Női röpi BL: újra világsztárok ellen lép pályára a Vasas Óbuda

Vágólapra másolva!
2023.11.15. 09:24
null
A Vasas szeretné megkeseríteni az olaszok életét, Gyimesi-Capet Zsófia szerint erre van is esély (Fotó: Földi Imre)
Az olasz sztárcsapat Scandiccit fogadja első hazai csoportmérkőzésén a magyar bajnok Vasas Óbuda.

 

A legutóbb döntős török Eczacibasi után egy újabb világsztárokkal teli rivális vár a Vasas női röplabdázóira a Bajnokok Ligája csoportkörében. A bivalyerős olasz élvonalban legutóbb bronzérmes, 2022-ben a Challenge-, idén tavasszal a CEV-kupában aranyérmes, a korábbi válogatott klasszis Kántor Sándort másodedzőként alkalmazó Scandicci érkezik az Érd Arénába szerda este.

A riválisnál többek között ott lesz az olimpiai bajnok, világbajnoki második, kétszeres BL-győztes kínai Csu Ting, az ötkarikás első amerikai Haleigh Washington, a világbajnok szerb Maja Ognjenovics, az olimpiai és vb-ezüstérmes brazil Ana Da Silva, a belga klasszis Britt Herbots vagy a mindössze 20 éves, 202 centi magas olasz csillag, Ekaterina Antropova (aki Izlandon született, néhány hónapos volt, amikor Szentpétervárra költöztek, majd 15 évesen ment Olaszországba az anyjával).

„A motiváció most is megvan. Szinte mindegy is, hogy ki áll a háló túloldalán, ha hozzuk a saját játékunkat és jól röplabdázunk, bárkit meg lehet szorongatni és most is ez a célunk – mondta az újabb csoportmérkőzés előtt a Vasas centere, Gyimes-Capet Zsófia.Szeretnénk megint meglepni az ellenfelet, amely nagyon jó csapat, másfajta röplabdát játszik az itthoni riválisainkhoz képest, ami részben előny, másrészt hátrány is lehet nekünk. Magasabb labdákkal játszik, hiszen magasabbak a játékosai, de ez segítség a blokkmunkánál, könnyebben oda tudunk érni az akciókhoz a hálónál. A jó játék lebeg a szemünk előtt, ha ez sikerül, akkor a számszerű eredmény nagyjából mindegy is.”

A Scandicci eddig hét forduló alatt ötször nyert, kétszer kikapott és 16 ponttal a 3. helyen áll hazájában. Kántorék múlt vasárnap késő esti, győztes bajnokijuk után már hétfő délután megérkeztek Budapestre, kedd délelőtt pihenő, délután edzés szerepelt a programjukban, mint ahogy szerda délelőtt is tartottak egy tréninget.

Kántor Sándor, a Scandicci másodedzője:
Mivel november elsejétől számolva két hét alatt a Vasas elleni lesz az ötödik mérkőzésünk, nem beszélhetünk állandó kezdő hatosról, muszáj forgatni a csapatot. Megnéztük és elemeztük a Vasas Eczacibasi elleni meccsét, és noha kikapott három nullára, a lehető legnagyobb koncentrációval kell pályára lépnünk. Nemcsak Ayshan Abdülazimovára vagy Taylor Bannisterre kell figyelnünk, hanem Fatoumatta Sillahra is, és persze feltérképeztük a BL-győztes feladót, Buket Gülübayt is. Stabil alapjátékot kell nyújtanunk, hogy elérjük a célunkat.
Már csak az aranyszettben bízhatnak    
Szerda este a Békéscsaba és a Nyíregyháza is hazai pályán vívja a visszavágót az európai porondon. A bajnoki ezüstérmes csabaiak a második számú kontinentális klubsorozatnak számító CEV-kupában már csak akkor juthatnak tovább a lengyel éllovas Bielsko-Biala ellen, ha 3:0-ra vagy 3:1-re győznek, majd megnyerik az úgynevezett aranyszettet is.
„Nem lesz könnyű dolgunk, de a játék minden elemében tudunk javulni, főleg nyitásfogadásban és támadásban. Képesek vagyunk felvenni a harcot, ha betartjuk a taktikát, emelünk a játékunk színvonalán, akkor meglesz a lehetőségünk, hogy elmenjünk az aranyszettig, ott pedig ki tudja, mi jöhet…” – mondta a BRSE bolgár válogatott ütője, Iveta Sztancsulova.
A szabolcsiak az előző körben már csodát tettek a spanyol Dos Hermanas elleni második meccsen a harmadik számú európai sorozatban és most is már csak az aranyszettben bízhatnak a román CSM Bucuresti ellen.

NŐI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
November 15., szerda
19.00, Érd:
Vasas Óbuda–Savino Del Bene Scandicci (olasz) (Tv: Match4)
November 16., csütörtök
18.00:
Marica Plovdiv (bolgár)–Eczacibasi Dynavit Istanbul (török)

NŐI RÖPLABDA CEV-KUPA
A 16 közé jutásért, 2. mérkőzés
November 15., szerda
18.00:
Swietelsky Békéscsaba–BKS Bostik ZGO Bielsko-Biala (lengyel)
Az első mérkőzésen: 1:3
NŐI RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA
A 16 közé jutásért, 2. mérkőzés
18.00:
Fatum-Nyíregyháza–CSM Bucuresti (román)
Az első mérkőzésen: 1:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik