Férfi röplabda Extraliga: a MAFC megszerezte első győzelmét

Vágólapra másolva!
2023.10.21. 20:59
A MAFC 3:0-ra nyert a TFSE vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján.

A szezonbeli első győzelmét megszerző csapat kubai légiósai közül Luis Enrique Reyes Rodríguez 19, míg Raico Antonio Altunaga Saroza 16 pontot szerzett.

A sportághoz kapcsolódó hír, hogy Petőváry Panni vezérletével győzelemmel kezdte a szezont a görög női röplabda-bajnokságban az ASZPE Thetisz Vulasz. Az athéni együttes a szombati első fordulóban 3:1-re nyert vendége, az AO Thirasz ellen, a magyar válogatott feladóátlója a mezőny legeredményesebb játékosaként 24 pontot szerzett. A 25 éves Petőváry az előző idényt az AO Egaleónál töltötte, és a bajnokság második legjobb pontszerzője lett.

A francia élvonalban érdekelt Terville magyar légiósa, Szűcs Kinga kezdőként végigjátszotta a Pays d'Aix Venelles elleni, 3:1-es sikerrel zárult hazai összecsapást. Az ütőjátékos 12 ponttal segítette együttesét, amely két győzelemmel és egy vereséggel ötödik helyen áll a tabellán.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ
TFSE–MAFC-BME 0:3
(–22, –23, –13)
TFSE: Füzék 7, Balázs B. 12, Gebhardt 8, Quintz T. 5, Tóth K. 7, Tóth M. 1. Csere: Laczi D. (liberó), Fenyő B., Merkler. Vezetőedző: Nagy Gergely
MAFC-BME: Tamási D. 3, Benkő 4, Balogh L. 5, Reyes Rodríguez 19, Altunaga 16, Kocsondi 3. Csere: Oláh (liberó), Katona. Vezetőedző: Pápai Péter
MESTERMÉRLEG
Pápai Péter:
– Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Az első két szett szoros csatát hozott, örülök neki, hogy mentálisan bírtuk a végjátékokat. A harmadik szettben is fenn tudtuk tartani a lendületünket és a jó szerváknak köszönhetően sikerült lezárni a mérkőzést.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik