Rio 2016: tizenegyesekkel lett meg az első brazil fociarany!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.21. 01:11
null
Neymarék elégedetten ünnepelhettek – megvan a brazilok első olimpiai fociaranya (Fotó: Action Images)
A riói olimpia labdarúgótornáját a házigazda Brazília nyerte meg, miután a fináléban tizenegyespárbajban legyőzte Németországot. A selecao a története első olimpiai aranyát szerezte meg!

Mindkét csapat két döntetlennel és egy fölényes sikerrel abszolválta a csoportkör jelentette akadályt, majd a kieséses szakaszban két sima győzelmet aratva jutottak döntőbe. A brazilok még csak gólt sem kaptak a fináléig vezető úton (az utolsó három meccsen 12-t szereztek), míg a németek 21-szer mattolták az ellenfeleket.

A 10. percben nem sokon múlt, hogy az eddig érintetlen brazil kaput is bevegyék a németek, de Brandt távoli lövése után a labda a lécről kifelé pattant.

Nem mindenkinek sikerült elfogadnia a vereséget
Nem mindenkinek sikerült elfogadnia a vereséget

Nem úgy az első fél órához közeledve Neymar szabadrúgásánál! A Barcelona klasszisa balról, 27 méterről, védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba – a léc pedig ezúttal is a hazaiakkal volt (1–0).

Sőt, a 32. és a 35. percben is! Előbb egy védőről pattant a saját kapuja irányába a labda, majd Weverton nagy védése után Bender próbálkozása is a lécen halt el, így a brazilok vonulhattak előnnyel pihenőre.

Az 58. percben aztán megtört a jég, a brazil védelmi hiba után Toljan passzát Max Meyer váltotta gólra (1–1).

Újabb gól a rendes játékidőben nem esett, így a 80 ezer néző előtt jöhetett a hosszabbítás – a németeknek ismerős lehet a helyzet, két éve a világbajnokság döntőjében is ráadásra került sor Brazíliában, akkor Argentínát Mario Götze góljával végül 1–0-ra legyőzték.

A hosszabbításban Brandt emelése és Felipe Anderson ziccere érdemelt említést, gól azonban ezekből sem született, így tizenegyespárbajra került sor.

Az első nyolc rúgó magabiztosan értékesítette a tizenegyest, a csereként beálló Petersen rúgását viszont Weverton hárította, Neymar pedig eldöntötte a párharcot.

Brazília az első futballaranyát nyerte az olimpiák történetében, a németek erre még mindig várnak – ők a női arannyal vigasztalódhatnak.



RIO 2016
FÉRFI LABDARÚGÁS, DÖNTŐ
BRAZÍLIA–NÉMETORSZÁG 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) tizenegyesekkel: 5–4

Rio de Janeiro, Maracana, 80000 néző. V: Fagani (iráni)
BRAZÍLIA: Weverton – Zé Carlos, Marquinhos, Rodrigo Caio, Douglas Santos – Luan Vieira, Walace, Augusto, Gabriel Jesus (Rafinha, 95.)–Gabriel (Felipe Anderson, 70.), Neymar
NÉMETORSZÁG: Horn – Toljan, Ginter, Süler, Klostermann – S. Bender, L. Bender (Prömel, 67.), Meyer – Brandt, Selke (Petersen, 76.), Gnabry
Gólszerző: Neymar (27.), ill. Meyer (58.)
A tizenegyeseket belőtte: Renato Augusto, Marquinhos, Rafinha, Luan Vieira, Neymar, ill. Ginter, Gnabry, Brandt, Süle
Kihagyta: Petersen

A 3. HELYÉRT
Honduras–Nigéria 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik