Rio 2016: Marozsán a hős, a németeké az olimpiai arany

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.20. 00:19
null
Marozsán Dzsenifer volt a németek hőse (Fotók: Reuters)
A riói olimpia női labdarúgótornájának döntőjében a Marozsán Dzseniferrel felálló Németország 2–1-re legyőzte Svédországot, ezzel megszerezte első ötkarikás aranyérmét. A németek első gólját a magyar származású középpályás szerezte, aki a második találatban is főszerepet játszott.

Az Európa-bajnok németek már az első félidőben is veszélyesebben játszottak a svédeknél, ám a vezetést ekkor még nem sikerült megszerezniük. A fordulás után azonban már igen, a 48. percben Marozsán Dzsenifer villanása után előnybe kerültek a pirosmezesek. A magyar származású középpályás megcsillantotta kivételes rúgótechnikáját, és a tizenhatos vonaláról a kapu bal oldalába csavart (1–0).

Marozsán lövése után a labda a kapu bal oldalában kötött ki
Marozsán lövése után a labda a kapu bal oldalában kötött ki

A 62. percben betalált az egyik svéd játékos is, ennek mégis a németek örültek jobban. Marozsán húszméteres szabadrúgása a kapufán csattant, a kipattanót azonban Linda Sembrant zavarában a saját kapujába bombázta (2–0).

A svédek öt perccel később Stina Blackstenius találatával szépítettek egy szép támadás végén, ám egyenlíteniük annak ellenére sem sikerült, hogy az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadtak a második gólért (2–1).

A háromszoros bronzérmes németek Marozsán Dzseniferrel a soraikban az első olimpiai bajnoki címüket szerezték meg, míg a 2004-ben negyedik svédek az ezüstéremmel vigasztalódhatnak – amivel a torna előtt valószínűleg zokszó nélkül kiegyeztek volna.

A bronzmérkőzésen Kanada 2–1-re legyőzte a házigazda Brazíliát.

Hiába játszott mezőnyfölényben a házigazda brazil válogatott, a kanadaiak a második félidő elején már kétgólos előnyben voltak. Beatriz révén ugyan a brazilok szépítettek tíz perccel a mérkőzés vége előtt, egyenlíteniük már nem sikerült, így Kanada – megismételve a 2012-es, londoni teljesítményét – lett a bronzérmes.

RIO 2016
LABDARÚGÁS, NŐK
DÖNTŐ
Svédország–Németország 1–2
(Blackstenius 67., ill. Marozsán 48., Sembrant 62. – öngól)

BRONZMÉRKŐZÉS
Brazília–Kanada 1–2 (Beatriz 79., ill. Rose 25., Sinclair 52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik