Röplabda: szuperkupa-győzelemmel nyitott Romániában a magyar légiós

K. A. Z.K. A. Z.
Vágólapra másolva!
2023.10.28. 19:51
null
Remekül mutatkozott be Gergye Roland az Arcada Galatinál (Fotó: hunvolley.hu)
A magyar férfi röplabda-válogatott korábbi alapembere, Gergye Roland a nyáron szerződött a román Arcada Galati csapatához, és új klubjában a Román Szuperkupa megnyerésével tette le névjegyét. Ennek kapcsán készítettek vele interjút a Magyar Röplabda Szövetség honlapján, a hunvolley.hu-n.

 

– Rögtön egy nagy sikerrel nyitottatok. Mekkora szereped volt benne?
– Valóban, az előző hónap végén kezdtük a tétmeccsek sorát a Román Szuperkupa döntővel, amelyet megnyert a csapat a Román Kupa-győztes Craiova ellen. Végig nagyon jó játékkal uraltuk a meccset, teljesen betartva az előre megbeszélt taktikát, és egy határozott 3:0 arányú győzelemmel sikerült a klub történetében harmadszorra megnyerni a Szuperkupát! A három játszma alatt 16 ponttal járultam hozzá a sikerhez, amit csak a világbajnoki aranyérmes átlónk tudott felülmúlni, ő 17 pontot csinált. Örülök neki, hogy sokat hozzá tudtam tenni a kupaaranyhoz.

– Mik a további céljaid ebben a szezonban?
– Egyrészt, Románián belül elhozni minden trófeát és aranyérmet, ami persze nem lesz egyszerű, mert egyértelműen nőtt a bajnokság színvonala, több jelentős anyagi háttérrel rendelkező férfi klub szerepel most az élvonalban, de a célok eléréséhez az első lépést sikeresen megtettük a Szuperkupával. Nemzetközi szinten pedig szeretnénk a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülni, amihez két selejtezőtornát kellene sikeresen megugrani.

A teljes interjút a linkre kattintva olvashatják el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik