPLABDA, NEMZETKÖZI KUPÁK DÖNTŐI
Férfi CEV-kupa:
1. Tours VB (francia)
2. Diatec Trentino (olasz)
Férfi Challenge-kupa:
1. Fakel Novi Urengoj (orosz)
2. Chaumont (francia)
...
17. Fino Kaposvári SE
17. Vegyész RC Kazincbarcika
Női CEV-kupa:
1. Dinamo Kazany (orosz)
2. Unet Yamamay Busto Arsizio (olasz)
...
5. Linamar-Békéscsabai RSE

Női Challenge-kupa:
1. Bursa BBSK (török)
2. Olimpiakosz Pireusz (görög)
...
9. Vasasa Óbuda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik