Férfi röplabda Eb: Szlovénia és Franciaország is elődöntős

Vágólapra másolva!
2023.09.11. 19:18
null
Szlovénia elődöntős a röplabda Eb-n (Fotó: Getty Images)
Elsőként a szlovén válogatott jutott be a férfi röplabda Európa-bajnokság elődöntőjébe, később az olimpiai bajnok francia válogatott is sikerrel vette a negyeddöntőt.

 

Az európai szövetség honlapja szerint a legutóbb ezüstérmes szlovénok a hétfői, várnai negyeddöntőben az ukránokat győzték le négy játszmában, 130 perc alatt.

A találkozó legeredményesebb játékosa a vesztes együttesből a 21 pontos Vaszil Tupcsij volt, a győztes válogatottból Klemen Cebulj 17 pontot szerzett.

A csütörtöki, római elődöntőben a szlovénokra a keddi lengyel–szerb mérkőzés továbbjutója vár. A bronzmérkőzést és a finálét is az olasz fővárosban rendezik szombaton.

Az európai szövetség honlapja szerint a franciák úgy arattak háromszettes diadalt a románok felett, hogy az első és a harmadik felvonásban is a hajrában fordítottak, sőt, utóbbiban három román játszmalabdát is hárítottak.

A találkozó legeredményesebb játékosa a francia feladóátló Jean Patry volt 14 ponttal. A csütörtöki, római elődöntőben az olimpiai bajnok válogatottra a keddi olasz–holland mérkőzés továbbjutója vár. A bronzmérkőzést és a finálét is az olasz fővárosban rendezik szombaton.

FÉRFI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Negyeddöntő

Szlovénia–Ukrajna 3:1 (17, 29, –21, 23)
Franciaország–Románia 3:0 (22, 14, 25)
Kedden játsszák:
Lengyelország–Szerbia 18.00
Olaszország–Hollandia 21.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik