Női röplabda KeL: másodszor is nyert otthon a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2022.10.13. 20:05
null
A Békéscsaba nagyszerűen játszott (Fotó: Bencsik Ádám/Békes Megyei Hírlap)
A Békéscsaba a papírformának megfelelően 3:0-ra nyert a vendég horvát Marina Kastela ellen csütörtökön a női röplabda Közép-európai Ligában.

 

A kétszeres aranyérmes BRSE kedden a legnagyobb riválisának számító ukrán bajnok Prometej legyőzésével kezdte a sorozatot, melynek második összecsapását is Békéscsabán vívta. Tóth Gábor tanítványainak az előzetes erőviszonyoknak megfelelően nem okozott gondot a horvát bajnoki ezüstérmes, így két találkozó után hibátlan mérleggel várhatja a decemberi folytatást.

A csütörtöki mérkőzés legeredményesebb játékosa Glemboczki Zóra és Ceyda Aktas volt 15 ponttal.

RÖPLABDA
NŐI KÖZÉP-EURÓPAI LIGA
2. forduló
Swietelsky-Békéscsaba–OK Marina Kastela (horvát) 3:0
(13, 17, 23)
Békéscsaba, 850 néző. Vezette: Pop, Szabó-Alexi (románok)
BRSE: Glemboczki 15, Bodnár 6, Oikonomu 4, Aktas 15, Pintér 9, Olijnyik 4. Csere: Kertész (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor
KASTELA: Dolonga 3, Petrovic 5, J. Zdilar 3, Vukasovic 10, Giljusic 8, Dezulovic 8. Csere: Cenovic (liberó), Roso, Matijasevic 1. Vezetőedző: Goran Jahura
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor:
– A tegnapelőtti mérkőzéshez képest más felállásban játszottunk, a pályára lépő játékosok megdolgoztak a bizalomért, azonban a jövőben ennél remélhetőleg nagyobb nyomást tesznek rám mérkőzéskörülmények között. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk.
Goran Jahura: – Ez jó mérkőzés volt a csapatom számára, a hangulat őrületes volt! Jól játszottunk, és szeretnék gratulálni a Békéscsabának!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik