Csikóhal a szerdai vacsora?

Vágólapra másolva!
2014.10.29. 08:10
Tegnap, október 28-án megkezdődött az olasz bajnokság 9. fordulója. A mai napon nyolc mérkőzést rendeznek. De ami minket nagyon érdekelt ezek...

Tegnap, október 28-án megkezdődött az olasz bajnokság 9. fordulója. A mai napon nyolc mérkőzést rendeznek. De ami minket nagyon érdekelt ezek közül, az a Roma – Cesena találkozó. A „csikóhalak” nem képviselnek túl komoly játékerőt, viszont minden egyes meccsükön komoly erőfeszítések árán őrzik első osztályú álmaikat.

Nyolc forduló alatt szerzett hat pontjuk pont a kieső zóna felett tartja őket, de messze még a bent maradást ünneplő karnevál. Ma este háromnegyed kilenckor az olasz fővárosban próbálnak meg újabb pontot/pontokat hozzá íratni a már meglévőhöz. Persze azért ez a mérkőzés inkább fog szólni a farkas fejekben történő rendrakásról, mint a vendégcsapat meglepetés pontszerzéséről. Nézzünk is pár érdekességet, amit egy ilyen találkozó előtt ki lehet emelni.

A vendégek egy bajnokijuk megnyerésére voltak mindezidáig képesek, ráadásul azt is az első fordulóban, hazai környezetben tették. (Cesena-Parma 1-0) Azóta jönnek a szoros vereségek, vagy a pontosztozkodások. Két sima verést begyűjtöttek a Lazio és a Juve vendégeként. Idegenben bár 9 gólt kaptak, ebből hatot az előbb említett két csapat rámolt a kapujukba. Vendégként rúgott góljaik száma 2, ami viszont egyértelműen a sündisznó védekezés, és a gyengébb kontrajátéknak köszönhető. Túl erős vendégnyomásra így Garcia legényeinek sem kell számítani. Inkább az idegesítően, zártan védekező kiscsapat formája látszik kirajzolódni.

Említésre érdemes még az utolsó két fordulóban gyűjtött két piros lap. (Coppola illetve Lealli kapta) Plusz a házi góllövő listájukat két találattal vezető Rodrigez kiemelése, aki nincs jelölve a ma esti kezdőbe.

Viszont a hazai csapat, ettől jóval acélosabb mutatókkal rendelkezik házigazdaként, ha a bajnoki mérkőzésekre koncentrálunk. Négy mérkőzés, négy győzelem, kilenc rúgott gól, és nulla kapott. Szép eredménysor ez még akkor is, ha a két veronai alakulat mellett a Cagliari és a Fiorentina vendégeskedett eddig az Olimpicoban.

Mindenesetre Bisoli mestert túlságosan nem fedik majd meg, ha nem szállít haza pontot a fővárosból. Ellenben Garcia nagyjából nyeréskényszerbe került az elmúlt hetekben bekövetkezett mini hullámvölgy miatt. Aki látta a Samp elleni mérkőzést, tudja, hogy a helyzetek maradtak ki, és nem elmaradtak szerencsére. Ezt kell mára kiküszöbölni, és egy betonba állított Cesena védelem ellenében a pályán is meg kell mutatni, hogy igen – minden rendben. Üldözzük tovább a Juventust!

Manolas visszatérését jósolják olasz újságírók, illetve Totti pihentetését. Kicsit meglepő számomra, hogy a Ninja továbbra is játszik, talán egy ilyen mérkőzésen Ő is foglalkozhatna a regenerálódással, hiszen elég komoly hetek jönnek. (Nápoly, München idegenben, Torino otthon) Ez persze csak egy privát vélemény, döntse el Garcia mester.

Várható kezdő az egyik olasz napilapból:

De Sanctis – Cole, Astori, Torosidis, Manolas – Nainggolan, Pjanic, De Rossi – Iturbe, Destro, Gervinho

Közvetítés a magyar sportcsatornákon nem lesz, marad a stream lehetősége. Az ismert helyeken találhattok ilyesmit, illetve amint van jó minőségük idei is kiírjuk kommentbe.

Forza Lupi!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik