Női röplabda Európa-liga: magyar siker Franciaországban

Vágólapra másolva!
2019.06.01. 21:19
A magyar női röplabda-válogatott szombaton négy játszmában nyert Harnes-ban a házigazda francia csapat ellen az Európa-liga arany divíziójának harmadik fordulójában.

A magyarok magabiztos játékkal hozták az első szettet, majd a második felvonásban is elhúztak riválisuktól, akik ugyan feljöttek a végén, de a vendégek négy játszmalabdájukból a harmadikat értékesítették.

Jan De Brandt szinte a teljes csapatát lecserélte a második játszma után, ugyanis a két együttes – nem hivatalos felkészülési mérkőzésen – vasárnap is összecsap: azon a találkozón azok a röplabdázók kapnak lehetőséget, akik szombaton keveset játszottak. A franciák ezt kihasználva szépítettek, de a negyedik játszma újra a mieinké lett.

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő keretéből ezúttal Dégi Barbara, Miklai Zsanett, Pallag Ágnes és Pekárik Eszter maradt ki.

A magyarok az első fordulóban 3:1-re nyertek a franciák ellen Nyíregyházán, a második körben ugyanilyen arányban kikaptak a horvátok vendégeként Varasdon. A nemzeti csapat a második találkozó után egyből Franciaországba utazott.

Az El-ben három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a június 21-22-i varasdi négyes döntőben. Amennyiben a B-csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még az elődöntőbe.

A belga Jan De Brandt irányította, két győzelemmel és egy vereséggel álló nemzeti együttes jövő szombaton Kaposváron fogadja a horvát csapatot.

NŐI EURÓPA-LIGA, ARANY DIVÍZIÓ
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Franciaország–Magyarország 1:3
(–19, –23, 19, –21)
Az állás: 1. Horvátország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Ausztria 3, 4. Franciaország 1
A további program
Június 8.:
Magyarország–Horvátország (Kaposvár, 15)
Június 12.: Ausztria–Magyarország (Graz, 17.55)
Június 15.: Magyarország–Ausztria (Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik