Női röpi KEL: zágrábi sikerével bejutott a négyes döntőbe a Vasas

2021.12.22. 21:29
A Vasas 3:0-ra nyert Zágrábban szerdán a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszában, így már biztosan bejutott a négyes döntőbe – írta az MTI.

A Vasast edző görög Jannisz Atanaszopulosz ezúttal több, megszokott kezdőjátékosát pihentette, ám együttesén ez az első szettben nem látszott: ugyan röplabdázói hibákat is elkövettek, összességében koncentrált játékkal kerültek előnybe.

A második játszma elejére is megmaradt a budapestiek lendülete, igaz, egy rövidzárlatot követően ötpontos előnyüket leadták és 10–9-re már a hazaiak vezettek. Atanaszopulosz cseréi azonban „bejöttek”, a menet közben bevetett szlovák Mária Zernovic jó nyitássorozata pedig megalapozta a magyarok újabb részsikerét.

A harmadik etapra összeszedte magát a Mladost, amely a játékrész derekánál magabiztosnak tűnő, ötpontos előnyben volt. Ismét cserékkel frissített, majd az ukrán Julija Bojko jó szerváival fordított a Vasas, amely motivált játékkal, megérdemelten győzött.

A 75 perces összecsapás legjobba Bojko volt 15 ponttal.

A Vasas 6/1-es győzelmi mutatóval, 18 szerzett ponttal az élen áll a hatcsapatos bajnokságban, és már biztosan bejutott a február 23-24-i, bécsi négyes döntőbe.

RÖPLABDA
NŐI KÖZÉP-EURÓPAI LIGA
ALAPSZAKASZ
Mladost Zagreb (horvát)–Vasas Óbuda 0–3
(–20, –16, –23)
Zágráb, zárt kapuk mögött. V: Valentar, Novak.
MLADOST: Peric, Markovic 10, Popic 7, Grbavica 4, Tomic 2, Samadan 7. Csere: Stimac (liberó), Kulic 6, Freund. Vezetőedző: Leonard Baric.
VASAS: Kump 3, Bannister 9, Bojko 15, Abdulazimova 9, Király-Tálas 1, Takács D. 4. Csere: Bamba (liberó), Vezsenyi 1, Zernovic 8, Malloy 6, Török, Fábián. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz: – Amikor feljavult a nyitásaink hatékonysága, akkor könnyebb dolgunk volt. A blokkvédekezésünk jól működött, a támadójátékunkon még lesz mit csiszolni. Összességében elégedett vagyok nemcsak a mai meccsel, hanem az egész félszezonunkkal, a lányok bebizonyították, hogy számíthatok rájuk. Boldog Karácsonyt minden szurkolónknak, örülök, hogy győzelmet tudtunk nekik adni zárásként!
(MTI/NSO)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik