Mi lett volna, ha..., avagy ez volt 2014!!!

2113961 21139612113961 2113961
Vágólapra másolva!
2014.12.27. 10:12
Furcsa egy Karácsony volt időjárás szempontjából az idei: csak a korai sötétedés jelezte, hogy itt valami készülőben van, na meg az, hogy MB1-es...

Furcsa egy Karácsony volt időjárás szempontjából az idei: csak a korai sötétedés jelezte, hogy itt valami készülőben van, na meg az, hogy MB1-es csapataink nem futballoztak (igaz, ők az év másik 11 hónapjában sem teszik ezt, szóval ez sem volt támpont). A forralt bor, a karácsonyi forgatag és a Reszkessetek betörők!- őrület azért jelezte, hogy jobb, ha szívünkben is béke honol, mert a kis Jézus idén is megszületett – ez a poszt pedig az óévet hivatott lezárni sport szempontjából. Mozgalmas év volt a 2014-es, és számomra fölöttébb sikeres: a Real Madridom BL győztes, német válogatottam világbajnok lett, a Fradi tavasszal bronzérmet nyert, s feljutott a Szpari is az első osztályba. Dárdaival végre pontot szereztünk Romániában, rég nem látott válságban a Dortmund, Moyes már a múlt Manchesterben. Már-már hagyományosan szubjektív évértékelés következik megválaszolatlan és megválaszolt kérdésekkel, az év emlékezetes jeleneteivel, poénokkal, trollfocival, Kowalskyval, filmrészletekkel, előretekintéssel, álomcsapattal. Ha eddig nem tudtad, hogy mi a kapcsolódási pont az Atletico Madrid és a Debrecen idei szezonja között, hogy miben utánozta Gareth Bale Jim Carreyt, hogy mit köszönhet a Real Madrid Luis Suareznek, s hogy ki az a Cosmin Moti, lapozz! Ha tudtad, akkor is! Jó szórakozást és nosztalgiázást kívánok Mindenkinek!Furcsa egy Karácsony volt időjárás szempontjából az idei: csak a korai sötétedés jelezte, hogy itt valami készülőben van, na meg az, hogy MB1-es csapataink nem futballoztak (igaz, ők az év másik 11 hónapjában sem teszik ezt, szóval ez sem volt támpont). A forralt bor, a karácsonyi forgatag és a Reszkessetek betörők!- őrület azért jelezte, hogy jobb, ha szívünkben is béke honol, mert a kis Jézus idén is megszületett – ez a poszt pedig az óévet hivatott lezárni sport szempontjából. Mozgalmas év volt a 2014-es, és számomra fölöttébb sikeres: a Real Madridom BL győztes, német válogatottam világbajnok lett, a Fradi tavasszal bronzérmet nyert, s feljutott a Szpari is az első osztályba. Dárdaival végre pontot szereztünk Romániában, rég nem látott válságban a Dortmund, Moyes már a múlt Manchesterben. Már-már hagyományosan szubjektív évértékelés következik megválaszolatlan és megválaszolt kérdésekkel, az év emlékezetes jeleneteivel, poénokkal, trollfocival, Kowalskyval, filmrészletekkel, előretekintéssel, álomcsapattal. Ha eddig nem tudtad, hogy mi a kapcsolódási pont az Atletico Madrid és a Debrecen idei szezonja között, hogy miben utánozta Gareth Bale Jim Carreyt, hogy mit köszönhet a Real Madrid Luis Suareznek, s hogy ki az a Cosmin Moti, lapozz! Ha tudtad, akkor is! Jó szórakozást és nosztalgiázást kívánok Mindenkinek!

A kérdések, amikre soha nem kapjuk meg a választ, avagy Mi lett volna, ha…

… Gareth Bale nem a kengyelfutó gyalogkakukkon nő fel?

