Rio 2016: Bácsi Péter kevesebb mint 2 perc alatt továbbjutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.14. 15:18
Bácsi Péter kevesebb mint két perc alatt legyőzte a kolumbiai Carlos Munoz Jaramillót a kötöttfogású birkózók 75 kilogrammos súlycsoportjának első fordulójában. A magyar sportoló legközelebb 15.42 órakor lép szőnyegre a bolgár Daniel Alekszandrov ellen.

A magyar sportoló az első másodpercektől kezdve aktívabban birkózott ellenfelénél, akit alig több mint egy perc után másodszor is figyelmeztettek, így parterhelyzetből folytatódott a küzdelem.

Bácsi felülről támadt, háromszor is átpörgette a kolumbiait, aki a harmadik támadás után videobírót kért, ám a felvételek nem őt igazolták. A magyar birkózó mindhárom akciója érvényesnek bizonyult, és 1:44 perc után technikai tussal megnyerte a küzdelmet.

„Ez a kolumbiai nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, így ez várható volt. A verseny érdemi része csak ezután következik” – mondta Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya az MTI-nek.

Bácsi a nyolcaddöntőben 15.42 órától a bolgár Daniel Alekszandrovval birkózik, aki az első körben meglepetésre legyőzte az örmény világbajnokot, Arszen Dzsulfalakjant.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik