Férfi röplabda Extraliga: Pénzügyőr-előny a döntőben

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.04.22. 21:22
null
Vezet a Pénzügyőr (Fotó: Árvai Károly)
A címvédő Pénzügyőr 3:1-re legyőzte a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének első, pénteki összecsapásán.

 

Egy évvel ezelőtt ugyancsak a Pénzügyőr és a Fino Kaposvár vívta az Extraliga döntőjét, és akkor is a Kőér utcában kezdte a két csapat a párharcot. Tavaly a fővárosiak 3:0-val indítottak, majd a negyedik mérkőzést követően – a klub története során első alkalommal – az aranyérmet is a nyakukba akasztották.

A 64-szeres válogatott Kovács Zoltán bravúros ászaival és bivalyerős ütéseinek köszönhetően magához ragadta a kezdeményezést a Pénzügyőr, ezért a somogyiak trénerének, Ruben Wolochinnak 9:5-ös hazai vezetésnél ki kellett kérnie az első idejét. A különbség nem csökkent, a fővárosiak azt a csapategységet mutatták, amely az elődöntőben a továbbjutást jelentette nekik. A Kaposvár játéka eléggé döcögött, nem tudta felvenni a ritmust, így a PSE nyerte az első játszmát.

A hazai szurkolóknak sem kellett túlizgulniuk a szettet, hátradőlve élvezhették kedvenc játékosaik pazar megoldásait és hatalmas ütéseit.

A második szett második pontjára közel egy percet kellett várni, a vendégek próbáltak utat találni a Pénzügyőr falán – nem sikerült, azonban Kiss Dániel, a hazaiak szélső ütője megtalálta a rést, így újra felcsendülhetett a hangorkán a Kőér utcában. A vendégszurkolók legnagyobb örömére magukra találtak a kaposvári játékosok, feljavult a támadójátékuk, a legerősebb ütéseket is viszonylag könnyedén fogadták, így hamar négypontos előnyre tettek szert. A háromszoros magyar bajnok Bögöly Gábor a maga részéről mindent megtett, és a játszma végén közelebb zárkózó hazaiakat is sikerült meggátolniuk a fordításban, így Hubicska Patrik ászával egyenlítettek a somogyiak.

Dávid Csanád és José Antonio Sandóval egyéni csatájával indult a harmadik felvonás – mind a ketten két pontot szereztek, azonban előbbi örülhetett, hiszen a Pénzügyőrnek sikerült kisebb előnyt kidolgoznia, ezért az első szetthez hasonlóan ismét a vendégek argentin edzőjének kellett időt kérnie. A különbség viszont nem csökkent, sőt… A strandröplabdából is jól ismert Kiss Dániel pontjával már 13:8-ra vezetettek a hazaiak, akik tovább növelték előnyüket, s közel kerültek a párharc első győzelméhez.

Mosolyra is volt okuk a szurkolóknak: a negyedik játszma elején Kovács egyik nyitása olyannyira rosszul sikerült, hogy a hálónál álló csapattársát, Magyar Bálintot találta el. Persze nem maradt el a bocsánatkérés…

Mivel a Kaposvár támadójátéka messze elmaradt a második szettben látottaktól, senkitől sem zavartatva játszhattak a hazaiak. Kicsit várni kellett az ünnepléssel, hiszen 24:12 után sorozatban öt pontot szereztek a vendégek, ám Jókay Zoltán gyors időkéréssel rendet tett a fejekben, és Kiss Dániel centerpontjával a PSE nyerte a döntő első mérkőzését.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA
Döntő, 1. mérkőzés
Pénzügyőr SE–Fino Kaposvár 3:1
(17, -19, 12, 17)
Budapest, Kőér utca, 300 néző. Vezette: Ujházi, Mezőffy
PÉNZÜGYŐR: Pedro 9, Magyar, Dávid Cs. 12, Rása 12, Kovács Z. 21, Kiss D. 14. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., De Sousa, Tordai, Gacs. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
FINO: Vasquez 6, Milovanovics 10, Bögöly 14, Sandoval 7, Garchet 1, Hubicska 8. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Radovics, El Azhari, Iván. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Örülünk az első győzelemnek! Azt gondolom, hogy amikor kellően határozottak voltunk akkor nem volt bajunk. A második játszmából kell tanulni, ha leesik a koncentráció akkor ilyenek történhetnek. Vinni kell tovább a lendületet.
Ruben Wolochin: – Jobban kell játszanunk a következő mérkőzésen, amire képes is a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik