Rio 2016: Kovács a 8., Földházi a 30. a bónuszvívás után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 19:35
Földházi Zsófia két, Kovács Sarolta pedig egy bónuszpontot szerzett a női öttusázók bónuszvívásában.

A két magyar hölgy nagyszerűen teljesített az úszásban – Kovács Sarolta összesítésben a harmadik legjobb időt úszta, míg Földházi a hatodik leggyorsabb volt, amivel előbbi 313, utóbbi pedig 304 pontot kapott.

Földházi így a harmadik körben lépett a pástra, ellenfele a fehérorosz Anasztaszija Prokopenko volt. Együttes tussal kezdtek, ezt követte még egy együttes, 34 másodperc után Földházi nagyszerű visszavágással nyert a fehérorosz ellen.

A második körben az egyiptomi Hajdi Morszi jött, Földházi ellene is nyert. Harmadikként a brit Samantha Murray következett. Földházi támadott, ám a brit sikeresen kivédte, a visszavágásból pedig bevitte a „végzetes” döfést, Földházi így két kört ment a bónuszvívásban.

Murray ezután hosszas győzelmi szériát produkált, összesen nyolc tust szerzett!

Kovács Sarolta az akkor négy sikerrel álló lengyel Anna Maliszewska ellen lépett pástra. A vívók két együttes tussal kezdtek, majd Maliszewska nekiment Kovácsnak, ám nem figyelt a védekezésre, így Kovács megcsinálta a tust, és megnyerte a meccset.

A magyar lány az olasz Claudia Cesarinit ugyan nehéz helyzetbe hozta, ám a végén Cesarini győzött – csakúgy, mint csütörtökön.

Földházi így két bónuszpontot gyűjtött, összesítésben pedig 472-vel a 30., Kovács egy bónuszpontot szerezve jelenleg a 8. helyen áll (neki összesen 516 van) a lovaglást megelőzően.

Mi az a bónuszvívás?
A versenynapon az úszás után jön. A selejtezővel ellentétben csak egy pást lesz, azon rendezik meg a szintén az első tusig tartó asszókat. A rangsoroló vívást az utolsó helyen záró kezdi az utolsó előttivel, a győztes kap egy bónuszpontot és továbbjut, azaz a következő asszót ő játssza a rangsorban következővel, azaz 34.-kel (ha nincs tus, annak írják be a győzelmet, és az mehet tovább, aki előrébb állt a listán). Utána csatlakozik a 33., a 32., és így jutnak el az első helyen állóig, aki semmiképp sem vívhat egynél több asszót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik