Itt a futball ideje!

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.02.12. 19:02
Címkék
Apa, kezdődik! 11 hétfő, 18 csapat, 3 osztály, 92 mérkőzés, számtalan gól, kiesések, osztályozók, bajnoki címek és különleges hangulat:...

Apa, kezdődik!Apa, kezdődik!

11 hétfő, 18 csapat, 3 osztály, 92 mérkőzés, számtalan gól, kiesések, osztályozók, bajnoki címek és különleges hangulat: ezt ígéri a 2012. tavaszi félévre a Pázmány Labdarúgó Liga. Kari kispályás labdarúgó-bajnokságunk legújabb idényét természetesen itt, a PLL Blogon is nyomon követjük. A hétvégi beharangozóban az előttünk álló forduló esélyeit latolgatjuk, keddenként a visszapillantó címmel összefoglalót olvashatunk a hétfői játéknapról, szerdánként góllövőlisták és érdekes statisztikák várnak az érdeklődőkre, csütörtökönként új csapatokkal, játékosokkal, szervezőkkel készített interjúkat közlünk, a pénteki nap pedig a nemrég útjára indított tippversenyé.

Ma áttekintjük a csoportok összetételét és latolgatjuk a lehetséges kimenetelüket, csakúgy, mint az előttünk álló, első fordulóét.

SEREGSZEMLE

A versenykiírásra rekordszámú, 18 nevezés érkezett. A múlt félévi csapatok közül - ha nem is ugyanazon a néven - mindenki indul tavasszal, hozzájuk hat új résztvevő csatlakozott. Belőlük szerveződött a III. osztály, míg a másik két csoport összetételét az előző félév eredménye határozta meg.

I. osztály

A legmagasabb osztály összetételében csupán egyetlen változás volt: A kiesett Bíbortógás Fenevadak helyére a II. osztályú bajnok gólyacsapat került föl, akik ettől a félévtől Lex Poznan néven indulnak. A Vaskapu FC továbbra is első számú esélyese a bajnoki címnek, és olybá tűnik, ismét csak a Fegyencjáratnak lesz esélye megszorítani. Szoros külzdelmet várunk a bajnoki címért, hiszen a két csapat kerete alig változott az elmúlt félévhez képest. Nem úgy, mint az AS Iustumé, ahonnan a játékosok egy része a III. osztályú AS Isutum II-be távozott. El kell telnie pár fordulónak, hogy kiderüljön, mire képes az új társaság. Az ősszel még PGU-ként induló Los Blancos és a Gradus továbbra is azonos játékerőt képviselnek, közöttük inkább a pillanatnyi forma és szervezettség fog dönteni.

PLL Blog tipp a csoport végeredményére:

1. Vaskapu FC

2. Fegyencjárat

3. AS Iustum

4. Lex Poznan

5. Los Blancos

6. Gradus

II. osztály

Itt is csak a BSE 37 - Bíbortógás Fenevadak helycsere jelenti a változást, a többi öt csapat maradt, igaz, más nevekkel. A Smasszer Fc Smasszer United-dé avanzsált, és követte példáját a Pasos Quema CF is, akiket ezentúl Pasos United-ként kell keresni a tabellán. Bár az erasmusos hallgatók egy része hazautazott, a két félévre érkezettekkel és néhány új taggal Erasmuscle néven folytatja szereplését a néhai The Killers. Névben és minden egyébben az állandóságot képviseli a Budapest Rangers. A Vaskapu II-ből Vaskapu Jam-Jam lett, de ha egy csapat Vaskapu néven indul egy bajnokságban, akkor biztos esélyesnek számít. Mögöttük nagy tülekedés lesz az osztályozóért, nyilván szeretnének visszajutni a Fenevadak, amihez biztos lesz egy-két szava a Bp. Rangersnek is. Mostantól már ki is lehet esni a II. osztályból, úgyhogy a két United és az Erasmuscle már csak ezért is csípkedje kell magát és egymást. Annyi mindenesete biztos, hogy az őszihez hasonló, kiegyenlített és a végsőkig nyílt versengés lesz a II. osztályban.

PLL Blog tipp a csoport végeredményére:

1. Vaskapu Jam-Jam

2. Bp. Rangers

3. Bíbortógás Fenevadak

4. Erasmuscle

5. Smasszer United

6. Pasos United

III. osztály

Minimális információ áll rendelkezésre az most alakult III. osztályról. Az újonan nevező csapatok kerültek ide, ám egyáltalán nincs kizárva, hogy legalább olyan, vagy színvonalasabbküzdelemnekleszünk tanúi, mint a II. osztályban. A Hittudományi Kar csapata, a KPI és a Károli jogi karáról érkezett KREatin valószínűleg már játszik együtt egy ideje, ami feltétlenül előnyt jelent a frissen összeállt négy másik riválisukkal szemben. Némi PLL-rutinnal bír már az AS Isutum II keretének egy része, viszont a BHÖK-Spartacus, az SPQR és a Just4Fun abszolút újonc. Utóbbiak célja a bajnokságban, mint ahogy elmondták, a nevükből is kiderül.

PLL Blog tipp a csoport végeredményére:

1. KREatin

2. AS Iustum II

3. KPI

4. SPQR

5.BHÖK-Spartacus

6.Just4Fun

A HÉTFŐI PÁROSÍTÁSOK

11:10 Fegyencjárat - Los Blancos (I. o.)

Bár a "PLL El Clásicó-ját" a 3. és 8. fordulókban rendezik, a bajnoki címért folyó versenyfutás már az első meccsen elkezdődik. Ősszel két Fegyenc-győzelem volt a mérleg, de a két csapat már nagyon ismeri egymást, nehéz lesz újat mutatni. A papírforma továbbra is a vörösök sikerét ígéri, de az új név és új mez talán szerencsét hoz az egyre összeszokottabb 2010-es gólyáknak...

PLL Blog tipp: H

11:55 Vaskapu FC - Lex Poznan (I. o.)

Gyakorlatilag ugyanaz igaz az erre a mérkőzésre is, mint az előzőre. Talán annyiból nehezebb dolga van a Vaskapunak, hogy nekik inkább a bajnokság végére szokott beindulni a henger, továbbá a Lex Poznan ereje egyelőre ismeretlen mindenki számára, így okozhatnak meglepetést. Ezzel együtt egy tisztes helytállás már kiváló bemutatkozás lenne a II. osztály bajnokától.

PLL Blog tipp: H

12:40 Smasszer United - Erasmuscle (II. o.)

Legutóbbi találkozásukkor jobbnak bizonyultak az erasmusosok, most azonban tiszta lappal indul mindkét csapat, hiszen mindkettőjüknél történtek változások. A Smasszernél talán a legfontosabb, hogy úgy néz ki, sikerült megoldaniuk az egész múlt félévet végigkísérő kapushiányukat. Ellenfelük új összeállításában most játszik majd először, úgyhogy ők inkább az - egyébként messze nem rossz - egyéni képességeikben bízhatnak. Reméljük, hogy viszontlátjuk a utóbbiak rendkívül népes és lelkes szurkolótáborát.

PLL Blog tipp: V

13:15 SPQR - BHÖK-Spartacus (III. o.)

Két abszolút újonc csap össze, bár az SPQR-ből páran játszottak már együtt az őszi Pázmány Kupán. Ránézésre aBHÖK sem áll rossz erőkből, mellettük szól még, hogy bővebb a keretük - és ezzel hosszabb a cserepadjuk, mint ellenfelüké. Ugyanakkor egy 2X15 perces mérkőzést elvileg gond nélkül végig tud játszani 5 játékos is.

PLL Blog tipp: H

13:50 AS Iustum II - KPI(III. o.)

A "nagycsapatok" mintáját követve, osztódással szaporodó AS Isutum nem pofozógépnek küldi harcba a második csapatát, szeretne minél előrébb végezni. A HTK alakulatáról annyit tudunk, hogy nem erre a különleges alkalomra állt össze, tehát az összeszokottság mindenképpen az ő javukra fog szolgálni, hátrányukra talán a helyismeret hiánya. Nem arra kell gondolni itt, hogy nem tudják, hol vannak a gödrök a pályán, hanem hogy a házi szabályokhoz való alkalmazkodás a tapasztalatok szerint egy-két fordulót igénybe szokott venni.

PLL Blog tipp: D

14:25 Just4Fun - KREatin(III. o.)

A Just4Fun néhány napja még nyilvános felhívással gyűjtötte a játékosokat, ezért minden tisztelet mellett kijelenthető, hogy az első pár fordulóban nem a győzelemért fog csatázni. A Károli csapata látatlanban is erősebbnek tűnik, de ki tudja, lehet, éppen fordítva lesz.

PLL Blog tipp: V

15:00 Gradus - AS Isutum (I. o.)

Ha összeér (és lehiggad) a Gradus, nem csak kellemetlen, hanem komoly ellenfele lehet mindenkinek az I. osztályban. Háromesélyes a mérkőzés, mert az AS Isutum félcsapatnyi új játékost mutat be és hiába a sok felkészülési meccs, az összhang esetleges hiányára ellenfelük bátran építhet.

PLL Blog tipp: V

15:45 Pasos United - Bíbortógás Fenevadak (II. o.)

A Fenevadak nyilván meg szeretnék mutatni, hogy átmenetinek tekintik tartózkodásukat a II. osztályban, bár azt is tudni kell, hogy végzős hallgatók csapatáról van szó, tehát kérdéses, hogy ősszel indulnak-e majd. De addig is az első leküzdendő akadály a Pasos, őszi utolsó helyük ellenére nem lebecsülendők. A Bíbortógások féléve - mint annyiszor - azon fog múlni, hogy sikerül-e rendszeresen elhozni a mérkőzésekre az egyébként nem gyenge keretüket.

PLL Blog tipp: V

16:20 Vaskapu Jam-Jam - Budapest Rangers(II. o.)

Fontos mérkőzéssel zárul az első játéknap, hiszen mindkét csapat - eséllyel - feljutásra pályázik. A Rangersre igaz, ami a Fenevadakra: Ha rendszeresen legjobb összeállításukban tudnak pályára lépni, akkor bárkit legyőzhetnek a csoportban. A kis Kapu egy félévvel rutinosabb lett és feltehetőleg elszántabb is, hiszen kis híján első osztályúak lettek. Kérdés, mekkora bíztatást kapnak a "késői órában", de anélkül is némileg esélyesebbnek tűnnek.

PLL Blog tipp: H


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik