Roma - Atalanta, hogyan tovább?

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 08:04
Drága csapatunk az elmúlt fordulóban lecsúszott a második helyről. Tette ezt úgy, hogy képtelen volt több, mint húsz kapura lövéséből legalább...

Drága csapatunk az elmúlt fordulóban lecsúszott a második helyről. Tette ezt úgy, hogy képtelen volt több, mint húsz kapura lövéséből legalább két gólt szerezni, így egy soványka pontosztozkodásra futotta csak Torinóban, míg a rivális strandkorlát átgázolt a kiesőjelölt Empolin. Röviden így lehetne összefoglalni a második hely ideiglenes elvesztésének történetét, akit részletesebben is érdekel, ebben a posztban talál válaszokat.ebben a posztban talál válaszokat.

De a bajnokság tovább folytatódik, szerencsére van még bajnoki mérkőzés ahol javítani lehet. Sőt talán a soron következő forduló lehet az, ahol vissza lehet állítani a világ rendjét. Történetesen a Lazio szombaton vendégeskedik a bajnok Juventus otthonában, szeretett csapatunk pedig vasárnap, már az eredmény ismeretében küzd meg a harmatos Atalanta ellenében, otthon. Kell ennél jobb alkalom?

Bár a bergamoi Istennő (La Dea) győzött az elmúlt fordulóban, idegenben igencsak vékony a sikertörténetük idén. Tizenöt mérkőzést játszottak vendégként, ebből kettőt sikerült megnyerni, és mindössze 9 rúgott gólig jutottak Denisék. Ettől még lebecsülni semmiképpen sem szabad őket, hiszen a bent maradásért küzdenek, előnyük ugyan hét pont a kiesőzónával szemben, de ettől még minden pontra szükségük lehet. Ráadásul Edy Reja csapatai rendre borsot törnek a fővárosi farkasok orra alá. Szóval lesz bőven mire fogni az esetleges újabb döntetlent. De ne legyünk ennyire pesszimisták, és reménykedjük abban, hogy végre kiszakad a gólzsák, és a fránya helyzetek befejezésénél is minden koncentráció rendben lesz.

Az AS Roma hazai mérlegét jól ismerjük, aktuális formáját szintén. Egyszer minden gyenge sorozat megszakad, remélem Garcia mester valóban eljutott már a legnagyobb mélységekbe, és rálelt az igazgyöngyre, amely segítségével visszatérítheti csapatát a helyes útra. Ha az ilyen lehetőségeket nem ragadja meg a csapat, mint ami kilátszik a 31. fordulóból, akkor valóban nem érdemes második helyről, vagy akár BL indulásról álmodozni. Azért az ezüstéremért tenni is kell valamit, hiába sikerült jól a bajnokság első fele, a másodikban is szükséges kézzel fogható teljesítményt felmutatni.

Denis hat gólig jutott az idei kiírásban eddig, ráadásul ebből kettőt az előző kanyarban lőtt, szóval a kiemelkedő teljesítmény elmaradt idén az argentin csatártól. Másik hatgólos csatára Rejanak a Genovától télen igazolt Pinilla. Rajtuk kívül a középpályán tevékenykedő Carmona játékára lesz érdemes figyelni. Bátran, jól szervezi az Atalanta kontráit. Meg kell még említeni, hogy három „ollózós” góljukkal az európai bajnokságok tekintetében a bergamoi csapat a legeredményesebb. Micsoda mutató!

Pár mondat erejéig térjünk rá kedvenceinkre is. Pjanic is büszkélkedhet egy szép összeurópai mutatóval. A szabadrúgáslövő statisztikája a második legjobb a kontinensen. Ami mindenképpen furcsa, hiszen 10 pontrúgásból kettőt tudott gólra cserélni, ez ebben a kiírásban elegendő egy második helyhez.

A kezdő találgatásában nem mennék bele. Totti pihentetése számomra annyit jelent, hogy most játszani fog. Florenzi jó formája továbbra is a kezdőben kell, hogy tartsa a fiatal olaszt. Akár játszhatnánk olyat, hogy mindenki megtippeli a kommentek között az aktuális kezdőt, aztán aki nyer, vagy közel lesz az eredetihez, megjutalmazzuk egy posztírási lehetőséggel.

Túl sok okosat nem tudok már mondani, így az idény vége felé haladva a lelkesedésem is a csapatéval zuhan. Bízom benne, hogy kijön végre az a tudásbeli különbség, ami hónapok óta valami miatt bent maradt az öltözőben. Mindenképpen vissza kell előzni a Laziot, mert minél tovább lesznek második pozícióban, annál inkább elhiszik, hogy meg is érdemlik azt. Persze ez többváltozós, hiszen a Juve elleni vereségük sem borítékolható, ráadásul három bajnoki pont az Olimpicóból is kell ehhez. De a reményhal…

A mérkőzés vasárnap 15 órától lesz, közvetítést újra a SportKlub kapta. Ráadásul 16 órától, felvételről fogják „csak” mutatni. Ehhez nehéz mit hozzáfűzni! Bréking: A mérkőzést élőben közvetítik! Hajrá!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik