Mikko Hirvonen mindenáron győzni szeretne a havas versenyen

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.02.04. 19:11
A rali-világbajnokság idei egyetlen havas futamához érkezett, az 57. Svéd Ralihoz. Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) úgy vélekedett, hogy ezen a viadalon muszáj lesz győznie, ha versenyben szeretne maradni Sébastien Loebbel (Citroën C4 WRC) a világbajnoki címért. A 27 éves finn pilóta tavaly már nyert hasonló versenyt, akkor a Norvég Ralin diadalmaskodott. A győzelemre azonban a négyszeres világbajnok Loebnek is van esélye: a 100. WRC-s rajtjára készülő címvédő 2004-ben a svéd futam történetének egyedüli nem skandináv győztese lett.
Hirvonen tavaly már győzött havas futamon
Hirvonen tavaly már győzött havas futamon
Hirvonen tavaly már győzött havas futamon
Hirvonen tavaly már győzött havas futamon

A Monte-Carlóban pályafutása 37. győzelmét szerző Sébastien Loeb karrierje 100. világbajnoki rajtjára készül. A francia versenyző szerint ez a szám nem annyira fontos, de örülne, ha győzelemmel ünnepelhetné meg.

2004-ben Loeb elsőként zárta a Svéd Ralit, és ezzel a futam történetében az egyedüli olyan győztes, aki nem skandináv nemzetiségű. A bravúrt Loeb idén is szeretné megpróbálni, azonban nem lesz könnyű dolga.

Mikko Hirvonen, aki a tavalyi norvég versenyen győzni tudott, Svédországban pedig harmadik lett, nagyon elszánt. A 27 esztendős finn úgy véli, mindenképp győznie kell ezen a futamon, hogy versenyben maradhasson Loebbel az idei vb-címért.

Hirvonenhez hasonlóan Henning Solberg is győzelemre éhesen vág majd a futamnak. A norvég versenyző mindenképp dobogós helyet akar elérni - a Stobartnál hisznek is a jó eredményben: pontszerző versenyzőjüknek Solberget és Gallit nevezték. Francois Duval ezen a versenyen nem kap lehetőséget.

A futam szervezői egyébként azzal tisztelegnek a tavaly tragikus balesetben elhunyt Colin McRae előtt, hogy egy látványos ugratót róla neveztek el, és idén aki a legnagyobbat ugratja itt, az külön díjazásban részesül. A legnagyobbat egyébként pont a skót McRae-nek sikerült, de akkor még nem mérték a távot.

Az 57. Svéd Rali idén 20 szakaszból áll, és csütörtökön este a karlstadi szuperspeciálissal veszi kezdetét.
A SVÉD RALI KORÁBBI GYŐZTESEI:
2007 - Marcus Grönholm
2006 - Marcus Grönholm
2005 - Petter Solberg
2004 - Sébastien Loeb
2003 - Marcus Grönholm
2002 - Marcus Grönholm

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA A SVÉD RALI ELŐTT

PILÓTÁK:
Sébastien Loeb - 10 pont
Mikko Hirvonen - 8 pont
Chris Atkinson - 6 pont
Francois Duval - 5 pont
Petter Solberg - 4 pont
Gigi Galli - 3 pont
Jean-Marie Cuoq - 2 pont
Per-Gunnar Andersson - 1 pont
CSAPATOK:
Citroën - 11 pont
Subaru - 10 pont
Ford - 8 pont
Stobart Ford - 8 pont
Suzuki - 2 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik