Útelágazás - a 4. forduló beharangozója

Vágólapra másolva!
2012.03.04. 21:03
Címkék
Sok csapat számára vízválasztó lesz a Pázmány Labdarúgó Liga 4. fordulója. Némelyeknek még nem késő megkezdeni a felzárkózást, de hamarosan...

Artwork: Keresztes Krisztián 'Chris'Sok csapat számára vízválasztó lesz a Pázmány Labdarúgó Liga 4. fordulója. Némelyeknek még nem késő megkezdeni a felzárkózást, de hamarosan kiderül, ki fog a csoportokban a dobogós helyekért, és ki a kiesés ellen küzdeni. Az EV időszak sosem kedvez a PLL-nek, a játékos-és nézőszám is meg szokott csappanni. Ettől függetlenül, fontos és izgalmasnak ígérkező meccsek következnek.Artwork: Keresztes Krisztián 'Chris'Sok csapat számára vízválasztó lesz a Pázmány Labdarúgó Liga 4. fordulója. Némelyeknek még nem késő megkezdeni a felzárkózást, de hamarosan kiderül, ki fog a csoportokban a dobogós helyekért, és ki a kiesés ellen küzdeni. Az EV időszak sosem kedvez a PLL-nek, a játékos-és nézőszám is meg szokott csappanni. Ettől függetlenül, fontos és izgalmasnak ígérkező meccsek következnek.

Az I. osztályban a múlt héten a Vaskapu egyértelművé tette, hogy nincs ellenfele a bajokságban, a következő áldozat-jelölt a Gradus csapata. A Fegyencjárat a becsületéért és az ezüstéremért küzd meg az AS Iustummal, Míg a Lex Poznan első pontjaiért száll harcba a Los Blancos ellen.

A II. osztályban az 1.-5. helyezettek között egy-egy pont a különbség, továbbra is lutri minden meccs kimenetele. Az első két helyezett, a Vaskapu Jam-Jam és a Smasszer United csapnak össze, az eddig pont nélküli Pasos a Bp. Rangers ellen kellene javítson, az Erasmuscle elleni első meccsét játszó Bíbortógás Fenevadakra nagyjából ugyanaz igaz, mint a Fegyencjáratra.

A III. osztályban is csoportrangadóra kerül sor, a KREatin és az AS Iustum II meccse a bajnoki cím és feljutás szempontjából döntő jelentőségű. az SPQR és a KPI eldöntheti, ki az esélyesebb a bronzéremre, míg a BHÖK-SPartacus és a Just4Fun igazi presztízsmeccset fog játszani.

11:10 Lex Poznan – Los Blancos (I. o.)

Ígéretesen kezdte a Los Blancos a szezont a Fegyencjárat legyőzésével, a Vaskapu ellen sem vallottak szégyent, az AS Iustum pedig alig tudta őket felülmúlni. A Lex Poznan viszont már biztosan nagyon ki van éhezve első, legmagasabb osztályú pontjaira, és feledtetné a Gradus elleni, múlt heti vereséget. Teljesen nyílt a meccs, akármi lehet.

PLL Blog tipp: D

11:55 SPQR – KPI (III. o.)

Az SPQR nagyon megszorította az AS Iustumot az elmúlt fordulóban, és ha a KPI-t is sikerül maga mögé utasítani, akkor a bronzéremre mindenképp, de talán az osztályozóra is esélyes lehet. A KPI első győzelme után bizonyára begyűjtené a másodikat is.

PLL Blog tipp: H

12:30 Gradus – FC Vaskapu (I.o.)

Könnyed Vaskapu-győzelmet ígér a meccs, hacsak nem rukkol elő valami eddig ismeretlennel a Gradus. Jelen helyzetében a Vaskapunak még egy vereség is könnyen belefér, bár nem szokott rájuk jellemző lenni, hogy az EV-időszak létszámgondokat okozna. Ám ha ebben a félévben 100%-os mérlegre és megint 100 fölötti rúgott gólra pályáznak, akkor a Gradus ellen tehetik meg az egyik lépést ebbe az irányba.

PLL Blog tipp: V

13:15 Vaskapu Jam-Jam – Smasszer United (II. o.)

A II. osztályban már múlt félévben is rangadónak számított a két csapat mérkőzése, most pedig, mint a csoport 1. és 2. helyezettje találkoznak egymással. A sűrű mezőnyben minden pontnak jelentősége van, ezért egy botlás könynen a tabella alsóbb régiójába száműzheti a vesztest. Az eddig mutatott játék alapján a Jam-Jam tűnik esélyesebbnek, de a múlt héten a Bíbortógás Fenevadakat legyőző Smasszert sem szabad leírni.

PLL Blog tipp: H

13:50 Fegyencjárat – AS Iustum (I. o.)

A Fegyencjárat, 6 pontra lemaradva a Vaskaputól, nem engedhet meg több pontvesztést, ha életben akarja tartani a reményeit. Viszont ha lent ragad a jelenlegi helyén, akkor már lehet, hogy az osztályozó elkerüléséért kell küzdenie. Az AS Iustum tabellán elfoglalt helye annak köszönhető, hogy relatíve könnyebb ellenfelekkel kezdett, de ellenük sem volt meggyőző. Teher nélkül léphetnek pályára, hiszen a 3. helyhez szükséges meccseket eddig megnyerték. Ha pedig a Fegyencjárat ellen is szeretnének valamit, akkor jobbkor nem is következhetne ez a mérkőzés. Legutóbbi találkozásukkor az AS Iustum nyert, egy, a bajnokság kimenetele szempontjából már lényegtelen meccsen.

PLL Blog tipp: V

14:35 KREatin – AS Iustum II (III. o.)

Az eredmények alapján kijelenthető, hogy csoportrangadóra, mi több, a bajnoki címről döntő (egyik) meccsről van szó. A két csapat kiemelkedik a csoportból, de bajnok és egyben feljutó csak egy lehet. Összehasonlítási alapként szolgálhat, hogy eddig két azonos csapattal is játszottak már: A BHÖK-Spartacust mindketten 10 gól fölötti különbséggel, a KPI-t pedig a KREatin szorosabb meccsen, de úgyszint megverte. A Iustum II-nek is volt már gyengébb meccse, éppen az előző fordulóban, az SPQR ellen. Érdemes lesz kilátogatni a meccsre, mert a győztest nagy valószínűséggel ősszel már a II. osztályban láthatjuk viszont.

PLL Blog tipp: V

15:10 BHÖK-Spartacus – Just4Fun (III. o.)

A még pont nélkül álló Just4Fun számár eljött a lehetőség, hogy megszerezze első győzelmét. A két csapat nem ismeretlen egymásnak, mert az elmúlt héten már játszottak egy barátságos meccset. Mivel egymás teljesen súlycsoportjában vannak, lehetetlen megjósolni az eredményt, amit az is befolyásolhat, hogy kiállnak-e teljes létszámban a csapatok.

PLL Blog tipp: V

15:45 Bíbortógás Fenevadak – Erasmuscle (II. o.)

A Fenevadak számára az az elsődleges, hogy bizonyítsák: nincsenek válságban. Jobban ezt semmivel nem lehetséges megtenni, mint győzelemmel. Az Erasmuscle múlt heti döntetlenjével jelezte, hogy továbbra is számolni kell vele a csoportban. A II. osztályban nemcsak a mezőny sűrűsége miatt van jelentősége minden gólnak és pontnak, hanem azért is, mert innen "felfelé" és "lefelé" is vezet út, azaz fel lehet jutni és ki is lehet esni. Azért nem kiesési rangadóról van szó, pláne úgy, hogy a győztes a kár a 2. helyre is felugorhat.

PLL Blog tipp: H

16:20 Pasos United – Budapest Rangers (II. o.)

A Pasos United még pont nélkül áll, és el kell kezdje a felzárkózást, ha bent akar maradni. Nem a Bp. Rangers-zel fog megküzdeni a 6. hely elkerüléséért, hiszen utóbbiak még veretlenek. Nem is olyan régen találkozott utoljára a két csapat, az őszi bajnokság utolsó fordulójában, ahol könnyed Rangers-győzelem született. A Pasos kerete átalakult azóta, de kérdéses, hogy ez a Rangers ellen mire lesz elég.

PLL Blog tipp: V

Végeztül pedig ismételten felhívnánk Olvasóink figyelmét a tippversenyre, hétfőn 11:00-ig van még lehetőség csatlakozni, mert a végső győzelem szempontjából csak azok eredményeit vesszük figyelembe, akik legalább 7 fordulóban tippeltek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik