Férfi röpi: Romániában készül az Európa-ligára a válogatott

Vágólapra másolva!
2023.05.19. 15:15
null
A Nantes magyar válogatott ütője, Horváth Kristóf (Fotó: hunvolley.hu)
Csütörtök éjfélkor érkezett meg Brassóba, és pénteken már a románokkal közös edzésen vesz részt az Európa-liga ezüst divíziójára készülő magyar férfi röplabda-válogatott.

 

Ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, tízórás utazás után érkeztek meg a bő kétnapos program helyszínére, ahol pénteken (ma) reggel már átmozgató edzésen vett részt a nemzeti csapat, amely előbb közös edzésen, majd szombaton edzőmérkőzésen lép pályára a vendéglátó ellen.

„Nagyszerű a hangulat, a srácok nagy lelkesedéssel vetették magukat a munkába, aminek köszönhetően ki is jött rajtuk a fáradtság, elsősorban azért, mert mindenki maximális erőbedobással dolgozik” – adott helyzetjelentést az első pár nap tapasztalatairól a tréner.

Nagy szerint a hosszú utazás is sokat kivett a társaságból, de mint mondta, ezt nem bánja, mert ehhez is hozzá kell szokniuk.

„Egyelőre minden ideális, a város és a hotel is nagyon szép, a csarnok pedig röplabdához tökéletes méretekkel rendelkezik. Bíztam abban, hogy a játékosok pozitívan fogadják a játékról alkotott elképzeléseimet, de úgy érzem, ez még annál is jobban sikerült, mint amit elképzeltem” – fogalmazott a tavaly decemberben kinevezett szakember.

A korábbi játékos szerint a kerettagok próbálják megvalósítani, amit kér tőlük, és bár nyilván még akadnak hibák, de összességében elégedett az eddig látottakkal.

„Sokan, sokféle helyről, különböző szisztémákból, más-más erőnléti állapotban érkeztek, így ennek az összehangolásán még dolgozunk, de minden játékost monitorozunk, így mérések alapján tudjuk, ki hogy van. Pénteken csak edzünk a románokkal, de szombaton már egy »nagyon barátságos« meccset is játszunk velük. Jó és fizikailag erős csapat a román, remek erőfelmérő lesz ez a két nap” – összegzett Nagy, aki legutóbb november végén, az anyagi nehézségek miatt szétesett MAFC-nak vezényelt edzést.

Ennek kapcsán elmondta, az első napokban neki is vissza kellett rázódnia a munkába, volt, hogy „csak kapkodta a fejét”, de az elmúlt hónapokban rengeteg röplabdát nézett és sok tanfolyamot ült végig, így örül, hogy végre a gyakorlatban is kipróbálhatja a látottakat.

A mieink az Európa-liga ezüst divíziójában a B-csoportban szerepelnek Ausztria és Grúzia társaságában, első mérkőzésüket jövő szombaton vívják Érden a grúzok ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik