Női röpi Eb: „röplabdásították” a Papp László Sportarénát – fotók

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.08.22. 12:15
Néhány nap alatt „röplabdásították” a Papp László Sportarénát, amely szinte teljesen készen várja a női Európa-bajnokság pénteki rajtját.
Részben lefüggönyözötten is impozáns látványt nyújt a Papp László Sportaréna – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Török Attila)
Részben lefüggönyözötten is impozáns látványt nyújt a Papp László Sportaréna – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Török Attila)

 

„Négy és fél kilométernél járok” – jegyezte meg szerda délelőtt tizenegykor Barnucz Tibor műszaki vezető, a Papp László Sportaréna „röplabdásításáért” felelős szakember. Ez csupán a létesítményben megtett kilométerek száma, amely az előző napok végére könnyen tizenöt-húsz kilométerre hízott, nem csoda, ha a szervezők közül néhányan inkább rollerrel hasítanak a létesítmény egyik szegletéből a másikba.

Nem unatkoznak a pályaépítők, akik a világítást szerelő külső szakembereket beszámítva nagyjából százan alakították át a csarnokot a sportág kívánalmainak megfelelően: nagy munkát jelentett, hogy míg másutt a padlóba szerelve „várják” a hálótartó vasakat a megtartásukhoz szükséges hüvelyek, ezek itt hiányoznak, így két, egyenként háromszor másfél méteres, négy centiméter vastag és darabonként 750 kilós vaslappal kellett helyettesíteni őket. Erre pakoltak parkettát, majd a hivatalos taraflex borítást.

„Két nap alatt jutottunk el addig, hogy felállíthassuk a vasakat” – jelezte Barnucz, hogy ha nem is sokat, de azért aludtak valamennyit az elmúlt napokban. Igaz, nem is érdemes túlcsúszni az előre egyeztetett időhatáron, hiszen a tarifa óránként ezer euró.

Az idehaza korábban megszokotthoz képest három színű lesz a pálya, hiszen az európai szövetség, a CEV mindent szigorúan szabályoz, így azt is előírja, hogy ne csak a pálya és az azon kívüli terület, hanem a pályán belül a hármasvonalon kívüli és belüli rész is különbözzön.

Az egyébként 12 és fél ezres nézőteret ötezresre csökkentették, a székek egy részét letakarták, így mondhatjuk, a mieink első három mérkőzésén akár telt ház is lehet. Ugyan idehaza rendeztek már korosztályos Európa-bajnokságot, európai ifjúsági olimpiai fesztivált és a kimondottan az idei Eb tesztversenyének szánt Európa-liga négyes döntőt, ám a kontinensviadal helyszínének kiépítése még a sokat látott szervezőknek is kihívást jelentett.

Barnucz Tibor azonban büszke a csapatra, „elégedett meg akkor leszek, ha szeptember másodikán már pakolunk, és minden rendben ment”.

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
C-CSOPORT
(MAGYARORSZÁG, Hollandia, Horvátország, Azerbajdzsán, Románia, Észtország)
Augusztus 23., péntek
15.00: Horvátország–Azerbajdzsán
17.30: Hollandia–Románia
20.30: MAGYARORSZÁG–Észtország (Tv: M4 Sport)
Augusztus 24., szombat
18.00: Észtország–Horvátország
20.30: Románia–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
Augusztus 25., vasárnap
15.30: Azerbajdzsán–Hollandia
18.00: Észtország–Románia
Augusztus 26., hétfő
18.00: Hollandia–Horvátország
20.30: MAGYARORSZÁG–Azerbajdzsán
Augusztus 27., kedd
18.00: Hollandia–Észtország
20.30: Románia–Horvátország
Augusztus 28., szerda
15.30: Azerbajdzsán–Észtország
18.00: Horvátország–MAGYARORSZÁG
Augusztus 29., csütörtök
15.30: Románia–Azerbajdzsán
18.00: MAGYARORSZÁG–Hollandia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik