Összefüggés az amerikai választások és a póker jövője között

Vágólapra másolva!
2008.12.02. 00:02
Címkék
A demokratákért szorított a pókerjátékosok szövetsége az amerikai választásokon. A számítások bejöttek, de vajon elég ez, a helyzet normalizálódásához?
Obama kezében lehet a póker jövője
Obama kezében lehet a póker jövője
Obama kezében lehet a póker jövője
Obama kezében lehet a póker jövője

Az NSO Póker rovatának szakmai partnere a poker24.hu.
Nem jó, amikor a politika és sport keveredik, de ha egy játék a túlélésért küzd, akkor nem lehetünk finnyásak. A törvénytelen internetes szerencsejátékot korlátozó szabályozás (UIGEA - Unlawful Internet Gambling Enforcement Act) törvényerőre emelkedése óta, a póker, mint szerencsejáték küzd az életben maradásért az Egyesült Államokban.

Sok demokrata már a kampányában jelezte, hogy véleménye szerint a póker sport és nem szerencsejáték így ki kellene venni a fenti szabályozás hatálya alól, nem beszélve arról, hogy demokrataként vallják: „mindenkinek joga, hogy a saját pénzével azt tegyen, amit akar”.

A törvény bevezetésekor megerősödő Pókerjátékosok Szövetsége (Poker Players Alliance), folyamatosan igyekezett érdekérvényesítő erejét politikai körökben növelni és meg is nyerte harcához többek között Robert Mendez New Jersey állam demokrata szenátorát, aki törvénymódosítást nyújtott be a póker legalizálása mellett.

Majd további elkötelezett demokrata politikusok is felsorakoztak, így nem kétséges, hogy bizonyos körzetekben igen erősen szorított a Pókerjátékosok Szövetsége ezen képviselők és szenátorok újraválasztása mellett.

Florida demokrata képviselője Robert Wexler, Massachussetts demokrata képviselője Barney Frank, valamint a Washington állam demokrata és a nevadai, szintén demokrata Jim McDermott és Shelly Berkley képviselők mellett a republikánus Texas képviselője Ron Paul nyújtott be az online póker legalizálására irányuló törvényjavaslatot és mindegyikük ismét bizalmat kapott a szavazóktól a fentebb említett Robert Mendez szenátorral együtt.

Az újraválasztott és póker témában aktív hat politikus reményt jelent tehát az amerikai játékosok számára, hogy ha az új vezetésű Egyesült Államokban nem is prioritással kezelik az „áldatlan szabályozási helyzetet”, de mindenesetre erős támogatással marad a vita az asztalon.

További póker hírek, cikkek a www.poker24.hu oldalon!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik