Rio 2016: Kenderesi elárulta, mi a helyzet a „Phelps-tetkóval”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 09:02
A riói olimpián 200 méteres pillangóúszásban bronzérmet szerző Kenderesi Tamás volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A 19 esztendős úszó többek között arról a tetoválásról is szót ejtett, amelyet minden idők legeredményesebb olimpikonja, legnagyobb bálványa, Michael Phelps egyik híres jelmondata ihletett meg.



A 19 éves ifjúsági olimpiai bajnok Kenderesi a riói ötkarikás játékok előtt az MTI-nek elmondta, tetoválást szeretne készíttetni az oldalára, amelyen az amerikai világsztár egyik híres jelmondata állna. „The more you dream the more you achieve” – vagyis: „Minél nagyobbat álmodsz, annál többet érsz el”. Ezt a Phelps-idézetet szeretné megörökíteni a testén Kenderesi, a különlegesség azonban az lenne, hogy az alapot maga a 23-szoros olimpiai bajnok írná fel egy papírra.

Kenderesi elmondta, Rióban nem akarta zavarni Phelpset, de az amerikai kiválóságtól azt az ígéretet kapta, hogy a versenyek után beszélhetnek személyesen. Erre nem került sor, a magyar úszó nem érte utol Phelpset, hiába várta őt annál az irodánál, ahol minden úszó megfordult.

Kenderesi hozzátette, a jövőben nem lát rá sok esélyt, hogy ismét találkozzon példaképével, ennek ellenére tesz rá kísérletet.

Az idei Európa-bajnokságon is bronzérmet szerző magyar sportoló elárulta, nem bízott eléggé az aranyérem megszerzésében Rióban, ezért is fordulhatott elő, hogy a döntőben Phelps mellett a japán Maszato Szakai is megelőzte.

Kenderesi végül elmondta, az olimpia óta több kérdést kapott a sajtburgerrel, mint a 200 pillangó döntőjével kapcsolatban…

RIO 2016
FÉRFI 200 M PILLANGÓ, A VÉGEREDMÉNY
1. Michael Phelps (Egyesült Államok) 1:53.36
2. Szakai Maszato (Japán) 1:53.40
3. Kenderesi Tamás 1:53.62
4. Chad Le Clos (Dél-Afrika) 1:54.06
5. Szeto Daija (Japán) 1:54.82
6. Viktor Bromer (Dánia) 1:55.64
7. Cseh László 1:56.24
8. Louis Croenen (Belgium) 1:57.04

KENDERESI TAMÁSSAL A SZERDAI HAZAÉRKEZÉS UTÁN AZ NSO TV IS BESZÉLGETETT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik