Kérdőjelek és rangadók - a 3. forduló beharangozója

Vágólapra másolva!
2012.02.26. 19:02
Címkék
És elérkeztünk a DERBI napjához. Anélkül, hogy túlmisztifikálnánk a Fegyencjárat és a Vaskapu FC rangadóját, elmondható, hogy fontos kérdésekre...

Artwork: Huber 'Gali' FerencÉs elérkeztünk a DERBI napjához. Anélkül, hogy túlmisztifikálnánk a Fegyencjárat és a Vaskapu FC rangadóját, elmondható, hogy fontos kérdésekre fog fény derülni a PLL mindhárom osztályában a 3. forduló során, akármi is lesz az eredmény. Mindenekelőtt kiderül, hogy már a bajnokság korai szakaszában tetemes előnyre tesz-e szert a Vaskapu. Körvonalazódni fog már az is, hogy ha esetleg nem a Fegyencjárat, akkor ki lehet még veszélyes a Vaskapura, illetve ki fog inkább a kiesés ellen küzdeni.Artwork: Huber 'Gali' FerencÉs elérkeztünk a DERBI napjához. Anélkül, hogy túlmisztifikálnánk a Fegyencjárat és a Vaskapu FC rangadóját, elmondható, hogy fontos kérdésekre fog fény derülni a PLL mindhárom osztályában a 3. forduló során, akármi is lesz az eredmény. Mindenekelőtt kiderül, hogy már a bajnokság korai szakaszában tetemes előnyre tesz-e szert a Vaskapu. Körvonalazódni fog már az is, hogy ha esetleg nem a Fegyencjárat, akkor ki lehet még veszélyes a Vaskapura, illetve ki fog inkább a kiesés ellen küzdeni.

A II. osztályban – a várakozásoknak megfelelően – sűrű a mezőny, és igazából meglepetés lenne, ha valamelyik csapat leszakítaná a többieket. Azt azonban lassacskán látni fogjuk, hogy kinek lesz esélye feljutni és ki fog inkább a bennmardásért játszani, habár nagyon messze még a vége.

Ha a III. osztályban bejönnek az eddigi forma alapján jósolható eredmények, akkor kijelenthetjük, hogy kétszereplőssé szűkül a bajnokság. Ebben az esetben a "csoportrangadót" a 4. fordulóban láthatjuk majd.

De addig is lássuk részletesen, mi várható a 3. játéknapon!

11:10 Gradus – Lex Poznan (I. o.)

Ebben a félévben a Gradus - Lex Poznan párost illeti meg az a dicsőség, hogy a Rangadó "előmeccsét" játszhatja. A két csapat eddig egyszer találkozott, még a múlt félévet megelőző kvalifikációs tornán, ahol a Gradus bizonyult jobbnak, és kivívta az I. osztályú tagságot. Eddig pont nélkül áll mindkét csapat, de egyelőre szó sincs arról, hogy kiesési rangadót játszanának. Sokkal inkább erőfelmérés lesz a meccs, most derülhet ki igazán, hogy mire képesek a gólyák, és hogy erősebb lett-e az idő előrehaladtával a Gradus. Pörgős, lendületes meccsre van kilátás a két csapat játékát ismerve. Ha a Lex Poznan levetkőzi az előző két fordulóban mutatott idegességét és mindvégig higgadtan játszik, akkor nagyon nehéz dolga lesz a Gradusnak.

PLL Blog tipp: D

11:55 Fegyencjárat – Vaskapu FC (I. o.)

Ha a patikus a Szentkirályi-Bródy sarkon nem is, de azért sokan már a múlt héten is csak erről beszéltek. Még ha gyengélkedik is valamelyik csapat, ez a meccs akkor is rangadó lesz.

Ebben a félévben a Fegyencjárat már összeszedett egy 3 pontos hátrányt, ami még nem tragédia, de egyértelműen gyengébbnek láttatja őket. Ugyanakkor az is igaz, hogy a legutóbbi fordulóban összeszedték magukat és alaposan elverték a Gradust. Egyénileg nem áll rosszabb erőkből a Fegyencjárat, a támadósor szinte sosem marad gólképtelen, olykor inkább a védelem szokott gyengébben muzsikálni. A kapusukat ezzel együtt ritkán hozzák kiszolgáltatott helyzetbe, legutóbb, a Blancos ellen is inkább az ellenfél jól eltalált lövései okozták a problémát.

A Vaskapu töretlenül tündököl (már amennyiben a fekete szín tud) a PLL-ben, lassan az is csodaszámba megy, ha gólt kapnak. Legutóbb éppen a Fegyencjárattól kaptak ki, még az őszi 3. fordulóban, azóta 9 meccs - 9 győzelem a mérlegük. A keret semmit sem változott a múlt félévihez képest, továbbra is maguk között tudhatják a PLL gólkirályát, de az ő kiesése esetén is van, aki rúgja a gólokat. Ha ellenfeleiknek sikerülne is áttörni a védelmet, még mindig ott van a Liga - csupán a számokat nézve - legjobb kapusa, bár a messze legkevesebb kapott gól inkább a védelem egészét dicséri. A Vaskapu legfeljebb már csak akkor lehetne félelmetesebb, ha a mérkőzés elején Hakát táncolnának:

A szurkolói támogatásra egyik csapat sem panaszkodhat. Olyannyira nem, hogy mint már volt rá példa, egyesek túlzásba is esnek olykor. Ettől függetlenül reméljük, hogy a PLL történetének első, "hivatalos" szurkolói nótáját hallhatjuk majd a Fegyencjárat fanjainak előadásában. Még nem a bajnoki döntőt játsszák a csapatok, de Vaskapu minden meccse valamilyen szinten a bajnoki címről dönt. A szervezők régi álma, hogy egy mérkőzésre teljesen megteljen a III. emeleti karzat, és erre most talán - az EV időszak még épp nem kezdődött el - minden esély meg is van. A PLL Blog értesülései szerint a mérkőzésen Karunk oktatói közül is tiszteletüket teszik majd néhányan.

PLL Blog tipp: V

12:40 AS Iustum II - SPQR (III. o.)

Igazi megtiszteltetés lesz a két újonc, III. osztályú csapatnak a "nagyok" lábnyomain tapodni, közvetlenül a Derbi után. Mint fentebb olvasható, a Isutum II-nek kötelező a győzelem, ha tényleg azt akarja, hogy a csoport esélyeseként tekintsenek rá. A KRE-s csapat mellett éppen az SPQR jelentheti a legnagyob veszélyt törekvéseikre, ezért nem vehetik félvállról a meccset. A két csapat közötti 2 pontos különbség éppen elég arra, hogy az SPQR előzzön, ami valószínűleg feltett céljuk.

PLL Blog tipp: H

13:15 AS Iustum – Los Blancos (I. o.)

Ami igaz a Gradus - Lex Poznan meccsre, majdnem igaz erre is. Két, azonos erőt képviselő csapat csap össze, és a Blancókat nem lehet nem komolyan venni, mióta ott lifeg az övükön a Fegyencek skalpja. A zöldből kifehéredett csapat sokkal szervezettebb lett múlt félévi önmagához képest, és az eddig mutatott játéka alapján nehezen elképzelhető, hogy osztályozóra kényszerülne. Ráadásul a nehéz meccseken (Fegyencjárat, Vaskapu) már túl vannak, és mint az már egy ideje jellemző az I. osztályra, az előbbi két csapattól rabolt pontok aranyat érnek mind a bronzért, mind a kiesés elkerüléséért vívott harcban. A Iustum új igazolásai eddig bejöttek, ez a meccs azonban kiváló értékmérője lesz annak, hogy mennyire. A győztes tapadni fog a Vaskapura, de a vesztesnek sem kell szomorkodnia, mert messze még a vége.

PLL Blog tipp: H

14:00 BHÖK-Spartacus – KREatin (III. o.)

A károlis csapat az eddigiek alapján egyértelmű esélyese a III. osztálynak. A legutóbbi győzelmük egy kicsit nehezebb volt, igaz, csak 3 1-gyel kezdték el a meccset. Talán éppen ennek elkerülésésre - mint arról a "zuhanyhíradó" értesült - feltöltötték a keretüket pár új játékossal, úgy tűnik, a jövőben már biztosra akarnak menni. A BHÖK-Spartacus még vár első győzelmére a PLL-ben, amit viszont valószínű, hogy nem a csoport favoritja ellen fog megszerezni. Azonban ha ellenfelük megint tartalékosan áll ki, a meglepetés sem kizárt.

PLL Blog tipp: V

14:35 Just4Fun – KPI (III. o.)

A két csapat egyaránt nyeretlenül, 0 ponttal áll. Halvány összehasonlítási alapot legfeljebb az adhat, hogy mindketten játszottak már a KREatinnal; és mindketten ki is kaptak tőle. A gólarányt kár firtatni, a különbség a pályán fog eldőlni. A KPI lassan talán már alkalmazkodik a környezethez, a Just4fun pedig összeérik. Utóbbiaknak talán segítségükre lehet, hogy a hírek szerint a jövőben hétközi edzőmérkőzésekkel fognak készülni.

PLL Blog tipp: V

15:10 Bíbortógás Fenevadak – Smasszer United (II. o.)

Pofont kapott a múlt héten a Fenevadak csapata – talán szerencséjükre –, még időben tudatták velük, hogy nem lesz könnyű menet visszakerülni az I. osztályba. Ezúttal egy kicsit könynebb ellenfél következik, bár annál biztosan jobb csapat a Smasszer, mint a legutóbbi, Rangers elleni 1-10 mutatja. A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, még a 2011. tavaszi kiírásban, akkor mindhárom alkalommal a Bíbortógás Fenevadak győzött. A csapatok esetleges újabb vereségükkel messze kerülnek a feljutástól, tehát ezt mindenképpen igyekszenek majd elkerülni. Egy pont azonban már értékes lehet, pláne, ha ilyen sűrű marad a mezőny.

PLL Blog tipp: H

15:45 Budapest Rangers – Erasmuscle (II. o.)

Kár az Erasmuscle 1. forduló-beli ki nem állásáért, mert a múlt héten a Pasos ellen mutatott játékkal valószínűleg a Smasszert is megverték volna. A Bp. Rangers azonban már más, bennük elég erős ellenfélre akadnak. A kékek nem valószínű, hogy a múlt hetihez hasonló gólparádét rendeznek, de ezidőtájt erősebbnek tűnnek. A Vaskapu Jam-Jam-mal folytatott versenyfutásban pedig nem engedhetnek meg maguknak egy botlást sem. Az erasmusosok, mint mindig jó lövőikben és agresszív stílusukban bízhatnak. Fontos lesz, ki szerzi meg a vezetést és esetleg lép el egy-két góllal, mert pl. az Erasmuscle hátrányban hajlamos feladni. Szurkolóik segítségében ellenben mindig bízhatnak.

PLL Blog tipp: H

16:20 Pasos United – Vaskapu Jam-Jam (II. o.)

Valószínűleg nem ezen a mérkőzésen fogja kivívni a bennmaradást a Pasos United, de ettől függetlenül fontos meccs elé néznek, mert két meccs után egyedüliként, 0 ponttal állnak a csoportban. Ha nem kezdik el időben a felzárkózást, akkor már egy jó hajrá is kevés lehet. A II. osztály szerencséjükre elég kiegyenlített ahhoz, hogy bármi megtörténhessen, a szó legjobb értelmében. Ha nem engedik ellépni az ellenfelüket, akkor lehet keresnivalójuk ellenük.

PLL Blog tipp: V

Várunk minden kedves Hallgatótársat 11:10 és 16:50 óra között a 26-os épület III. emeletén! Továbbá itt hívnánk fel ismét a figyelmet, hogy még mindig lehet csatlakozni a PLL Blog tippversenyéhez! Nincs lefutott meccs, mérjétek le tudásotokat (és szerencséteket)!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik