Fontos győzelem, Roma - Genoa 2-0

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.05.03. 16:05
Címkék
Május harmadik napján a „jó ebédhez szól a meccs” újra az AS Roma csapatát érintette. Azaz a lehető leghülyébb olasz kezdési időpontban...

Május harmadik napján a „jó ebédhez szól a meccs” újra az AS Roma csapatát érintette. Azaz a lehető leghülyébb olasz kezdési időpontban, vasárnap délben startolt, 41 000 szurkoló előtt a héten már három pontot begyűjtő Róma. (Sassuolo-Roma 0-3 a hétközi fordulóban) Garcia, mint kétségbeesett edző, szerdai kezdőjéhez érdemben nem nyúlt, jöjjön aminek jönnie kell.„jó ebédhez szól a meccs” újra az AS Roma csapatát érintette. Azaz a lehető leghülyébb olasz kezdési időpontban, vasárnap délben startolt, 41 000 szurkoló előtt a héten már három pontot begyűjtő Róma. (Sassuolo-Roma 0-3 a hétközi fordulóban) Garcia, mint kétségbeesett edző, szerdai kezdőjéhez érdemben nem nyúlt, jöjjön aminek jönnie kell.

A Genoa volt a soron következő ellenfél, ahol több római kötődésű labdarúgó is szerepel. Bertolacci az egyik legjobb középpályássá fejlődve a ligában, Burdisso a lelátón, míg Borriello a kispadról figyelte a vasárnapi összecsapást. Ettől függetlenül Gasperini csapata igencsak rágósnak bizonyult, de megvan, Totti nélkül, túl sok átütő erő nélkül, a végére rendesen bekakálva, de meglett. AS Roma – Genoa 2-0.

Azt szerencsére nem írhatom ide, hogy teljesen átgondolt tervek nélkül vágtunk volna neki egy ilyen komoly kihívásnak. Egyértelműen látszott, hogy a távoli lövések erőltetése szerepelt a taktikai megbeszéléseken, gyakorolták is a srácok rendesen. DDR vagy Ninja jó pár bombával próbálta ki Perin kiemelkedő kapus képességeit. Sikertelenül, nem ezek a megoldások hozták a győzelem receptjét. Ezen kívül meg kell még említeni a hosszú labdákra épülő széljátékot is, ami megint csak nem vezetett túl sokra, valahogy Gasperini leleste az egész római ötletarzenált.

A mérkőzés krónikája nem túl változatos. Két jobb periódusa volt a vendégeknek, közben a Róma próbált dominálni kisebb-nagyobb sikerrel. Legalább 20 perc kellett a hazai csapatnak, hogy felvegye a genovai srácok kellemetlen stílusát. Ezt követően viszont a Róma egyértelműen átvette az irányítást. Először Nainggolan távoli-megpattanó lövése okozott komoly gondot Perinnek, majd Florenzi ügyes megoldással tört kapura, sajnos a gól itt is elmaradt.

Az erősödő hazai nyomást nem bírta Roncaglia és egy meglehetősen suta mozdulattal Doumbia elé passzolt, aki nem volt rest három védő között szlalomozva tört kapura és szerezte meg második gólját ezen a tavaszon. Igazság szerint a másik gólját is a héten szerezte, szerdán a hétközi fordulóban. Csak így tovább! 1-0 Összességében az első félidőről elmondható, hogy Ninja és Ibarbo harciassága, DDR távoli lövései és a csapat elszántsága egy elfogadható negyvenöt percet hozott.

Gasperini a második játékrészre átvariálta csapatát három védősre, amivel okozott némi fejtörést kollégájának. Keményen belealudt a fővárosi csapat a második félidő elejébe. 57. percben a meccs legkomolyabb De Sanctis védését is megélhettük. Garcia cserére szánta el magát, valahogy fel kellett éleszteni a szunyókáló farkasokat. Doumbia – Iturbe csere következett, annyi szépséghibája van a taktikai variációnak, hogy az elefántcsontparti támadó maga kérte pihenőjét. Bízzunk benne, hogy sérülése nem komoly.

Az ébresztő után újra a távoli bombák ideje következett. DDR újra lemérte Perin adottságait, a kapus bizonyult jobbnak. A hatvanhatodik percben egy kiemelkedő bírói tévedés tanúi lehettünk, szerencsére a mérkőzést nem befolyásolta. Történt ugyanis, hogy Torosidis betört a tizenhatoson belülre, buktatták, majd a görög szimulálásért sárgát kapott. Minden visszajátszásból egyértelműen látszott, hogy volt kontaktus, persze lassításból könnyű... mondják a sporttársak.

Mapou következett Pjanic helyén, így Florenzi léphetett a középpályára, míg a kölcsönvédő került a jobb hátvéd pozíciójába. Ez a csere már az utolsó tíz percre megálmodott taktika része volt, ugyanis Garcia védekezésre állította csapatát. Ezt később megtámogatta még egy Holebas-Ibarbo cserével. Lényegében a Genoa élt a lehetőségével, és keményen rohamozni kezdett, jöttek is a szögletek, beadások, veszélyesebbnél-veszélyesebb fejesek. A gól viszont elmaradt, ráadásul az ilyen helyzetekben törvényszerű kontrák szintén kijöttek hazai oldalon. Egyszer Ninja lépett meg, máskor pedig Florenzi. Utóbbi végig küzdötte az egész mérkőzést, de a 90. percben nem volt rest és kivágott egy 70 méteres sprintet, majd könyörtelenül verte a rövid felsőbe a labdát. Perin meg sem mozdult, óriási gól volt! 2-0

Elnézve az elmúlt napok eredményeit, két mérkőzés öt rúgott gól, nulla kapott, hat bajnoki pont. Szép teljesítmény. Hibát sokat lehetne találni, átrághatnánk magunk azon, hogy miért kell hazai környezetben visszazárni egy Genoa ellen, vagy hogy mik is voltak ezek a cserék?! De most ezt felejtsük el, ízlelgessük ezt a győzelmet, és próbáljunk előre tekinteni. Milan/Udinese/Lazio/Palermo négyes maradt, újra optimistábban várom a hátralévő mérkőzéseket. Követni kell a Laziot, a derbin meg kell szerezni a második helyet, a többi meg legyen a vezetők és a nyár dolga.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik