A PLL csendes, újra csendes, avagy ilyen volt az ősz...

2113961 21139612113961 2113961
Vágólapra másolva!
2014.12.16. 15:12
Ebben a szezonban 226 km távolságból, Debrecenből követtem a PLL eseményeit, sajnos fordulóra ellátogatni nem tudtam – talán majd tavasszal....

Ebben a szezonban 226 km távolságból, Debrecenből követtem a PLL eseményeit, sajnos fordulóra ellátogatni nem tudtam – talán majd tavasszal. Két interjút így is sikerült készítenem, Valkai Csabával és Csepely Dáviddal, illetve engem is megkérdeztek a jubileum kapcsán, amiért nem tudok eléggé hálás lenni Smitnya Sanyinak. Ennyit a magam fényezéséről, Nélkületek a jubileum se jött volna össze (vagy legalábbis nem ilyen gyorsan), s hála Istennek a PLL-ben sem állt meg az élet – nélkülem sem. Az első osztály rég nem látott kiélezett küzdelmet hozott, valamint négyes holtversenyben gólkirályt, a másodosztályt idén végleg meghódította a Pázmány Yellow Sox, s a harmadosztályban is volt izgalom bőven. Osztályonként három rövid interjút készítettem, s a válaszok alapján kicsit meglepő, de örvendetes dolgot tapasztaltam: a többség még mindig a játék szeretetéért, s nem a verseny, a győzelem miatt futballozik a Szentkirályi utcában hétről hétre, s én ennek különösen örülök. Amíg aktív tagja voltam a Ligának, addig is úgy éreztem, hogy a PLL egy összetartó közösség, egy nagy Család, s az interjúk után még inkább megerősödtem ebben a hitemben. Jó ehhez a Családhoz tartozni!:) Következzen a szezon értékelés!Ebben a szezonban 226 km távolságból, Debrecenből követtem a PLL eseményeit, sajnos fordulóra ellátogatni nem tudtam – talán majd tavasszal. Két interjút így is sikerült készítenem, Valkai Csabával és Csepely Dáviddal, illetve engem is megkérdeztek a jubileum kapcsán, amiért nem tudok eléggé hálás lenni Smitnya Sanyinak. Ennyit a magam fényezéséről, Nélkületek a jubileum se jött volna össze (vagy legalábbis nem ilyen gyorsan), s hála Istennek a PLL-ben sem állt meg az élet – nélkülem sem. Az első osztály rég nem látott kiélezett küzdelmet hozott, valamint négyes holtversenyben gólkirályt, a másodosztályt idén végleg meghódította a Pázmány Yellow Sox, s a harmadosztályban is volt izgalom bőven. Osztályonként három rövid interjút készítettem, s a válaszok alapján kicsit meglepő, de örvendetes dolgot tapasztaltam: a többség még mindig a játék szeretetéért, s nem a verseny, a győzelem miatt futballozik a Szentkirályi utcában hétről hétre, s én ennek különösen örülök. Amíg aktív tagja voltam a Ligának, addig is úgy éreztem, hogy a PLL egy összetartó közösség, egy nagy Család, s az interjúk után még inkább megerősödtem ebben a hitemben. Jó ehhez a Családhoz tartozni!:) Következzen a szezon értékelés!

1. osztály

A Los Blancos azonos pontszámmal végzett a Budapest Rangerssel, az egymás elleni eredmények döntöttek a fehér mezesek javára. A Rangerst hajszál választotta el az aranytól, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az előző szezonokban a két osztály között liftezett a csapat, s ennek fényében bravúr az ezüstérem. A Custodia sorsa hamar megpecsételődött, egyedül a Jam-Jam ellen sikerült egyszer győzni. Apropó, Jam-Jam! Nem ez volt életük szezonja Moháéknak, sőt a tavalyi bajnoki cím után feltűnő a visszaesés, de Pápai Patrik tolmácsolásában ennek okaira is fény derül majd. A KRE Főnixek elcsípte a dobogó alsó fokát, az AS Iustum pedig megúszta az osztályozót…


Aranycipő a bajnoki cím mellé ajándékba - Pulay Vince (Los Blancos)

Gratulálok a bajnoki címhez, de nem volt ez sima diadal! Volt olyan pillanata a szezonnak, mikor lélekben feladtad és nem hittél a győzelemben?

Köszönöm szépen a gratulációt, valóban igen nagy és izgalmas végjátékban sikerült megszerezni a bajnoki címet ismét. Tóth Miki leigazolásával egyértelműen jobb lett a csapat, és a Jam-Jam meg egyértelműen gyengült elvesztésével, véleményem szerint, és noha a meccseink 80%-án kénytelenek voltunk nélkülözni Csizmazia Gyurit, világklasszis kapusunkat, Bányai Boti, és időnként Lengyel Dani remekül helyt álltak a kapuban. A bajnoki címünkben végig hittünk, bíztunk és reménykedtünk. Igazából a Rangers-től elszenvedett vereség után éreztük azt egy pár óra erejéig, hogy na itt a vége, és hihetetlen, hogy egy pontot sem sikerült szereznünk a 7-2 után, de a Jam-Jam aznapi KRE elleni fiaskója újbóli reményt adott számunkra, hiszen onnantól kezdve nekik is volt komoly tétje a Rangers elleni meccsnek.


Sokáig nem nektek állt a zászló. Mi volt szerinted a fordulópont?

Én nem éreztem, hogy sokáig nem állt volna nekünk a zászló, azt mondanám inkább, hogy igen nagy körbeverések voltak a bajnokság elején, és a Jam-Jam elleni szoros meccset, egy KRE elleni még izgalmasabb követett, (2 meccs, 1 pont) ami mondható hullámvölgynek, de aztán megérkezett a Geiszelhardt Peti! Október 13-án - ezt a szezon elején nekünk jelezte -, és egy új lendületet adott a csapatnak, mint 2 évvel - akkori sérülése - előtt. Szerintem az volt a fordulópont, mert onnantól csak a Rangers elleni (bár kiemelt jelentőségű) második meccset buktuk el.


Mi volt egyénileg és csapatszinten a csúcspont a szezonban?

A legnagyobb bravúr talán a Jam-Jam ellen visszavágón a 0-2-ről történő fordításunk volt, ahol ráadásul már az elején emberhátrányba kerültünk. Egyénileg nekem meg talán a KRE elleni 4-4 volt a legjobb, ahol a csapattársaim segítségével mind a 4 gólt én szereztem, egyiket az utolsó másodpercben, ami így utólag a bajnokság szempontjából hihetetlen fontos volt. Egyébként a legjobban a csapat a Rangers elleni 7-2-es meccsen játszott szerintem.


Mi fog 2014-ről beugrani számodra évekkel később magánéletedből illetve a sport terén?

2014-ről a sport terén a foci biztosan eszembe fog jutni. Egyfelől a vb, ami a végére sajnos kicsit unalmas lett, de a PLL-es bajnoki címünk és társgólkirályi címem - ami azért lepett meg, mert sosem éreztem magamat akkora gólvágónak - mindenképpen emlékezetesek maradnak számomra, hiszen kaptam egy gyönyörű aranycipőt elismerésként, ami majd mindig emlékeztetni fog erre a szezonra. Ezúton is köszönöm az ajándékot a szervezőknek, iszonyatosan tetszik! A magánéletemből bizonyára emlékezni fogok a szeptemberben beindult 30-40 fős közösségünkre, aminek egyik társvezetője vagyok, aztán a nemrég, általunk beindított és egyre népszerűbb, gitáros Szerda Esti Misékre, a baráti társaságunkkal megkezdett bajnokságra, ahol szintén remekel a csapat, és persze a barátnőmre mindenképpen nagy örömmel gondolok majd vissza.


Milyen tervekkel vágsz neki 2015-nek?

2015 kapcsán szinte csak és kizárólag az államvizsga időszak áll előttem, mint cél, valamint a diplomamunkám leadása. Sajnos ez az időszak nagyban hátráltatni fogja a csapatunkat, így még a PLL-ben való indulásunkat is veszélyeztetni fogja, ha a szervezőkkel nem tudunk megegyezni egy részünkről való korábbi kezdésről, mert április végén-május elején a csapat bizonyára majd nem tud már kiállni. Köszönöm a szervező csapatnak a szervezést, a játékvezetést, és a PLL csapatainak a sportszerű játékot, Lacus, neked meg a kérdéseidet, rám gondolást, nagyon jól esett!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik