Beharang. 2014. tavasz 6. játéknap

2541234 25412342541234 2541234
Vágólapra másolva!
2014.03.23. 19:03
Címkék
Bizony Koala, a szezon fele már eltelt, de a másik fele még hátra van! A pohár meg mindig tele (egyetemünk katolikus szellemiségéhez méltó italokkal). A...


Bizony Koala, a szezon fele már eltelt, de a másik fele még hátra van! A pohár meg mindig tele (egyetemünk katolikus szellemiségéhez méltó italokkal).

Bizony Koala, a szezon fele már eltelt, de a másik fele még hátra van! A pohár meg mindig tele (egyetemünk katolikus szellemiségéhez méltó italokkal).


A játékosoknak azonban érdemes lesz csak a meccsek után poharakat üríteni, mivel hosszú idő után újra kilátogat a Mennyei PLL-be Lacus, aki szokásához hűen jól megírja majd mindenki játéktudásának nekrológját eposzát; érdemes lesz tehát mindannyiunknak a legjobbat nyújtani!



A 2014-es Pázmány Labdarúgó Liga tavaszi szezonjának 6. fordulója
2014. III. 24.

8:05 – 8:45 TBA - A.B. 41 (IV. o.)

Az 5. fordulóban a IV. osztályban egyik meglepetés követte a másikat. Bár lehet, hogy sokakat az is meglepett, hogy a Power Rangers és a H2O-s póló meccsét elhalasztották, de ennél nagyobb kuriózum, hogy a TBA és az AB41 is megszerezte első győzelmét, utóbbi az eddig igen jól menő Meccsetnyer United ellen. Hétfőn, valamivel hajnali 8 után a két (a tabellát tekintve) későn ébredő csapat egyike növelheti győzelmeinek számát.


8:50 – 9:30 Jam-Jam – F.C. Custodia (I. o.)

Ha engem kérdeztek vagy legalább Zomborit, mindketten azt mondanánk, hogy az I. osztály meccseinek kimeneteleit a legkönnyebb megtippelni, hiszen féltávhoz érve elmondhatjuk, hogy még nem esett döntetlen a topliga meccsein. Mivel a Jam-Jam már mindenkit legyőzött legalább egyszer, biztos tudják az ellenszert mindenki ellen, így szerintem ezt a meccset is behúzzák. Persze biztos mást mondanék, ha a Custodiás srácok körbeállnának engem a lelátón. Mondjuk így:


9:35 – 10:15
Buda F.C. – Smasszer FC.
(II. o.)

Talán gólrekord született az 5. fordulóban a Buda FC - Pasos United találkozón, a 9-9-es döntetlen sok mindent elmond a budaiak támadójátékáról - ahogy a védekezésükről is.. A Smasszerosokról pedig kiderült, hogy gazdag YellowSoxos befektetők által pénzelt mentálisan nagyon erős csapat, miután legyőzték a listavezető 23-AS gárdáját, ezért csupa-csupa szuperlatívusz és egy éjszaka a Playboy villában illeti meg őket.


10:20 – 11:00
Anzsi Macskakaja – H2Os póló
(IV. o.)

A pólósok ellustálkodták a múltheti fordulót, míg a Macskakaja a TBA ellen szenvedett 1-4-es vereséget, így a veretlen pólósok ellen javíthatnak, ami nem lesz egyszerű feladat, mégis kénytelenek pontot vagy pontokat szerezni, ha továbbra is szeretnének tapadni a dobogó környékére. Ehhez viszont a pólósoknak is lesz néhány szavuk.


11:05 – 11:45 Gradus – 23-AS
(II. o.)

A Gradus 3. helyezése senkit ne tévesszen meg (bár a 23-AS játékosai nyugodtan tévedjenek meg!), mögöttük 3 olyan csapat is áll, akiknek halasztott mérkőzéseik vannak! Most, hogy ezt elmondtam, jól elszúrtam a rangadó felkonferálásának lehetőségét.. Azonban tényleg semmi más érdekesség nem jut eszembe. Viszont az tök érdekes, hogy a Gradusnak pont 0 a gólkülönbsége!


11:50 – 12:30 Power Rangers – Meccsetnyer United
(IV. o.)

Egymás sarkában loholnak a Réndzsörök és a Junájtidék, pláne ha figyelembe vesszük, hogy a Rangers egy meccsel kevesebbet játszott, viszont pontosan 3 ponttal gyűjtött többet a Meccsetnyer.. Plusz ha még azt is figyelembe vesszük, hogy ha a Rangers szóból elveszünk 7 betűt és hozzáadunk 6 betűt, akkor pont a United szót kapjuk..

Véletlenek pedig biztosan nincsenek! Már csak ezért is érdemes ebéd előtt a misztikus PLL-t választani!


12:35 – 13:15 CV United – Pászítók (III. o.)

Mit mondhatnék? A III. osztály 1. és 2. helyezett csapata játszik rangadót, ez mindenképpen méltó felhozómeccs lesz a Pázmány Yellow Sox előtt.
És mit mondanék, ha nem lenne ekkora a pofám? Akkor azt mondanám, hogy az eddig 100%-os CV United lehet a favorit, ha nem remegnek meg a lábak, ugyanakkor a Pászítókat motiválhatja, hogy tapadjanak a listavezetőre; nincs lefutva a meccs!

13:20 – 14:00 Pázmány Yellow Sox – Pasos United (II. o.)

Nagyon óvatosnak kell lennem a PYS - Pasos meccs beharangozásánál, mivel nem csak blogger vagyok, hanem az előbbi csapat tagja is, továbbá PLL Főszervező, ugyanakkor a Pasos néhány tagja mostanság nem annyira vevő az írásaimra. Így aztán nem hánytorgatom fel sem a tabellát, sem a korábbi találkozó eredményét, sem a győzelmek számát.. Azt mindenképpen elmondom, hogy a kékek az előző meccsen 9 gólt is lőttek és amúgy is a 4. legtöbb gólt szerezték az osztályban, továbbá az 5. legkevesebb gólt kapták és nekik a 4. legjobb a gólarányuk. És amióta a Bp. Rangers feljutott, ők a legkékebbek úgyhogy abszolút nélkülözhetetlen csapatról van szó, akárcsak a másik oldalon, ahol jól igazoltak a télen, így ténylegesen a feljutásért küzdhetnek.


14:05 – 14:45
KRE Főnixek – Los Blancos
(I. o.)

A játéknap legnagyobb derbyjét rendezik a KRE Főnixek - Los Blancos meccs előtt délután 2 után. A Futsal szabályaihoz talán nehezen alkalmazkodó Főnixek a magabiztosan játszó és a Jam-Jam-et leszámítva listavezető Blancos ellen javíthatják győzelem-vereség arányukat, ami akár dobogót is érhet a nap végére, viszont a blánkókat még egy hétig biztosan nem érik utol a múlt héten 6 pontosra nőtt hátrányuk miatt.

Ez volt a Zomborisaurus.

14:50 – 15:30
Bp. Celtic – KEVERTon
(III. o.)

Lacus visszatér a Celtic kapujába - lesz is dolga bőven, hiszen a Bp. Celtic - KEVERTon meccs egy kieséskörnyéki rangadónak tekintendő; két hasonló erejű csapat mérkőzik majd meg. A statisztikákat böngészve arra jutottam, hogy félő, gólaszályt láthatunk a délutáni derbyn, de tévedtem én már ennél nagyobbat is az esélylatolgatásaim nem túl dicső történelmében.


15:35 – 16:15
KB-Iustum – No 1. SE
(III. o.)

A KB-Iustum még nem szerezte meg első győzelmét, de a lelkesedésük sosem apad, és különben is van már egy pontjuk amit minden bizonnyal egy döntetlennel szereztek meg. /Zombori Sándor/
A #1 kétségkívül még a feljutásra is esélyes lehet és pont kapóra jön nekik, hogy a nyeretlen sereghajtókkal játszanak pont akkor, amikor a két riválisuk, nevezetesen a CV United és a Pászítók egymás ellen csap össze. Véletlenek márpedig nincsenek, ezt biztos direkt rendeztük így..


16:20 – 17:00 AS Iustum – Bp. Rangers FC (I. o.)

Eljött a kedvenc pillanatom: a játéknap utolsó mérkőzése. Ez persze nem azért szép, mert nincs több meccs egy egész hétig, hanem azért, mert már csak egy mémet kell kitalálnom. Nem tudjátok elképzelni, micsoda feszültséggel jár hétről-hétre megírni a Beharang. rovatot. Viccesnek is kell lenni, ugyanakkor vigyázni kell, kibe rúgok bele éppen.. És ennek a sok szövegnek egyáltalán semmi köze nincs az AS Iustum - Budapest Rangers mérkőzéshez, csak jól kiírtam magamból a stresszet.
Ami pedig a meccset illeti, kulcsfontosságú forduló lesz ez mindkét csapat számára, talán a csapatok jövője forog kockán. Ha a Rangers veszít, úgy valószínű, hogy nyeretlenül hull majd a pokoli II. osztály lángjai közé. Viszont ha nyernek.. Akkor bizony kapnak 3 pontot ami mellé már csak egy kell és meg is előzik az AS Iustum csapatát, akiknek a védekezésükön kellene leginkább javítani: 5 meccs alatt 36 kapott góllal a legrosszabbak a topligában (és a második legrosszabbak az egész PLL-ben). Kapott gólok tekintetében a Rangers sem áll jól, de ezt már csak azért írom le, hogy megszülessen minden idők leghosszabb meccsfelhozatala, ők összesen 34 gólt kaptak, viszont mindkét csapat pontosan ugyanannyi, szám szerint 17 gólt ért el a szezon első felében.

Ez pedig újfent azt bizonyítja, hogy véletlenek nincsenek.

Köszönöm a figyelmet!

CSAK A PÁZMÁNY!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik