Kép: paralimpikont csináltak a modellekből, óriási balhé lett belőle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.26. 15:38
A híres Vogue magazin egyik kiadásának eredeti célja az lett volna, hogy felhívja a figyelmet a hamarosan kezdődő riói paralimpia játékokra, ám fotósorozatukból óriási botrány lett.

A Vogue Brasil extrém módját választotta a „kampánynak”, és egyébként teljesen egészséges modelleket (Cleo Pirest és Paulo Vilhenát – akik nem mellesleg a Brazil Olimpiai Bizottság nagykövetei) kért fel a fotózásra, majd a modelleket utólag Photoshoppal „kissé” átdolgozta, és paralimpikonokat faragott belőlük. Cleo Pirest és Paulo Vilhenát – akik nem mellesleg a Brazil Olimpiai Bizottság nagykövetei) kért fel a fotózásra, majd a modelleket utólag Photoshoppal „kissé” átdolgozta, és paralimpikonokat faragott belőlük.

A lap célja ezzel a fogyatékkal élők olimpiája mellett a brazil paralimpiai sportolók előtérbe helyezése lett volna.


A fotósorozat modelljei valódi paralimpikonokkal (Fotó: telegraph.co.uk)
A fotósorozat modelljei valódi paralimpikonokkal (Fotó: telegraph.co.uk)

A sorozat a közösségi oldalakon nagy port kavart, ugyanis rengeteg ember sértőnek találta, hogy a magazin miért egészséges embereket kért fel a fotózásra, miért nem paralimpikonokat, olyanokat, akikkel a helyzet valódiságát jobban át tudják adni.

A botrány után a Vogue Brazil szóvivője azt nyilatkozta, a kampányt – amely részben azért is indult el, mert a riói paralimpiára egyelőre rendkívül kevés jegyet adtak el – nem a lap indította, hanem egy Agéncia África nevű PR-ügynökség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik