Derby della Champions

Vágólapra másolva!
2015.05.22. 16:05
Elérkezett az idei szezonunk legfontosabb meccse. A döntő pillanat. Itt fog eldőlni, hogy az idei katasztrofális mélyrepülésünk becsapódással...

Elérkezett az idei szezonunk legfontosabb meccse. A döntő pillanat. Itt fog eldőlni, hogy az idei katasztrofális mélyrepülésünk becsapódással, vagy sikeres kényszerleszállással végződik. Természetesen a Bajnokok Ligája indulásról van szó, hiszen egy győzelemmel már hétfő estére kvalifikálnánk magunkat a következő BL szezonra, ezzel mentve a menthetőt.

A tét

Ha valaki nem értené, hogy miért ennyire fontos ez, akkor kifejtem, hogy mi is az a menthető. Először is sok pénz. Ezt szerintem nem kell kifejteni. Nagy meccsek, nagy TV-s díjak, nagy bevételek. Aztán ezzel kiegészülve az átigazolási fronton fontos még a presztízs. Ez a legmagasabb szint, minden focista itt szeretne játszani, tehát ez eléggé megkönnyítené a dolgunkat az átigazolási piacon, főleg, hogy ezzel biztosan maradna Rudi, tehát nem a nulláról kéne elkezdeni építkezni. Egy kicsit más kategória, de nagyon fontos, lehet, hogy a legfontosabb: a szurkolók. Már egy ideje megromlott a viszony a csapat és egyes szurkolók között, de olyan még nem volt, hogy rögtön a meccs elején, ne biztatást kapott volna a csapat. Ha most nyernénk, akkor szerintem a Palermo elleni meccsen ünnepélyes keretek között felejtené el mindenki ezt a szezont, és készülne, újra nagy bizakodással következőre.

Ha békét akarunk meg kell nyerni a háborút.

És itt érünk el a a dolog legizgalmasabb részéhez. Mindezért a nagy városi riválissal, akik egy borzalmas szezonkezdés után nagyon Felipe Anderson összekapták magukat, kell megküzdeni, tehát az olasz foci rajongóinak egy igazán különleges élményt nyújthat majd ez a mennyei megyei számára is megalázó időpontban lejátszott Derby. Nyilván erről is szólni kell pár szót.Gyakorlatilag Lotito elnök úr úgy gondolta, hogy jó lesz mindenki (szurkolók, tv társaságok, az olasz bajnokság) érdekeit félretenni, a vasárnapi időponttal együtt, mert, nekik kéne még egy nap pihi a szerdai kupadöntő után, miközben az ott (is) diadalmaskodó Juventus, képes arra, hogy nem vasárnap, de rögtön szombaton(!) játsszon. A Napoli is kérte egyébként az időpont módosítást, nehogy a Napoli-Juve meccs eredményének tudatában, a római csapatok véletlen "kölcsönösen előnyös" eredményt érjenek el. Logika van benne (bár jobb lenne, ha a Napoli összekapná magát, és mögöttünk lenne a 3.), de azért nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen meccsen játszanának egy "jó skandinávos döntetlent". Azért azt is hozzátenném, hogy szerintem akármi lesz is Nápolyban, óriási esély van a döntetlenre, hiszen egy ilyen nagy téttel bíró meccsen olasz csapatok nem szoktak kockáztatni, és hát azért mégis magunkról beszélünk, egy jó X mindig benne van a lábakban.

Végre Maicon is felépült.

Most viszont tegyük félre egy kicsit a nagy szavakat, és nézzük meg, hogy miből élünk. A csapat, az Udinese szülinapi megverése után 2 nap pihenőt kapott, és azóta komolyan készülnek a nagy meccsre. Az edzéseket a furcsa 6 órai időpontra tették, hogy szokják ezt is, akkor kell a csúcsforma. A hét elején még többen külön edzettek, de péntekre már rendes munkát végzett az Udine ellen gólszerző Torosidis, és a végre jól játszó Ibarbo is. Így ezen az edzésen, "csak" Gervinho, Castan, és Strootman nem volt a csapattal, ami igazán jó hír, lesz kiből válogatni. Visszatér például Florenzi, és a középpályán is van végre lehetőség, tehát akár meccs közben könnyen válthatunk a nagyon támadó, és a biztosan védekező felállások között. Reméljük Rudi jól dönt majd, mind a kezdőcsapat, mind a taktika kiválasztásánál. Én bízok benne.

Méltó visszavágás lenne, még éppen 2 éven belül.

Egy ilyen meccs előtt az embernek eszébe jut a 2013-as kupadöntő, aminek az eredményét azt hiszem nem kell emlegetni. Nekem nagyon hasonlít az egész helyzet, hiszen már magában is óriási a tét, és ehhez adódik a Derby hangulata, ami egy igazi különlegességet ígér. Ennek ellenére (vagyis inkább pont ezért) (szép) focira egyáltalán nem számítok. Egy taktikázós, feszültséggel teli, reklamálós meccset várok, ahol óriási mennyiségű lap mellett, 1 gól dönthet majd. Tegyünk meg mindent azért, hogy a mi javunkra, mert nincs más lehetőség!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik