Rio 2016: Amerikában a magyar sikersportágon nevettek élő adásban – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 09:43
Bár a riói olimpiának már jó néhány napja vége, az Egyesült Államokban még mindig téma az ötkarikás játékok. Pláne, a vicces részei, mint például az öttusa, ahol – azt az egyik magyar versenyzőnek, Földházi Zsófiának szurkolók is tapasztalhatták – a lovak „fellázadtak”.

A The Tonight Showban Jimmy Fallon műsorvezető rövid monológjában az öttusát vette elő, és magyarázta el a rendszert, amin rendre megdöbben mindenki: az olimpikonok olyan lovakon versenyeznek, amelyeken még sosem ültek, ott sorsolják ki a helyszínen, kinek melyik ló lesz a „párja”.az olimpikonok olyan lovakon versenyeznek, amelyeken még sosem ültek, ott sorsolják ki a helyszínen, kinek melyik ló lesz a „párja”.

Ahogy az lenni szokott, az ötkarikás játékokon is rengeteg problémát okozott ez a szabály, szinte minden második ló „fellázadt” versenyzője ellen, és rengetegen leestek – többek közt az egyik magyar versenyző, Földházi Zsófia is.

„Az egyik legkülönlegesebb sportág az olimpián az öttusa, a versenyzőknek olyan lovakra kell felülniük, amelyeken még sosem ültek. Na, erről nem tudtam! Ha ismerem a szabályokat, ez lett volna a kedvenc versenyszámom! Micsoda ötlet! Ez a legjobb dolog, amit egész életemben hallottam” – mondta nevetve az amerikai showman.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik