Visszavágók ideje - a 6. forduló beharangozója

Vágólapra másolva!
2012.03.18. 20:03
Címkék
A PLL hat csapatos csoportjaiban a múlt héten lezárult egy teljes kör, mindenki játszott mindenkivel, az elkövetkező öt fordulóban a visszavágókra...

A PLL hat csapatos csoportjaiban a múlt héten lezárult egy teljes kör, mindenki játszott mindenkivel, az elkövetkező öt fordulóban a visszavágókra kerül sor.A PLL hat csapatos csoportjaiban a múlt héten lezárult egy teljes kör, mindenki játszott mindenkivel, az elkövetkező öt fordulóban a visszavágókra kerül sor.

Az I. osztályban gyakorlatilag eldőlt a bajnoki cím, bár el kell még telnie pár fordulónak, hogy matematikailag is biztos legyen a Vaskapu győzelme. Az összes többi kérdés azonban még nyitott.

A II. osztály ellenben szokás szerint sűrű, az első négy csapat 3 ponton belül található egymáshoz képest. Leszakadva egyedül a Pasos United van; nekik - az I. osztályú Lex Poznanhoz hasonlóan - látványos javulás kell ahhoz, hogy bent maradjanak, hiszen 5, illetve 6 pont hátrányt kell ledolgozniuk.

A III. osztályú bajnoki cím kétesélyesnek tűnik, a 3. helyért is inkább két szereplőre látszik szűkülni a versenyfutás, míg az utolsó hely elkerüléséért is valószínűleg két csapat fog versenyezni.

Lássuk hát részletesen!

11:10 Fegyencjárat – Los Blancos (I. o.)

A nyitó fordulóban némi meglepetést okozva, a Balncos nyert, így van miért visszavágnia a Fegyencjáratnak. Azóta, a körbeveréseknek köszönhetően, azonos pontszámmal áll mindkét csapat (sőt, a Gradus is hatpontos), így gyakorlatilag ott kezdhetik az egymás elleni versenyfutást, ahol az idény elején abbahagyták. A Blancos a múlt héten (számukra mindenképpen) csalódást keltően, kikapott a Gradustól, míg a Fegyencjárat önbizalom növelő győzelmet aratott a Poznan ellen. A pillanatnyi forma terén tehát mintha a vörösök állnának jobban, de egy esetleges Blancos győzelem sem esne már a meglepetés kategóriába.

PLL Blog tipp: H

11:55 FC Vaskapu – Lex Poznan (I. o.)

A visszavágó már csak formalitás lesz – hangzik a jól bejáratott szófordulat, ami ezúttal jól jellemzi a Vaskapu hátra lévő meccseit. Igazából senki sem gondolja már komolyan, hogy megfoghatja őket, igaz, ha az eredmények úgy alakulnak, lehet, hogy a záró fordulóig kell várni a bajnokavatással. A mérkőzés legnagyobb tétje az lesz, hogy hogyan alakul a Vaskapu házi góllövőlistája, bár ehhez a Lex Poznan nyilván nem kíván asszisztálni. Ugyanakkor azzal is tisztában kell legyenek, hogy nem ezen a meccsen áll vagy bukik a bennmaradásuk. Éppen ezért, ha megszabadulnak a fölösleges lelki terhektől, akkor szoros meccset játszhatnak a Vaskapuval.

PLL Blog tipp: H

12:40 Smasszer United – Erasmuscle (II. o.)

Ebben a félévben először találkozik a két csapat a pályán, mert az Erasmuscle a legelső meccsre nem állt ki. Utóbbiak jelenleg az 5. helyen állnak, 3 pontra a 4. helyezettől, ezért el kel kezdjék termelni a pontokat, ha nem akarnak az idény végén osztályozót játszani, vagy netán azt se... A potenciál továbbra is megvan a csapatban, csak esetleges, mikor melyik énjüket mutatják. Pontszám alapján a Smasszer továbbra is az esélyesek között van, és ott is marad, ha a hozza ezt a mérkőzést, bár intő jel lehet, hogy ellenfelük a múlt héten döntetlent játszott a listavezetővel.

PLL Blog tipp: D

13:15 SPQR – BHÖK-Spartacus (III. o.)

Az SPQR a múlt héten jól szerepelt a KREatin ellen, a vártnál sokkal szorosabbá tette a mérkőzést. A KPI-től két pontra lemaradva, csak a győzelem lehet a cél a BHÖK-Spartacus ellen, akik viszont már bizonyára nagyon szeretnék megszerezni első "hivatalos" győzelmüket. Múlt heti teljesítményük nem feltétlen bíztatja őket erre, de III. osztályban is történhetnek meglepetések.

PLL Blog tipp: H

13:50 AS Iustum II – KPI(III. o.)

A bronzérem szempontjából fontos a mérkőzés a KPI-nek, mert az őket két ponttal üldöző SPQR könnyebb meccs elé néz. A két csapat első találkozásakor sima Iustum-győzelem született, de azóta egyre jobban összeérni látszik a KPI. Bizakodásra adhat okot az is, hogy a Isutum sérülés miatt nélkülözni fogja legjobb góllövőjét.

PLL Blog tipp: H

14:25 Just4Fun – KREatin (III. o.)

Az eddig látottak alapján, gólarányjavító (nem mintha szükségük lenne rá) meccs elé néz a KREatin, bár a múlt héten is ezt vártuk, és végül szoros meccs lett a vége. A Just4Fun a meccs bizonyos részeiben nem játszott alárendelt szerepet a legutóbbi fordulóban a Iustum II ellen, ami a fejlődés egyértelmű jele. A KREatin ettől még nagy falatnak látszik, de egy-két szép támadásra, netán gólra, gólokra ezúttal már valószínűleg futni fogja az erejükből.

PLL Blog tipp: V

15:00 Gradus – AS Iustum (I. o.)

A Gradus szép győzelemmel vétette magát észre a legutóbb a Blancos ellen, továbbá a két, vele azonos pontszámmal álló riválisa éppen egymás ellen játszik, tehát itt a kiváló alkalom, hogy valamelyikükkel szemben előnyre tegyen szert. Ehhez az AS Iustumot kéne, történetük során először (egy döntetlen, két vereség az eddigi mérleg) megverni. Kérdés, mennyire tudja összeszedni magát a Iustum a Vaskapu elleni kiábrándító, bár reális vereség után. A két csapat mindig jó iramú, szoros meccseket játszott, erre most is megvan minden esély, érdemes tehát késő délután is meglátogatni a termet.

PLL Blog tipp: V

15:45 Pasos United – Bíbortógás Fenevadak (II. o.)

A Pasos is azok a csapatok közé tartozik, akiknek most már el kell kezdeni e a felzárkózást, ha nem akar kiesni a csoportjából. A Fenevadak magukra találtak a Rangers múlt heti legyőzésével, így ha nem megint a menetrend szerinti hullámvölgy következik, akkor kötelező győzelem elé néznek. A II. osztályban azonban senki sem mehet biztosra senki ellen, láttunk már nagy feltámadásokat és nagy visszaeséseket.

PLL Blog tipp: V

16:20 Vaskapu Jam-Jam – Budapest Rangers (II. o.)

A csoportgyőzelem és a feljutás szempontjából kiemelten fontos meccsel zárul a 6. forduló. Bár múlt heti veresége miatt csak a 4. helyen áll a Bp. Rangers, a három pontos különbség 0-ra olvadhat egy esetleges győzelemmel, ami a két csapat helycseréjét is jelentené a tabellán, mivel a nyitó fordulóban 6-6-os döntetlenre végeztek. A Jam-Jam-et meglepte múlt héten az Erasmuscle, így mindkét csapatnak van mit javítani. Egy újabb döntetlennel mindketten nagyon rosszul járnának, mert a Fenevadak és a Smasszer is az élre állhat a forduló után, ha nyer.

PLL Blog tipp: H

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik