Videó: halála előtt sokkos állapotban kullogott a 6. emeletről lezuhant röplabdázó

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 10:57
null
Julia Ituma a Volley Hotel hatodik emeletéről esett ki (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, Julia Itumát, a Novara 18 éves olasz röplabdázóját holtan találták a csapatot ellátó szálloda előtt. A rendőrség nyomozni kezdett az eset kapcsán, és megszólalt Julia édesanyja is, aki nem tudja elhinni, hogy lánya öngyilkos volt.

A női röplabda BL-ben szerda este az Istanbul Eczacibasi 3:0-ra legyőzte az Igor Gorgonzola Novarát.

A vendégcsapat 18 éves játékosa, Julia Ituma holttestét Isztambulban a csapatot ellátó szálloda, a Volley Hotel előtt találták meg hajnali fél hat körül. Ituma a hatodik emeletről zuhant le úgy, hogy a szobatársa nem ébredt fel.

A 2021-ben U20-as világbajnok játékos halála kapcsán vizsgálatot indított a török hatóság. A BBC a helyi lapokra hivatkozva arról számol be, hogy öngyilkosság történt, azonban Julia édesanyja, Elizabeth Ituma a La Repubblica napilapnak nyilatkozva azt mondta, „A lányom nagyon erős volt, nem tudom elhinni, hogy kiugrott az ablakon".

A Novara veresége azt jelentette, hogy az olasz csapat kiesett a Bajnokok Ligájából. Ennek kapcsán Elizabeth Ituma elmondta, hogy beszélt lányával a mérkőzés után. „Azt mondta nekem: anya, vesztettünk. Én két pontot szereztem, de a csapat rossz volt.”

A szállodában készült biztonsági felvételeken látható, amint Ituma az esti órákban telefonon beszélget az egyik folyosón, majd körülbelül egy órán át vélhetően sokkos állapotban, merengve és elgondolkodva ül a szobája ajtaja előtt, mielőtt utoljára belépett a szobájába – közölte a rendőrség.


A helyi rendőrség megerősítette, eljárást indított az ügyben, Ituma testét törvényszéki vizsgálatra küldte, hogy kiderüljön a halál oka.

„Mindannyiunkat megdöbbentett a tragédia, amely nemcsak a röplabdavilágot, hanem az egész olasz sportot érinti írta Giuseppe Manfredi, az Olasz Röplabda-szövetség elnöke közleményében. Hozzátette: „Az első gondolatom Julia családjára irányul, amelynek mély részvétemet fejezem ki, és garantálom, hogy az Olasz Röplabda-szövetség maximális támogatást nyújt.”

Ituma csapata, a Novara is közleményt adott ki. „Az Igor Volley szeretné kifejezni részvétét és együttérzését Julia családjának, szeretteinek. A klub minden tagjának összetörte a szívét a veszteség."

Ituma 2004-ben született Milánóban, Nigériai szülők gyermekeként. Olaszország egyik legtehetségesebb röplabdázójaként tartották számon, tavaly aranyérmet nyert az U19-es olasz válogatott tagjaként az Európa-bajnokságon, míg 2021-ben második lett az U18-as csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik