ROSKA EMESE BOGLÁRKA (MEXIKÓ) 2017.07.11 08:53 Frissítve: 2017.07.11 08:54

Női röpi: szárnyakat kaptak a mieink, de a földön maradtak

Lazább, edzésmentes programmal telt a magyar női röplabda-válogatott hétfője Mexikóban. A World Grand Prix harmadik vonalának tornáján három meccset nyerő csapat keddtől már a caracasi viadalra készül, amelyen szintén hódítana.

Volt mit kipihennie, és volt minek örülnie a csapatnak (A szerző felvétele)

 

Volt minek örülni mexikói idő szerint vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, hiszen a magyar női röplabdázók 3:0-ra megverték a házigazdát a World Grand Prix harmadik vonalának mexikói tornáján, így három győzelemmel zártak, ráadásul a nyolc csapat legjobbjaként várják a caracasi folytatást.

A diadal jelentőségéhez illően ünnepelt a csapat, amely hétfőre szabadnapot kapott.

„Ráérek keddtől főnök lenni” – jegyezte meg mosolyogva Alberto Salomoni szövetségi edző, aki tényleg szabadságot adott a csapatnak: a máskor szigorú és precízen megtervezett programot ezúttal a reggelitől kezdve a vacsoráig a játékosok alakíthatták ki.

Alapvetően pihenéssel és városnézéssel telt a nap – illetve telt volna. Kiderült ugyanis, hogy gyorsan le kell adni az ausztráliai vízumigényeket: még nem dőlt el, hogy a válogatott ott lehet-e a canberrai négyes döntőben, mindenesetre esélye nem is kevés van rá, márpedig az ilyen hivatalos ügyekkel nem lehet várni. Csakhogy a 25 oldalas igény kitöltése nem két percet vett igénybe, így a városnézés későbbre tolódott.

A maga összevisszaságában és nyüzsgésében szimpatikus, kedves városban néhány szuvenírt is beszereztek a játékosok, s ezúttal arra is jutott idő, hogy megkóstolják a mexikói konyha legjavát.

„Amióta ideértünk, sűrű a programunk, edzés, meccs, videózás, mentálisan is készülni kell a feladatokra, így jól jött a szabadnap – mondta el Dobi Edina, a csapat centereinek egyike. – Persze a hivatalos papírok kitöltése sok időt elvett, de így is ki tudtunk kapcsolódni. Aguascalientes szép, ahogyan olvastam, ez az ország legbiztonságosabb és legtisztább városainak egyike, s amit láttunk, mindezt igazolta.”

A válogatott hazai idő szerint keddről szerdára virradóra utazik el – két átszállással – Caracasba, ahol ismét összecsap Mexikóval, illetve találkozik Algériával és a házigazda Venezuelával is. A canberrai négyes döntőben a házigazdán kívül a legjobb három csapat vehet részt.

„Most tudatosult bennünk, hogy megint hosszú utazás vár ránk, de semmi gond, azt érzem, hogy jöhet nekünk bármi – folytatja Dobi. – Szárnyakat kaptunk, igaz, gyorsan vissza is zökkentünk, mert százszázalékosan kell koncentrálnunk a folytatásban. Szerintem már önmagában az hatalmas siker, hogy három meccset megnyertünk, ráadásul csak egy szettet veszítettünk. Ha még kétszer győzünk, biztosan a fináléba kerülünk, de én egyszer sem akarok kikapni. A négyes döntőben pedig másik álom kezdődhet…”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.26 11:54:10

Röplabda nemzetisport.hu

A fotók láttán nem csoda, hogy idővel a centerpályán ülő nézők jelentős része átcsoportosult köréjük.

2018.01.05 08:41:14

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, s nem is a 15. helyezéssel vagy a mutatott játékkal volt baj.

2017.09.25 23:55:52

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

NS-VÉLEMÉNY. Kinek a felelőssége a kialakult helyzet?

2017.09.24 18:02:29

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (BAKI)

A németek ellen is kiválóan küzdött a csapat, de veszített, így a mieinknek véget ért az Eb.

2017.09.23 11:32:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (Baki), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A tisztes helytállás megvolt, de a második meccsünket is elveszítettük az Eb-n.