Jim Carrey A maszk című film egyik legjobb jelenetében a napokban eljegyzett Cameron Diazzal táncol; feldobja a nőt, aki pörög párat, közben Jim ásít egyet, az órájára néz, majd kényelmesen elkapja az énekest. Nos, Gareth Bale-nek is legalább ennyi ideje volt Pinto kapuja előtt a Barca elleni kupadöntőben, mert a pár perccel korábban még egyenlítő gólt fejelő Marc Bartrát csúnyán faképnél hagyta – időt spórolni a Maszkból, futni a Forest Gumpból, az ellenfelet megalázni a kengyelfutó gyalogkakukktól tanult. Bizony van, amit az iskolapadban nem tanítanak meg… Olvasni viszont igen, ezért is ajánlom Bale barátunknak nemzetiségére való tekintettel Arany János balladáját, a Wales-i bárdokat. Ha már a Barcának ő volt a wales-i bárdja…

… Tito Vilanova élete legfontosabb meccsét is megnyeri…

S ha már Barcelona… Nem állítom, hogy bajnok lett volna a csapat, hiszen nagyon ment az Atletico Madrid szekere, de hogy hatással volt a katalánok szezonzárására volt edzőjük tragikus halála (ami azért nem volt váratlan), abban biztos vagyok. Érzelem nélkül futballozni sem lehet, emlékezzünk például, tavaly Ricardo Moniz Fradi pályafutását is megtörte Akeem Adams tragédiája (hogy ennek emlékét vitte-e magával, vagy más miatt rúgták-e ki idő előtt az 1860 Münchentől, ezt sem tudjuk meg sosem…), s a Barca játékosok is lenyilatkozták, mennyire megviselte őket Vilanova elvesztése. A kupában és a bajnokságban is ezüstérmesek lettek a gránátvörös-kékek, a BL-ből pedig éppen az Atletico Madrid búcsúztatta őket idejekorán, már a nyolc között. Az ősz egyelőre jobban alakul az immár Luis Enrique vezette társaságnak. A védelem jóval stabilabb, mint tavaly, s kezd összeállni a Messi-Neymar-Suarez hármas. Persze, annyira azért nem, hogy a Realt komolyan megszoríthassák majd a tavasz végére…:)

…Gerrard nem csúszik el…

Mintha banánhéjra lépett volna, pedig nem volt ott semmi; pech, de a legrosszabbkor csúszott el Steven Gerrard, s vele együtt a Liverpool is – a bajnoki cím küszöbén. A tavasszal még Suarezzel rohamozó együttes első Premier League győzelmére hajtott, s bizony, komoly sansza volt rá. Együtt volt nagyon az a társaság, erős volt a keret, ám a Chelsea elleni fontos rangadót elbukta Brendan Rodgers legénysége, többek között azért, mert a csapatkapitány, aki az egész szezon egyik legjobb játékosa volt, elcsúszott a félpályán, Demba Ba pedig egyedül vihette kapura a labdát. Látva a mostani vesszőfutást, komolyan felvetődik a kérdés: tényleg csak egy Suareznyi volt a különbség a tavaszi és a jelenlegi Liverpool között?

…Ramos nem érkezik mintaszerűen az utolsó szögletre…

Én már lemondtam arról, hogy meglesz a tizedik BL (BEK) győzelem, s magamba roskadva, összezuhanva ültem a debreceni Roncs kocsma óriáskivetítője előtt, a ráadást már nézni sem bírtam. És akkor elérkezett a 93. perc vége: Modric beadta a szögletet, Sergio Ramos pedig félelmetesen tökéletesen bólintotta be Courtois kapujába a labdát. A hosszabbításra pedig már elfogyott az Atletico: di Maria, mint kés a vajon hatolt át a védelmen, a kapuson felperdülő labdát Bale bólintotta be (nehéz mozdulat, hajszálpontos fejes); Marcelót senki nem támadta, így lövésre szánta el magát (s tudjuk, lövésből lesz a gól…), s hogy teljes legyen a kép, a végén még CR is növelhette góljai számát büntetőből. Egy hihetetlen drámából laza siker született, legalábbis az eredmény ezt sugallja, de ne felejtsük: ez az Atletico kis híján ellopta a show-t. S alighanem másképp alakul ez a finálé, ha az Atletico gólgépét, Diego Costát nem kell már a 9. percben lecserélni sérülés miatt… Így is óriási kalapemelés Simeone és brigádja előtt, mert nem akármilyen szezont futottak, s a bajnokságot meg is nyerték a Barca és a Real előtt (2004 után lett újra „külsős” bajnok). S ha azon a szombat estén nincs Ramos, most nem a Real évéről beszélnénk, nem nyerhettek volna meg még másik két kupát, s Cristiano sem kapná meg januárban az Aranylabdát. Mert semmi kétségem afelől, hogy ő fogja kapni.

…a triumvirátus marad az Üllői úton?

Erős volt tavasszal a Fradi kerete, remek győzelmi szériával a dobogót is elcsíptük – aztán három legjobb légiósunk gyakorlatilag elmenekült az Üllői útról. Besics dobbantása érthető; ő a bosnyák válogatott húzóembere volt a vb-n, túl jó volt a Fradihoz. Le is igazolta az angol Everton, s ott is egyre többet játszik. Jenner magatartásbeli problémák miatt távozott, többször balhézott, még csapattársaival is összetűzésbe keveredett. Kár érte, mert én nagyon szerettem a játékát, jó kis spíler volt – tavasszal furcsa lesz Diósgyőr mezben látni, s kíváncsi leszek, a Fradi szurkolók hogyan fogadják majd. Leonardo távozását értem a legkevésbé, valószínűleg a vezetőséggel volt gondja. Tavasszal a legjobb játékosunk volt, hosszú sérülése idején korrekt volt vele a Ferencváros, számomra meglepő volt ez a lépése, főleg a „hűségnyilatkozatai” után. Ha ez a trió együtt marad, szerintem legrosszabb esetben is ezüstérmes pozícióban várnánk most a tavaszt a Videoton mögött.

…Löw kísérletezik az örmények ellen?

Az irigylésre méltóan fiatal és tehetséges Reus bizonyára alapember lett volna Joachim Löw vb-re induló csapatában, de az utolsó tesztmeccsen, az örmények elleni gálázás alkalmával megsérült, s lemaradt a tornáról és így a világbajnoki címről is. Az ő hiányában Miroslav Klose vb rekorder lehet, Thomas Müller házi gólkirály, Mario Götze pedig nemzeti hős – de ki tudja, ha Reus játszhat, bármelyik megvalósult volna-e ebből a háromból??? Klose rekordjának egyébként örülök, ahogy a jubileumi posztomban közzé tett álomcsapatomban is megírtam, egyik kedvenc játékosom, de a Ghána elleni rekordbeállítás alkalmával majdnem eltörte a gerincét szaltóját követően. Hát igen, már ő sem lesz fiatalabb…

…Suarez nem harap – vajon „Hámeszt” akkor is leigazolja a Real?

Látszólag nincs is összefüggés a két tétel között, de tekintsünk mélyebbre! Suarez megharapta Chiellinit, amiért eltiltották 4 hónapra, így a Kolumbia elleni nyolcaddöntőn sem játszhatott – szó szerint kihúzta a FIFA az uruk méregfogát. A többi már ismert: James a vb, sőt az év egyik legszebb gólját lőtte (benne van a Puskás díjra jelölt háromban!), majd a brazilok ellen is betalált büntetőből, s gólkirály lett, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Real Madrid szerződtette. Szóval Suarez ostobaságára is szükség volt Kolumbia és „Hámesz” diadalmenetéhez. Real fanatikusként nem mondhatok mást: köszönjük Luis!!!

…Neymar csak társai terheit, s nem magukat, az ellenfél játékosait cipeli a hátán…

S ha már ez is szóba került… A brazilok legutóbbi vb címük idején, 12 éve jutottak vb-n a négy közé, szóval ha ezt vesszük, bravúrnak is mondhatnánk az elődöntőt. Na de így leégni, ráadásul hazai pályán… Az utolsó két meccsen tíz gólt kapott Julio Cesar (híres ókori druszájával, Julius Caesarral ellentétben aligha az a mondat lesz a védjegye, hogy „Jöttem, láttam, győztem…!), a németek az elődöntőben a 10. és a 30. perc között nem kevesebb, mint ötször mattolták a brazilokat. Nem biztos, hogy másképp alakult volna, de ha Neymar játszhat, valószínűleg nem lett volna hat gól a differencia. A selecao támadójátéka kizárólag a Barca csatárától függött, Fred és Hulk annyira volt veszélyes a kapura, mint Szepesi Nikolett az irodalmi Nobel-díjra – Neymart viszont a kolumbiai Zuniga elég rendesen hátba térdelte (elrepedt az egyik ágyéki csigolyája), így nem léphetett pályára az elődöntőben, majd a hollandok elleni bronzmeccsen sem. Sovány vigasz számára, hogy legalább kimaradt a mészárlásból…

… van Gaal nem Roxfortban tanul?

Bár inkább lehettek kurzustársai Perselus Piton és Minerva McCalagony, mint Harry Potter és Ronald Weasley, afelől ne legyenek kétségeink, hogy Louis van Gaal a Roxfortban végezte edzői tanulmányait. A vb negyeddöntőjében ugyanis olyan mágiát alkalmazott, ami Albus Dumbledore-nak is dicsőségére vált volna! Costa Rica ellen közvetlenül a büntetőpárbaj előtt lecserélte első számú kapusát, Jasper Cilessen-t, s becserélte a vb-n még korábban nem védő Tim Krult, aki aztán két lövést is megfogott, s mind az ötször eltalálta az irányt. Az argentinok elleni elődöntőn ezt már nem merte meghúzni a Manchester United jelenlegi trénere, ki is esett az Oranje – talán ez volt a baj?

Novakovic többet segít otthon a házimunkában…

Több tényező is közrejátszik abban, hogy a Debrecen nem jutott idén a BL főtáblára. A Bate Boriszov elleni első meccs tökéletesen alakult, Sidibe tizenegyes góljával vezettünk is, ám az utolsó pillanatban Seydi csúnyán ziccert rontott – ha 2-0-lal utazunk Fehéroroszországba, meggyőződésem, nem állt volna talpra a Bate. Aztán a visszavágón is korán megszereztük a vezetést, Sidibe újra higgadt volt, más kérdés, hogy a kapust a faultnál szerintem ki lehetett volna állítani. 2-0-s előnyről pedig nem sok nemzet tud bukni, de a magyar a kivételek táborát erősíti… Selim Bouadla gyors egymásutánban begyűjtött két buta sárgalapot, a spori pedig még szinte könyvelte a kiállítást, de máris egyenlítettek a hazaiak. Ha a szünetig kihúzzuk, szerintem akkor is továbbmegyünk – ehhez 6-7 percre lett volna szükség. A második félidőben ennyi se kellett volna, ám jött a 94. perc: ekkor már a Boriszovnál volt az előny, de a továbbjutás még a mi oldalunkon, ám egy előreívelésre Novakovics megmagyarázhatatlanul rosszul jött ki, a csatár megelőzte, s befejelte a győztes gólt. Ötösön belül a kapusnak minden körülmények között takarítania kell, vagy pedig maradjon a kapuban, s ne nyúljon a porszívóhoz… Gyakorlatilag minden összejött, ami összejöhetett, mint ha fent se szerették volna, hogy továbbjussunk. De az is lehet, hogy a Jóisten előre látta a Bate Boriszov sorsát, aki pofozógépe volt idén a BL-nek (ráadásul nem is mondjuk egy Real, Chelsea, Bayern trió szórta meg, hanem a Sahtar, Porto, Bilbao hármastól kapott összesen negatív rekordot jelentő 24 gólt…), s ettől a szégyentől akarta megmenteni a magyar bajnokot. Fáj megnézni a meccs összefoglalóját, mert szó szerint másodpercekre voltunk Európától, ugyanakkor a másik összefoglalón jót derültem: ebből maradtunk ki. Igaza lehet Kowának a Szemenszedett igazság című dalában: „De valahogy minden összeáll, az Isten mindent jól csinál…” Ennek így kellett történnie… Debreceni lakosként, meg persze Real szurkolóként mosolyogtam az Atletico Madrid BL bukásán, szűk három hónappal később viszont rendesen visszanyalt a fagyi…

… Dárdai nem ismeri az Igenember című filmet

Amikor bő egy éve a románok és a hollandok ellen égtünk, mint a Reichstag, talán kevesen gondolták, hogy van ennél lejjebb. Én Pintér Attila kinevezése után azért már sejtettem… Magyarországon tényleg a sikeresebb edzők közé tartozik, de ettől még nem kellett volna piedesztálra emelni; még szerencse, hogy az első selejtező után az MLSZ is belátta, mekkora bakot lőtt. Váratlanul került a képbe Dárdai Pál, aki ingyen elvállalta az évből hátralévő három tétmérkőzést, s a maximálisan tervezett hét pontot ki is hozta a csapatból (azt most hagyjuk, milyen játékkal…). S bár mindannyian féltünk, végül jött a slusszpoén: Dárdai a selejtező végéig kapitány marad, elengedte a Hertha (természetesen ottani feladatait is ellátja). Erre a „mi lenne ha” feladványra azért sejthetjük a választ: Dárdai nélkül szerintem már végképp elszálltak volna továbbjutási esélyeink. Focizni nem tud a játékosok helyett, mégis a hosszú légióskodása alatt szerzett tapasztalatok, illetve az az intelligencia és motiválóképesség, ami Pinyőből teljesen hiányzott, a harmadik helyig, pótselejtezőig repítheti a nemzeti együttest. Sőt, ha a szintén kapitányváltáson áteső görögök ellen nem kapunk ki márciusban, szerintem a második helyben is reménykedhetünk, mert az észak-írek előbb-utóbb ki fognak pukkanni. S remélem, Pali későbbi edzői munkájára nem lesz hatással az itthoni munkavállalása, s nem az Argo című film mondatát, mely a Balul sül el című Kowa szám klippjének zárásaként is elhangzik, fogja majd citálni: „12 órája vagyok Magyarországon, s romba dőlt az életem…”

És akkor a kérdések, amikre választ kaptunk…

Valóban kiégett Iker?

NEM!!! A vb számára is egy csőd volt, s a BL döntőben is hibázott, de igazán rosszindulat kell ahhoz, hogy leírjuk a Real Madrid csapatkapitányát. Finoman fogalmazva sem volt könnyű helyzetben az elmúlt két évben… Mourinho taccsra vágta azzal, hogy miután felépült ujjtöréséből (amit saját csapattársa, Arbeloa okozott neki…), nem tette vissza a kezdőbe, s eleinte Ancelottinál is padozott – amely kupasorozatban viszont védett, azt meg is nyerte a Real! A kupában egyedül a fináléban kapott gólt, a Dortmund ellen pedig az ő bravúrjai nélkül nem jutott volna tovább a Madrid. Decemberben négy napon belül két büntetőt is hárított; lejátszotta 700. meccsét is a Real csapatában, s csapatkapitányként felemelhette már mind a nyolc nagy trófeát, fenomenális teljesítmény. Akik kritizálják, féltékenyek – még mindig benne van a top4-ben, jelenleg maximum Neuer, Courtois és De Gea jobb kapus nála.

Lehet bírni az évenkénti csapatépítést Dortmundban?

NEM! A Dortmund olyan, mint amiről Kowa énekel az Ennyi csak című slágerben: „Minden változik, és semmi sem az, aminek látszik…” A Dortmund mindig változik, s idén ősszel már az eredményekben is megmutatkozott ez: a másfél éve még BL döntőt játszó, s a közelmúltban két bajnoki címet szerző Dortmund jelenleg kiesőhelyen tanyázik a Bundesligában! Sahin, Kagawa és Götze távozását még túlélte a klub (előbbi kettő azóta visszatért, de minek…), a lengyel Lewandowskit viszont nem sikerült pótolni: Ciro Immobile, aki gólkirályként érkezett a Serie A-ból és Adrián Ramos, aki a vb-n is ott volt Kolumbia színeiben, fényévekre van tőle… Persze ne vizionáljuk túl, mindenki életében eljön a gyengébb periódus. Abban biztos vagyok, hogy kiesni nem fog a csapat, de szerintem még a nemzetközi kupaindulás is meglehet. Ebben az esetben Reus sikerélménnyel a háta mögött fog a Real Madridba igazolni…

Bajner Bálintnak trollfoci szeretettel...:)


Kihozza-e magából valaha az X faktort Mario Balotelli?

NEM! Pedig milyen jól indult… Immár a 25. életévét taposva régen túl van azon, hogy nagy ígéretként és a jövő reménységeként aposztrofáljuk, s eddig sehol nem váltotta meg a világot. Kevesen mondhatják el magukról, hogy a két milánói klubban, a Manchester Cityben és a Liverpoolban is játszhatott, s mindenhol lapátra tették. Brendan Rodgers már nem is játszatja, szerencsétlen Liverpool szurkolók Suarezhez, Torreshez, Owenhez voltak hozzászokva – lassan fel lehet ébredni az Anfield Roadon…

Magas szint Szalainak a Schalke?

IGEN!!! Nyolcmillióért, nagy reményekkel érkezett Ádám Gelsenkirchenbe Mainzból, ahol sikeres éveket töltött, s fellángolásai még voltak az ősszel (néhány bajnoki gól, illetve egy dupla a BL selejtezőben, amivel főtáblás lett a csapat), de miután felépült Huntelaar, Szalai visszakerült az őt sajnos megillető helyre, a kispadra. Ezek után nem meglepő, hogy a nyáron elmenekült Hoffenheimbe, de már ott sem stabil kezdő. Az ősz végén ráadásul egész Németország rajta gúnyolódott: kihagyta az év ziccerét, s durvaságért ki is állították a Bayern ellen, tette mindezt úgy, hogy csak a 70. percben cserélték be. A válogatottnak is szüksége van egy jó Szalaira, aki talán akkor veszítette el a fonalat, amikor a holland 1-8 után kinyitotta a száját és elmondta a véleményét a magyar futballról. Ezek szerint nem kellett volna…

Amire biztosan emlékezni fogunk…

Schweinsteiger világbajnoki döntőbeli játékáról Leslie Nielsen és paródiafilmje (egy a sok közül…), a Drakula halott, de élvezi jut az eszembe. A Bayern München csupaszív középpályását rúgták, faragták, szinte széttépték, de őt nem lehetett kivonni a forgalomból, nem hagyta magát. Götze rúgta a győztes gólt, Neuer akadályozta meg Messiéket a gólszerzésben, de az én szememben Bastian Schweinsteiger a vb döntő hőse.

Az évekig csodált spanyol tikitaka csúnya véget ért… A világbajnokság második napján a hollandok előbb megkínozták a spanyol játékosokat, majd feldarabolva postán elküldték édesanyjuknak – na nem ilyen drasztikusan, de a spanyolokat nagyon csúnyán kivégezték a hollandok. Hiába vezetett Xabi Alonso büntetőjével az armada, Van Persie csodafejessel egyenlített, Robben pedig mindenkiből hülyét csinált, aki az útjába került. Talán maguk Iniestáék is szívesebben cseréltek volna velem, aki ez időtájt a Barbra Negrában voltam Kowalsky lemezbemutatón. Egy héttel később már ők is bárhova mehettek, ugyanis a világbajnoki címvédő már a csoportkör után repült…

Ezzel némileg ellentmond, hogy a nemzetközi finálékat kisajátították a spanyolok: az Európa Ligát a Sevilla nyerte (a Benficánál tovább tart a Guttman-átok…),, a BL döntőt pedig két spanyol csapat játszotta. Dráma volt a javából, az eredmény mégsem erről árulkodik: 4-1-re nyert a Real. Korábban már írtam erről, ezért nem részletezem, csak annyit, hogy bár megérdemelte a győzelmet a királyi klub, piszok nagy mázlija volt. De csak annak van szerencséje, aki tesz is érte…

Egy újabb verés, ezúttal a brazilok kapták: bár 1-7 lett a vége, ezt a sokkot biztos, hogy nem egy hét alatt heverték ki… Helyhiányában még néhány dolog, amit nem felejtek el Brazíliából: a szabadrúgások előtti spray a fűre, Costa Rica csodája, az angolok korai búcsúja, csoportköri izgalmak és a mexikói kapus, Ochoa teljesítménye.

A Steaua Bucuresti – Ludogorec BL selejtező normális körülmények között a kutyát se érdekelné (kivéve az elvakult Steaua és Ludogorec szurkolókat, akiktől elnézést kérek), mégis történelemkönyvekbe illő eseménysor zajlott le a találkozón. Az első meccsen a románok, a visszavágón a bolgárok nyertek 1-0-ra (90. percben szerzett góllal, már ez is horror…), a hosszabbításban pedig kiállították a Ludogorec kapusát. Csere híján egy román (!) mezőnyjátékos, Cosmin Moti állt a kapuba, aki aztán a büntetőpárbajban kiejtette honfitársait: két tizenegyest is megfogott. Szenzációs, mesébe illő történet, de a csoportkörben nem ragadt bent a kapuban – nem is baj, jó kapusa volt a Ludogorecnek, Sztojanov Cristiano Ronaldo egyik büntetőjét is hárította, a bolgár csapat pedig nem vallott szégyent a könnyűnek éppen nem nevezhető csoportban…

És itt egy harmadik kiütés, ami a BL győzelem egyik állomása volt a Real számára, s nem a Gelsenkirchenben gurított hatosra gondolok. Szép-szép az is, de a világ legjobb kapusának, ráadásul az ő otthonában négyet rúgni, s az aktuális címvédőt leamortizálni ennél azért jóval nagyszerűbb dolog! Sergio Ramos előbb Modric szögletét, majd Di Maria szabadrúgását fejelte a kapuba, aztán Cristiano Ronaldo fantasztikus kontra után megdöntötte a BL gólrekordot, s a végén egy rafinált, sorfal alatt elcsúszó szabadrúgásból is betalált. Szétesett a Bayern, mint egy éve ellene a Barca – ez a meccs, sőt az egész év a Real Madridról szólt!

Nem csoda, hogy az éves DREAM TEAM is madridiaktól hemzseg!

Iker Casillas (Real Madrid) – Daniel Carvajal (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) – James Rodriguez (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid) – Gareth Bale (Real Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Manuel Neuer (Bayern München)

Sergio Ramos (Real Madrid) Diego Godin (Atletico Madrid) Philip Lahm (Bayern München)

Angel di Maria (Manchester United) Toni Kroos (Real Madrid) Luka Modric (Real Madrid) Arjen Robben (Bayern München)

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) Lionel Messi (Barcelona) Thomas Müller (Bayern München)

A Cserepadot Chelsea játékosok koptatják: Tibaut Courtois, Cesc Fabregas és Diego Costa...


Megráztam a jósgömböt, így már azt is tudom, mi lesz jövőre… (Persze, ezek elsősorban vágyálmaim!:)

A történelemben először megvédi BL címét egy csapat, ez pedig a Real Madrid lesz!

A Fradi Gera mellé megszerezte Hajnal Tamást is, a rutinos középpályások vezérletével pedig ezüstérmes lesz a Fradi! Bajnok a Videoton, bronzérmes a Debrecen! Nikolics pedig klasszis teljesítményt nyújt tavasszal is, s összesen 30 góllal zár – a fehérvári csapat pedig megerősödve, sikerrel veszi a selejtezős akadályokat, s BL főtáblára jut! A Nyíregyháza bent marad az élvonalban, ez a Haladásnak és a Pécsnek nem sikerül.

30 év után újra világeseményre jut a válogatottunk! Dárdait érdemes volt marasztalni, foglalhatjuk a repülőjegyeket Franciaországba!

Magához tér a Manchester United, a Dortmund és az AC Milan is, és izgalmas hajrákat produkálnak hazájuk bajnokságában!

További cikkek a blogon… Olvassátok!

Amit tőletek várok… Írjátok kommentbe, szerintetek mi maradt ki, miről illett volna megemlékeznem, illetve személyes kedvenceiteket, legnagyobb élményeket, csalódásokat, azt, amiről emlékezetes marad számotokra 2014!

Mindenkinek kegyelmekben, örömben és boldogságban gazdag, sikeres új esztendőt kívánok! Találkozunk jövőre! Asszem...



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik