Röplabda: megújították a magyar és a szerb szövetség együttműködését

Vágólapra másolva!
2023.11.11. 13:21
null
Határozatlan időre megújították a magyar és szerb röplabdaszövetség együttműködését (Fotó: Hunvolley/Fb)
Határozatlan időre megújították a magyar és a szerb röplabdaszövetség között 2020-ban létrejött együttműködési megállapodást, amelynek keretében akár közös edzésekre, edzőtáborokra, edzőmérkőzésekre és szakmai továbbképzésekre is sor kerülhet.

A hazai szövetség (MRSZ) Facebook-oldalának beszámolója szerint az MRSZ elnöke és ügyvezető igazgatója Budapesten fogadta a szerb szövetséget vezető, vajdasági származású olimpiai bajnok Mester Gyulát, valamint Ivan Knezevics főtitkárt. A szerb sportvezetők a Honvédelmi Minisztérium sportdiplomáciai konferenciáján is részt vettek.

„Amikor a Szerb Röplabdaszövetség elnökének kineveztek, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár az elsők között hívott fel és gratulált nekem, ezúttal pedig már személyesen is találkozhattunk és kezet rázhattunk egymással a sportkonferencián, ami különlegessé tette számomra a mostani budapesti látogatást” – nyilatkozta a Sydney-ben olimpiai bajnok Mester Gyula. Hozzátette, a magyar szövetséggel rendkívül előremutató egyeztetéseken vannak túl, melyek eredményeként várják Szerbiába a fiatal magyar edzőket és nyitottak az újabb közös rendezésű tornák megrendezésére is. Az idén Békéscsabán és Vrnjacka Banján bonyolították le az U17-es női Európa-bajnokságot.

„Élettel és tartalommal szeretnénk a továbbiakban is megtölteni a 2020-ban indult magyar-szerb együttműködést, amit a koronavírus okozta akadályok kicsit visszavetettek, de az alapjai mindig szilárdak, a benne megfogalmazott célok pedig világosak voltak” – mondta Bögöly Gyula, az MRSZ elnöke. Kiemelte, a magyar szakembereknek szükségük van a szerbek által képviselt röplabdatudás megismerésére, és igaz ez a játékosokra is.

Vatai Gabriella, az MRSZ ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, Magyarország számára „férfi és női fronton is komoly előrelépést jelenthet, ha betekintést nyernek a szerb röplabdázás rejtelmeibe”. Ivan Knezevics mindehhez hozzátette, szívesen látják a magyar játékosokat és edzőket akár az olimpiai felkészülés során is, valamint azt sem tartja kizártnak, hogy a magyar és a szerb élklubok közös edzéseken vegyenek részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik