A hetedik Te magad légy!

2113961 21139612113961 2113961
Vágólapra másolva!
2015.04.19. 12:04
A Real Madrid 95 rúgott gólnál jár 32 forduló után, a PLL játéknapja pedig összesen hozott 112 gól utáni középkezdést – 9 meccsen. Ennyit...

A Real Madrid 95 rúgott gólnál jár 32 forduló után, a PLL játéknapja pedig összesen hozott 112 gól utáni középkezdést – 9 meccsen. Ennyit a biszem ligákról… Hosszú idő után újra élőben élvezhettem az igazi futballt a Szentkirályi utcában – s bár a mezőny javarészt kicserélődött, sok mindenkit már nem ismerek, s a szubjektív összeállításokkal természetesen lehet vitatkozni (de nem érdemes…), fogadjátok akkora szeretettel ezt az összefoglalót, amekkorával készítettem! Jó volt látni Benneteket! Íme, a 7. forduló, ahogy én láttam!A Real Madrid 95 rúgott gólnál jár 32 forduló után, a PLL játéknapja pedig összesen hozott 112 gól utáni középkezdést – 9 meccsen. Ennyit a biszem ligákról… Hosszú idő után újra élőben élvezhettem az igazi futballt a Szentkirályi utcában – s bár a mezőny javarészt kicserélődött, sok mindenkit már nem ismerek, s a szubjektív összeállításokkal természetesen lehet vitatkozni (de nem érdemes…), fogadjátok akkora szeretettel ezt az összefoglalót, amekkorával készítettem! Jó volt látni Benneteket! Íme, a 7. forduló, ahogy én láttam!



Pasos United-KEVERTon: 4-1

A Pasos esélyeshez, Hajnal Péter gólkirályjelölthöz méltóan kezdte a 7. forduló első lejátszott találkozóját; bár pár percet késtem a nyitótalálkozóról, már az első, kapus által hatástalanított lövését is, majd bombagólját is elkaptam. Majd miután elégedettséggel nyugtáztam, hogy ezt a két csapatot még nagyjából ismerem, hisz többször védtem ellenük, a látószervem berezonált valami különlegeset: az idei szezon újoncaként számomra meglepetés volt Pintér Zolit a kapuban látni, de ez a Ligát hetente követők számára aligha okozott megrökönyödést. Ellenben azzal a rosszul elvégzett szabadrúgással, amiből kontragólt szerzett Sipaki Patrik – a Pasos pedig hipp-hopp, már vezetett is 2-0-ra. Ez az előny nőhetett volna még a szünet előtt, szép, formás támadásokat vezetett a listavezető, de a kapufa többször kisegítette a KEVERTont (az első félidőben hármat számoltam belőle). A kihagyott helyzetek a második félidő elején megbosszulták magukat, a piros mezesek tényleg a semmiből szépítettek, sőt, csak a felső lécen múlt, hogy nem egyenlítettek. Persze, a tudáskülönbség a végére kijött; egy gyönyörű csikicsuki után Sipaki passzát Barbócz Botond váltotta gólra, majd a kegyelemdöfést Szirányi Olivér adta meg. Pintér Zoli aligha izgulta túl ezt a meccset a kapuban, a Pasos összességében rutinból lehozta a találkozót.

Pázmány Zöldfülűek - Névtelenek: 6-10

3 1-ben álltak ki a csapatok, mert kevesen voltak a Zöldfülűek, a találkozó pedig gyors gólváltással kezdődött: a hazaiak kontrából, a Névtelenek kijátszott üres kapus ziccerből találtak be. Aztán a Névtelenek gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, előbb egy félpályás góllal majd lepattanó után vették be az ellen ketrecét. Ez a találkozó nem a kapusokról szólt, még a Hősök teréről is sikerült gólt kapni, az első félidőben azonban a Zöldfülűek koreográfiájára emlékezzünk inkább: két góljukat is szöglet után szerezték. A félidőben 4-3-ra vezettek a „vendégek”, az igazi gólgyártás azonban a második félidőben kezdődött: volt sarkazás, pókháló, mindenféle gól, a Névteleneknél Kövesdi Dávid triplázott, míg a Zöldfülűek egyszemélyes csapatként funkcionáltak: Osuschowski Kristóf inkább leírta jegyzetfüzetembe saját nevét, minthogy rám bízza, a négygólos csatár értékelte a találkozót. „Korrekt volt az ellenfél, köszönjük nekik, hogy vállalták a 3 1-es játékot. Játékban nem volt akkora különbség a két csapat között, inkább fizikailag fáradtunk el. Bízom abban, hogy a továbbiakban tudunk majd fejlődni.”

PÁZMÁNY ZÖLDFÜLŰEK NÉVTELENEK

Kapuralövés 17 (7) 31 (11)

Kaput eltaláló lövés 13 (6) 24 (8)

Szöglet 5 (5) 6 (5)

Szabálytalanság 1 (0) 1 (0)

Pászítók – Pénz&Sárm: 6-4

Hogy Pálvölgyi András nekem örült-e ennyire vagy mindig vigyorog, mint a vadalma, nem kérdeztem meg tőle, mindenesetre még az ellenük befújt hetest is széles mosollyal konstatálta. Egy szöglet után egyébként éppen ő szerezte meg a vezetést, amit a Pászítók egy bombagóllal még egyenlített, de a vigyázó szemeim előtt mezőnyjátékosként most debütáló Szabó Andris újra a vendégeket hozta helyzeti előnybe. Rimay István igen látványos gólt szerzett, de volt is mit javítania, korábban ugyanis összehozott egy hetest, azzal lett 2-2 (igaz, kezezése több mint véleményes…) A második félidőt aktívabban kezdték a Pászítók, Páváék mintha az öltözőben maradtak volna; igaz, az első gólt még ők szerezték, Szabó Andris valami irgalmatlanul bevágta, de miután 4-4-re egyenlített a hazai csapat, innentől az örömfocijukat láthattuk – a négygólos Jedlicska Balázs talán még Páva arcára is ráfagyasztotta a mosolyt… „Az életben maradás volt a cél, ennek megfelelően játszottunk. A szezon első felében nem jött be semmi, talán most érik össze a csapat.”

PÁSZÍTÓK PÉNZ&SÁRM

Kapuralövés 20 (8) 20 (9)

Kaput eltaláló lövés 16 (6) 14 (6)

Szöglet 1 (1) 16 (11)

Szabálytalanság 3 (3) 5 (2)

AS Iustum – Jam-Jam: 2-6

A Iustum kezdett veszélyesebben, de a Jam-Jam rúgta a gólokat, előbb egy rövid sarkos bombával, majd szép támadás végén mattolták Dokit, aki még így is sokáig egyedül tartotta meccsben a pályaválasztót. A félidőben csak eggyel mentek Moháék, mert egy eladott labda után szépített a Jam-Jam. Moha két gólpasszal kezdte a második félidőt, Kovács Kristóf pedig egy meg nem adott góllal; Szabó Andris rárúgta a kezére a labdát, onnan pattant a hálóba. Pápai Patrik megmutatta, hogy kell érvényes gólt szerezni, rögtön kettőt vágott, így gyorsan rövidre zárta a történetet, Pulay Dani hiába szépített újra a hajrában, a Jam-Jam győzelme egy percig sem forgott veszélyben, fölényüket a statisztika is alátámasztja.

AS IUSTUM JAM JAM

Kapuralövés 12 (5) 21 (11)

Kaput eltaláló lövés 9 (6) 16 (8)

Szöglet 5 (3) 10 (6)

Szabálytalanság 1 (1) 5 (3)

Power Rangers-Smasszer: 1-6

Ha az imént azt mondtam az egyik meccsre, hogy nem a kapusokról szólt, nos, itt nyugodt szívvel leírhatom ennek az ellenkezőjét: mindkét kapus, Tamaskó Marcell és Bálizs Gergő is parádézott. Kezdeti mezőnyjáték és helyzetek után gyors gólváltás jelezte, mindkét csapat szeretne nyerni, a „kis Rangers” egyenlítő találata felettébb különös volt, a kapufáról visszapattanó labda alighanem a kapusról, Bálizs Gergőről pattant a kapuba. Ez volt az egyetlen öröme a Powersnek, mert Bálizs a továbbiakban lehúzta a rolót; ha pedig ő nem háríthatott, még mindig ott volt a kapufa. A hajrára mentálisan szétesett a Power Rangers, bár öt gól talán nem volt a két csapat között, a három gólt szerző Madácsi Péter vezetésével fölényesen nyert a Smasszer. És hát volt egy Bálizs Gergőjük is, aki ihletett formában védett: „Az első tíz perc elég kiegyenlített volt, szerencsére mi jöttünk ki jól a gyors gólváltásból. Sokat számított, hogy az ellenfélnél hiányzott néhány kulcsember, mi meg szinte teljes kerettel tudtunk kiállni. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, gratulálok mindkét csapatnak!”




Meccsetnyer United – New Yellow Sox: 6-12

A játéknap legsimább találkozója Csepely Dávid és a New Yellow Sox örömfocijáról szólt, pedig ez volt a nap rangadója: Csepó az első félidőben háromszor, a másodikban kétszer csókolhatta meg Újpest tetoválását, csapata pedig összesen tucatig számolt. Szebbnél szebb gólokat hozott a meccs: Kleitner félfordulatból zúdított, Csepó két csel után bombázott, Friesehahn Kleitner passzából volt eredményes, a találkozó legszebb gólját azonban a Pásztor bratyók hozták össze: Máté sarokkal adott gólpasszt Zoltánnak, aki a ficakba bombázott. A második játékrészben még egyértelműbb volt a két csapat közötti különbség, hiába védett hatalmasokat Hornácki Péter, ő sem tudta megakadályozni, hogy Pásztor Máté és Bálizs Gergő is duplázzon a félidőben. A New Yellow Sox nagy lépést tett a bajnoki cím felé, a Meccsetnyer pedig legközelebb talán tényleg meccset nyer.

A.B.41-FRÖCCSKERT: 10-11

A harmadosztály alsóházi rangadóján tüzelésgyakorlatot tartottak a felek; a sok gól egyrészről dicséri a támadókat, másrészről minősíti a védekezést. Ez volt az a meccs, aminek az első félidejéről szinte teljesen lemaradtam, különböző munkahelyi telefonhívásaim miatt, így Tóth Máté kiállítását se láttam; talán mindenkinek jobb így… A sok potyagól mellett azért néhány formás támadást is láthattunk, elsősorban a FRÖCCSKERT részéről; leginkább nekem az a gól tetszett, amikor Bencze János, alias Johnny (aki egyébként egymaga hét gólt szerzett) két csellel háromfelé küldte a védőket, centerezését pedig Juhász Márk bepasszírozta. A végig kiegyenlített találkozón a FRÖCCSKERT borította az előzetes papírformát, s egy góllal győzött „vendégként”.

KRE Főnixek – Gradus: 8-5

Ha van tuti1-es a futballban, a károlisok Gradus elleni bajnokija mindenképpen az volt – ennek ellenére nem volt ez közel sem könnyű meccs. Pulay Dani szerencsés gólja után nagyjából másfél percig azt hihette a Gradus, hogy van esélye nyerni, de gyorsan jött az egyenlítés – ez már a 2-2-t jelentette. Néhány szép bravúrt a hazai kapusnak is be kellett mutatnia, s a félidőben csak eggyel ment a KRE. A második félidőben már inkább az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, s nekem kicsit úgy tűnt, megalázták az ellenfelet: nem az eredménnyel, hanem a flegma, lazázó stílusukkal; sokszor belehaltak a szépségbe, míg a Gradus nem cifrázta túl. A nap kihagyott helyzete is a hazaiakhoz kötődik: Mező Kristóf tiszta helyzetben, senkitől sem zavartatva gyakorlatilag elrúgott a labda mellett. A KRE tapad a nap záróakkordjaként pályára lépő PYS-re, a Gradus pedig, bármennyire szimpatikusan küzdenek minden egyes alkalommal, mikor látom őket, készülhet a másodosztályra…

Budapest Rangers – Pázmány Yellow Sox: 6-8

Az elsőosztályhoz és a PLL rangjához méltó meccsel fejeződött be a nap, ez a találkozó megkoronázása volt hétfői látogatásomnak – az ilyen foci miatt járhatnának a családok többet meccsre… A Rangers rosszabbul kezdte a szezont, mint ezt a meccset: a bajnoki címre immár nincs esélye a házi gólkirályát, Nagy Ottót ezúttal nélkülöző Budapest Rangersnek, mégis gyorsan kétgólos előnyre tett szert: előbb egy szögletre robbant be nyus, majd távolról hagyták lőni Benyust. A meccs elején a tabellán elfoglalt helyezésükkel teljesen ellentétesen játszott a két csapat: a Rangers mezőnyfölényben, s kapura veszélyesebben futballozott, míg a PYS egy ideig nem találta az ellenszert. Aztán Varga Szilárd beindult… Előbb Ádám Bence sarkazását váltotta gólra, majd egy elé hulló labdát bombázott a kapuba, majd még a szünet előtt összejött a klasszikus mesterhármas – már vezetett is a PYS. A második félidő elején Pálvölgyi Gábor közreműködésével Kis-Balázs Dávid még egyenlített, ám ezután Votáriust teljesen jogosan kiállította a játékvezető (már az első félidőben megúszott egy kétpercet…), a PYS pedig két gólt szerzett, Ádám Bence (szép rövidsarkos találat volt) és Varga Szilárd révén. Pörgős, eseménydús találkozó volt, a hajrában még Lukács Vince szerzett két gólt (a másodiknál öccse, Benyus szolgálta ki mesterien), a PYS részéről Homoki Marci is betalált. A PYS hű maradt önmagához, s ezúttal is közönségszórakoztató játékot produkált – de a Budapest Rangersnek is gratulálok, remek meccs volt!

BUDAPEST RANGERS PÁZMÁNY YELLOW SOX

Kapuralövés 20 (12) 24 (11)

Kaput eltaláló lövés 13 (8) 19 (9)

Szöglet 9 (8) 8 (4)

Szabálytalanság 5 (3) 8 (1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik