Férfi röpi: 3:0-s siker, kedvező helyzetben a Pénzügyőr

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 21:19
null
Fotó: Facebook/Pénzügyőr SE
A Pénzügyőr nagyszerű csapatmunkával 3:0-ra legyőzte vendégét, a Ribola Kastelát a férfi röplabda Challenge-kupa első fordulójának szerdai első mérkőzésén, az UTE csarnokában. A visszavágó jövő szerdán lesz Horvátországban.

 

A PSE egyéves kihagyás után tért vissza a nemzetközi kupaporondra, ahol a harmadik számú európai sorozat első körében az a Kastela várt rá, amely a horvát élvonal legutóbbi idényében bronzérmet szerzett.

Az ellenfél egy-egy montenegrói és belga riválist leszámítva csak hazai játékosokat foglalkoztat, míg a budapestiek keretébe ezen a találkozón tért vissza a liberó Bruno Feliciano, akit a 2021–2022-es idényben a legjobb külföldi játékosnak választottak Magyarországon.

A Magyar Kupa címvédője az első játszmában egyszer sem volt hátrányban, olykor négy ponttal is vezetett, és bár a Kastela többször – így még 20:20-nál is – egyenlített, a hazaiak jó hajrával előnybe kerültek.

A második szett elején ráijesztett a Pénzügyőrre a 8:4-re ellépő horvát csapat, de 11:11 után már végig a fővárosiak vezettek. Mindkét csapat játékának színvonala visszaesett ugyan ebben a játékrészben, de a Pénzügyőr röplabdázói kevesebbet rontottak, ami elégnek bizonyult az újabb részsikerhez.

A harmadik etap az első harmadban szoros volt, de 7:6 után sorozatban öt hazai pont következett, amivel megnyugtatónak tűnt a hazai előny. A Kastela a hajrához közeledve egy pontra felzárkózott, de a Pénzügyőr remek csapatmunkát bemutatva ennél közelebb nem engedte riválisát, és 80 perc után győzelmet ünnepelhetett.

A találkozó legjobbja a PSE rutinos feladóátlója, a 13 pontos Kovács Zoltán volt, de minden hazai röplabdázó legalább hét pontig eljutott a mérkőzésen.

A sorozat másik magyar csapata, a MÁV Előre 3:2-es előnyből várja a Volley Näfels elleni, ugyancsak jövő szerdai, svájci visszavágót.

RÖPLABDA
Férfi Challenge-kupa
1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), 1. mérkőzés

Pénzügyőr SE–Ribola Kastela (horvát) 3:0 (21, 20, 22)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik