Félidő előtt - az 5. forduló beharangozója

Vágólapra másolva!
2012.03.11. 21:03
Címkék
A Pázmány Labdarúgó Liga tavaszi idénye rövidesen félidőhöz érkezik. Az I. osztályban a tabella 1. - 2. helyén álló, eddig 100%-os csapatok...

A Pázmány Labdarúgó Liga tavaszi idénye rövidesen félidőhöz érkezik. Az I. osztályban a tabella 1. - 2. helyén álló, eddig 100%-os csapatok csapnak össze, a II. osztály kiegyenlített mezőnyében valószínűleg ezúttal sem leszünk biztosabbak abban, hogy ki lesz a bajnok, míg a III. osztályban - az erőviszonyok tisztázódása után - inkább presztízsmeccsekre kerül sor.A Pázmány Labdarúgó Liga tavaszi idénye rövidesen félidőhöz érkezik. Az I. osztályban a tabella 1. - 2. helyén álló, eddig 100%-os csapatok csapnak össze, a II. osztály kiegyenlített mezőnyében valószínűleg ezúttal sem leszünk biztosabbak abban, hogy ki lesz a bajnok, míg a III. osztályban - az erőviszonyok tisztázódása után - inkább presztízsmeccsekre kerül sor.

Mint mindig, ezúttal is az esélyeket latolgatjuk.

11:10 Gradus – Los Blancos (I. o.)

A Gradus csapata nyilván feledtetné a Vaskapu elleni ki nem állást, mivel mással, mint győzelemmel. A Los Blancos sem lesz sokkal könnyebb ellenfél a Vaskapunál, a Fegyencjárat újabb botlásával ugyanis megnyílt számukra az út, hogy akár az ezüstéremért is csatázhassnak. Ehhez viszont feltétlenül le kell győzniük az Gradust. A két csapat eddig kétszer találkozott a PLL-ben, az előző ősz folyamán. Mindkét találkozásukkor az akkor még PGU-ként induló Blancók nyertek, igaz, az utolsó fordulóban rendezett második meccsüknek a Gradus szempontjából már semmilyen tétje nem volt, míg ellenfelük a kiesés elkerüléséért küzdött. Azóta a Blancos erősödött, míg a Gradus kerete stagnált; igazából meglepetés lenne, ha megtörné rossz sorozatát a Gradus.

PLL Blog tipp: V

11:55 Fegyencjárat – Lex Poznan (I. o.)

A Fegyencek négy meccsből eddig egyet nyertek a tavasszal, a bajnoki cím gyakorlatilag elúszott, az osztályozó vagy a kiesés szégyene elől pedig mindenképpen menekülni kell. Az eddig 0 pontos Lex Poznan talán éppen ideális ellenfél lenne ebből a szempontból, de biztosra már ellenük sem mehetnek. Az őszi II. osztályú bajnok gólyacsapat nem áll rossz erőkből, ha fejben is felveszik az I. osztály ritmusát, akkor bizony megint nehéz percei lesznek a Fegyencjáratnak. Kisebb teherrel a Poznan lép pályára, hiszen a bennmaradásuk inkább a Gradus, a Blancos és a Iustum elleni meccseken fog eldőlni. Ha a Fegyencjárat magára talál, akkor ezt a mérkőzést meg kell nyerje.

PLL Blog tipp: H

12:40 Pasos United – Smasszer United (II. o.)

A Pasos eddig pont nélkül áll, a Smasszer pedig tapadna az éllovasokra, így hát megint egy olyan meccs, ahol létfontosságú a győzelem mindkét csapat számára. A Smasszer egyelőre hullámzó teljesítményt mutat, a Pasos talán abban bízhat, hogy ellenfele megint egy gyengébb napot fog ki. Ugyanazt elmondhatjuk, mint fentebb: A bennmaradáshoz nem ezt a meccset kell megnyernie a Pasosnak, persze, nem jönne rosszul egy vagy több pont...

PLL Blog tipp: D

13:15 Erasmuscle – Vaskapu Jam-Jam (II. o.)

A kisebbik Vaskapu az eddigiek alapján a csoport esélyese, az Erasmuscle ellen hoznia kell a győzelmet, hogy ez így is maradjon. A vendéghallgatók csapata egyszer ilyen, egyszer olyan arcát mutatja, és hiába áll egészen jó játékosokból, valahogy még mindig nem kelti igazi csapat benyomását. A semleges néző bánatára, újabban a népes és lelkes szurkolótáboruk is kezd elmaradozni.

PLL Blog tipp: V

13:50 SPQR - KREatin (III. o.)

A múlt fordulóban nagy lépést tett a feljutás felé a KREatin. Aktuális ellenfelük eddig a legjobban áll a "másik négy" csapat közül, úgyhogy semmiképpen sem gólarányjavító meccsnek néznek elébe.

PLL Blog tipp: V

14:25 FC Vaskapu – AS Iustum (I. o.)

A Vaskapu ellenfelei elfogytak a ligában. Az őt üldözők egymást verik oda-vissza, így lényegesen könnyebb bajnokságot nyerni. Hogy mi várható a meccstől? Nos, Kenobi mester tanítványai még nem készültek fel arra, hogy megütközzenek a sötét oldallal, pár végtagvesztés garantált, de a mese végét úgyis tudja mindenki... Komolyra fordítva, - mint az az eddig beérkezett tippekből is kitűnik - a mérkőzés kimenetele nem lehet kérdéses.

PLL Blog tipp: H

15:10 AS Iustum II – Just4Fun(III. o.)

A Iustum II számára most négy fordulón keresztül adott a feladat: be kell gyűjteni az összes pontot, hogy a KREatin elleni visszavágón el lehessen dönteni, ki lesz a bajnok. Az eddig mutatott játék alapján Iustum-győzelemnek kellene következnie, de már két hete is csak nehezen tudtak megverni egy egyértelműen gyengébbnek tartott csapatot. A Just4Fun a múlt héten - igaz, a zöld asztalnál - elkönyvelhette első győzelmét, így nem utolsó. Ez azonban változhat, mert a BHÖK-Spartacus nyerhető meccs elé néz, így biztos nem szomorkodna a Just4Fun, ha egy vagy több pontot elcsenhetne.

PLL Blog tipp: H

15:45 KPI – BHÖK-Spartacus (III. o.)

Ha a múlt heti játékát immár szabályosan is tudja hozni aBHÖK-Spartacus, akkor a mérkőzés esélyesének számít. A KPI legutóbb kiváló küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, úgyhogy nagyobb előny birtokában sem lehet biztosra menni ellenük. Esetleges győzelmükkel a 3. helyre ugorhatnak, ami plusz motivációt jelenthet számukra.

PLL Blog tipp: V

16:20 Budapest Rangers – Bíbortógás Fenevadak (II. o.)

Mind a presztízs, mind a feljutás/osztályozó szempontjából nagy a jelentősége ennek a meccsnek. A játéknap végére rendre kiürül a terem, pedig mindkét csapat hétről hétre jó iramú, fordulatos mérkőzéseket játszik, a góllövőlista első 3 helyezettjéből kettőt a Bp. Rangers ad... Jelenleg a még veretlen Rangers van lépéselőnyben és játszik meggyőzőbb formában, de volt már, hogy megnyert meccset szalasztottak el, a Fenevadak pedig nem egy késői feltámadást mutattak már. Az ilyen meccsekből kár, hogy csak 30 percet láthatunk...

PLL Blog tipp: V

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik