Férfi röpi Extraliga: a Barcika nagy csatában verte meg a Pénzügyőrt

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 21:04
null
Fordulatos meccsen tudott nyerni a Kazincbarcika (Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország, archív)
A Kazincbarcika ötjátszmás csatában kerekedett vendéglátója, a Pénzügyőr fölé a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szerdai mérkőzésén.

Az első szettben a borsodiak ellentmondást nem tűrő játékkal simán kerültek előnybe, de a második játszmára rendezte sorait a hazai együttes és Majoros Balázs feljavuló teljesítményének köszönhetően 19–15-re elhúzott. A reklamálásoktól sem mentes végjáték ennek ellenére szoros lett, a VRCK-nak is volt szettlabdája, de a játékrész végül a PSE-é lett.

A harmadik etap még az előzőnél is nagyobb küzdelmet hozott, és bár a barcikaiak ezúttal is eljutottak több játszmalabdádig, ennek a végén is a hazaiak ünnepelhettek. A negyedik felvonás 17–18-ig volt szoros, utána – és az egész döntő szettben – már a VRCK akarata érvényesült, amely így két ponttal távozott a fővárosból.

A 135 perces mérkőzés legjobbjaként a borsodiak válogatott feladóátlója, Bibók Balázs 35 pontot szerzett.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, alapszakasz, 4. forduló
Pénzügyőr SE–GreenPlan-VRCK 2–3 (–15, 25, 32, –20, –8)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, néző. V.: Tillmann, Szarka.
PÉNZÜGYŐR: Rása 10, Keen 3, Szalai 17, Kovács Z: 8, Majoros 13, Kiss D. 11. Csere: Kozhuharov (liberó), Solti 2, Székely, Tóth K., Mihálovits 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán
VRCK: Gurszkij 5, Péter M. 8, Velychko 5, Bibók 35, Jirasek 29, Cziczlavicz 8. Csere: Kiss M. (liberó), Fecske, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Rögtön a kezdés nem olyanra sikerült, ahogy az elterveztük sokkal inkább a Kazincbarcika akarata érvényesült és aztán a későbbiekben sem tapasztaltam azt a tudatosságot, gondolatokat, amiknek meg kellett volna jelennie a pályán. Kikaptunk és ezt nehéz mindig feldolgozni, de menni kell tovább és tanulni kell az elkövetett hibákból.
Toronyai Miklós
: – Gratulálok a srácoknak, óriásit mentek ma. Nagyon motiváltan mentek bele a mérkőzésbe, de sajnos a második szettben, mindamellett, hogy a Pénzügyőr feljavult, mi is asszisztáltunk a győzelmükhöz, mert nem azt a gondolatmenetet vittük tovább, amit megbeszéltünk, színezni próbáltuk a játékot. A Kőér utcában mindig nehéz nyerni, de még pontot is szerezni. Mindkét csapat megérdemelte ma a sikert, de ma nekünk jobban jött ki a lépés. Jó úton járunk, szerintem sikerült ma bebizonyítanunk, hogy ezzel a fiatal gárdával is számolni kell.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik