Benik szeretne visszatérni a versenypályára

Vágólapra másolva!
2009.11.21. 19:15
null
Benik Balázs jövőre újra versenyezni fog (fotó: Szabó Miklós - archív)
Címkék
Benik Balázs az idén először ült WRC-ben – Szentkirályszabadján, egy szlalomversenyen, meghívott vendégként. A háromszoros abszolút bajnok ralis kihagyta az idei szezont, de nem kellett sok ahhoz, hogy visszarázódjon – a gyorsaság veleszületett, azt nem lehet elfelejteni.

– Milyen volt újra versenyautóba ülni?

– Fantasztikus. Már nagyon hiányzott, annak ellenére, hogy én döntöttem úgy, az idén nem versenyzek. Megszületett a kisfiam és sok volt a munkám, ha még raliztam is volna, a három közül valamelyik biztosan csorbát szenved. De maga a száguldás, a rajt előtti izgalom rettenetesen hiányzott.

– Könnyedén ráhangolódott újra a Ford WRC-re?

– Bevallom, amikor beültem a kormány mögé, elkezdtem gondolkodni, hogy akkor most melyik gomb mire is való a sok közül, de azután beindítottam a Focust, és talán a hangja kellett hozzá, de rögtön minden emlék előjött, s már nem volt gond, sőt, élveztem az autózást.

– Annyira, hogy jövőre visszatér?

– Már régóta dolgozom a következő szezonomon, mert míg az idén más dolgok is fontosak voltak, jövőre mindenképpen szeretnék versenyezni. Az egyelőre képlékeny, hogy milyen autóval, hiszen a WRC-ket nem értékelik, úgyhogy mindenképpen váltani kell.

– Sajnálja?

– Sajnálom. Szerettem a WRC-ket, mert vérbeli raliautók, s mert a szurkolóknak is nagy élményt jelentett a látványuk. S bár az új kategóriák bevezetésének a költségcsökkentés volt az eredeti célja, nem merném bizton állítani, hogy egy Szuper2000-es olcsóbb lesz, mint a mi eddigi autóink voltak. De hát ez van, alkalmazkodni kell az új szabályokhoz, s megőrizni a szép WRC-s emlékeket.

– Az új autó új kihívást is jelent. De vajon befolyásolja majd a sebességét, hogy az idén apa lett? Állítólag van, aki visszafogottabb lesz ettől...

– Nem hinném, hogy velem is megtörténik. Eddig is maximalista voltam, de most van még valaki, akinek bizonyítanom kell, s ő nem más, mint a kisfiam. Ha felnő, szeretném, ha büszke lehetne az édesapjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik