Cenzúra lehetősége az Államokban: Kentucky az online póker ellen

Vágólapra másolva!
2008.12.02. 00:02
Címkék
Steve Beshear, Kentucky kormányzója szeretné a markába ragadni a világ online pókeréletének legjelentősebb szereplőinek domainneveit, hogy azok ne kínálhassák szolgáltatásaikat az államban.
Jog mögé bújva cenzúrázna Kentucky állam
Jog mögé bújva cenzúrázna Kentucky állam
Jog mögé bújva cenzúrázna Kentucky állam
Jog mögé bújva cenzúrázna Kentucky állam

Az NSO Póker rovatának szakmai partnere a poker24.hu.
A demokrata párti Beshear kérelmezte a Franklin Megyei Kerületi Bíróságon, hogy a kormányzat rendelkezhessen a szerencsejátékkal kapcsolatos domainnevekkel.

A teljes lista 141 nevet tartalmaz, olyanokat, mint például a FullTiltPoker.com, BodogLife.com, AbsolutePoker.com, PokerStars.com, UltimateBet.com, CakePoker.com, DoylesRoom.com és a MicroGaming.com. A kormányzó szerint ezek az oldalak már azzal megsértik a helyi törvényeket, hogy szolgáltatásaikat kínálják Kentuckyban.

Az állam arra kérte a bíróságot, adja át neki az irányítást a szóban forgó domainnevek felett, hogy így e cégeket meg lehessen akadályozni a Kentucky-beliekkel való „üzletelésben”.

„Ezek az oldalak elszívják a pénzt az olyan szabályozott és törvényes kezdeményézések és játékok elől, mint Kentucky lóversenyszervezete, a lottó és a jótékonysági játékrendezvények” – mondta Beshear.

Sőt nyilatkozatában a kormányzó a „közösség vérszívóiként” jellemezte az online szerencsejáték-oldalakat, melyek domainnevei felett a „saját államában” rendelkezni szeretne. A tárgyalást Franklin megyében Thomas Wintage bíró vezeti, és precedensértékű ítéletre számít mind a kormányzat, mind a szerencsejátékcégek.

Mindenesetre nem várt támadás ez az online szerencsejátékok ellen az Egyesült Államokban, és most egy demokrata kormányzat részéről. Újra lábra kaphat a vita az internet cenzúrásáról is a tengerentúlon, hiszen nem kétséges, hogy ha Kentucky kormányzója dönthet az államban elérhető 141 érintett domainnév sorsáról, mi vár ezekre a tartalmakra.

További póker hírek, cikkek a www.poker24.hu oldalon!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik