Röplabda MK: „Bizonyítsátok be, hogy a röplabda szerethető, izgalmas észjáték!”

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 17:33
A trófeák! Röplabda MK sajtótájékoztató (Fotó: Árvai Károly)
Március 9–10-én rendezik a DRK Magyar Kupa Döntőt, a férfiak és a nők éremmérkőzéseit az Érd Arénában, ezt felvezetvén tartott kedden sajtótájékoztatót a Magyar Röplabdaszövetség. A nőknél megismétlődik a tavalyi döntő a Vasas és a Békéscsaba között, míg a férfiaknál hosszú ínség törik meg, akár a Kazincbarcika nyeri a serleget hat, akár a Kaposvár nyolc év után.

 

Már hatodik alkalommal rendezi az Érd Aréna a röplabda Magyar Kupa-döntőt, melyet felvezetvén tartott sajtótájékoztatót kedden a Magyar Röplabdaszövetség a budapesti Lion’s Garden Hotelben. Az eseményen részt vett Bögöly Gyula, a sportági szervezet elnöke, valamint az éremmérkőzéseken érintett csapatok képviselői. A nőknél március 9-én, szombaton rendezik a meccseket, 16.15-től a Fatum-Nyíregyháza és a Kaposvári NRC játszik a harmadik, míg 19.15-től a Swietelsky-Békéscsaba és a Vasas Óbuda az első helyért. A férfiak párharcai március 10-én vasárnap lesznek, szintén 16.15-től a Pénzügyőr és a Kecskemét vívja a bronz-, míg 19.15-től a Fino Kaposvár és a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az aranycsatát. A rendezvénynek idén is a DRK a névadó szponzora.

„Az állandó megújulás és fejlődés jellemzi a két szervezetet, ez köt össze bennünket – mondta Bögöly Gyula, majd kiemelte, a tavalyi ötjátszmás döntő után a nőknél a Vasas és a Békéscsaba minden bizonnyal ismét ádáz csatát vív majd az aranyért (akkor az óbudaiak nyertek), míg a férfiaknál biztosan nem lesz címvédés, mivel az elmúlt négy kiírás győztese, a Pénzügyőr idén nem jutott fináléba, így a Kazincbarcika nyeri a serleget hat év után, vagy a Kaposvár nyolc évet követően. – Mindenképpen javaslom az elővételes jegyvásárlást, mivel már most nagy számban adtunk el belépőket, de mindkét nap lesz lehetőség a helyszínen is jegyeket venni, a pénztárak 14.40-kor nyitnak. Fontos célkitűzésünk, hogy a mérkőzések mellett családi élményt is nyújtsunk, a kollégák már csütörtöktől birtokba veszik az arénát, hogy méltó módon felkészítsék a helyszínt. A legkisebbekre gondolva gyermeksarkot alakítunk ki, a nemzetközi kuparendezvényeket figyelembe véve eddig még nem alkalmazott vizuális élménnyel készülünk, extra fényekkel, kivetítővel, emellett helyi hangulatfelelőssel szeretnénk kiegészíteni a remélhetőleg látványos mérkőzéseket – valamint a DRK termékeiből is lehet majd vásárolni.”

Az elnök végül a mellette ülő főszereplőkhöz szólt. „Azt kérem, izgalmas meccsekkel, kemény küzdelmekkel bizonyítsátok be a kilátogatóknak és a tévénézőknek, hogy a röplabda nagyon szerethető, izgalmas, sok mozgással járó észjáték. Ehhez kívánok sok sikert!”

A DRK ügyvezető igazgatója, Édi Román megjegyezte, nem volt kérdés, hogy idén is a kupadöntő szponzorai között legyenek, és személyesen neki is élményt jelentett részt venni a tavalyi eseményen. „Azáltal, hogy két éve gyümölcsöző az együttműködésünk a szövetséggel, adta magát, idén is vállaljuk a feladatot. A DRK magyar márkaként fő szempontjának tartja a honi sportszövetségekkel és sportolókkal fenntartott kiemelkedő együttműködést. Vállalkozásként is sikeresnek értékelem az elmúlt idény döntőjét, hiszen új célközönséget, a röplabda szerelmeseit szólíthattuk meg.”

Tóth-Bodovics Hanna, a kaposváriak centere rámutatott, akik a csapatból átélték a legutóbbi bronzmeccs elvesztését, idén pedig bizonyítani akarnak, és éremmel szeretnének hazatérni – valamint úgy látta, a bajnokság alapszakaszában folyamatosan fejlődtek, és eljutottak arra a szintre, hogy a bronzmérkőzéshez hasonló jelentős téttel bíró párharcokat is képesek legyenek megnyerni. A nyíregyháziakat erősítő, szintén center, válogatott Lászlop Alexandra erős ellenfélként jellemezte a Kaposvárt, melynek legyőzéséhez minden erőre és koncentrációra szükség lesz, majd hozzátette, reméli, a decemberben érkezett új edző, a lengyel Adrian Chylinski által hozott új lendület sikerre viszi a Nyíregyházát. „Ő a számok embere, emellett a lányok a személyében partnerre leltek, akihez mindig lehet fordulni tanácsért” – emelte ki.

A Vasas válogatott liberója, Juhár Dalma szerint egészséges önbizalommal állhatnak ki a Békéscsaba ellen, mivel a legtöbb találkozójukat megnyerték eddig a szezonban, de az egymeccses döntő nem feltétlen azon múlik, kinek milyen az éve és a formája. „A tavalyi győztes döntő vége a szívről szólt, nem a taktikáról, még beszéltük is a párharcot követően, hogy nem az volt életünk mérkőzése, de szívvel-lélekkel küzdöttünk egymásért”. Juhár ezután a Vasas-szurkolók biztatását emelte ki, és reményét fejezte ki, hogy velük együtt szurkolhatják ki idén is a győzelmet. Baran Ádám, a BRSE elnöke felidézte, az elmúlt nyolc évben nyertek esélytelenként, illetve vesztettek esélyesként kupát, és éppen ettől szép a sportág, mert bármi megtörténhet.

A Kecskemétben szereplő szélső ütő, Farkas Péter rávilágított, szerdán bajnokit játszanak a Szeged ellen, melyen kiderül, min kell még csiszolni, de a saját játékukat játszva nem lehetnek bajban a bronzmeccsen – és bár 2019 óta, az elmúlt 17 mérkőzésen egyaránt a Pénzügyőr nyert ellenük, ez nem lehet mérvadó, mivel sokat változott a két csapat. A Pénzügyőrt erősítő ugyancsak szélső ütő, Kiss Dániel szintén fiatalításról beszélt, éppen ezért nagy eredmény lenne, ha ahogy a kupában, úgy a bajnokságban is elérné a top négyet a jelenleg hatodik helyezett egyesület, a bronzmeccs pedig megkoronázná az idényt.

Kiss Máté, a VRCK szintúgy szélső ütője a Vegyész táborát méltatta. „Magam tapasztaltam, a drukkerek sokszor olyan löketet adnak, mely a mélyebb gödörből is kisegíti a csapatot, reméljük, ezt ki tudjuk használni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk a győzelemért.” Míg az ugyanezen a poszton a Kaposvár színeiben játszó Bögöly Gábor erre úgy reagált, akkor van jelentősége az esélyességüknek, ha ezt a pályán is bizonyítják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik