Végjáték - az utolsó forduló beharangozója

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2011.12.04. 03:12
Címkék
Holnap vége. Na nem a világnak, pláne a vizsgaidőszaknak, az még csak most jön. Mindössze a PLL őszi szezonjának. Sőt, ez sem pontos, mert 12-én...

Holnap vége. Na nem a világnak, pláne a vizsgaidőszaknak, az még csak most jön. Mindössze a PLL őszi szezonjának. Sőt, ez sem pontos, mert 12-én hétfőn hátra van még egy elmaradt mérkőzés és egy osztályozó, amik nem kevésről döntenek. A II. osztályban lehet, hogy "csak" a bajnoki címről... Mindenesetre az ultolsó teljes fordulót most hétfőn láthatja a Publikum.Holnap vége. Na nem a világnak, pláne a vizsgaidőszaknak, az még csak most jön. Mindössze a PLL őszi szezonjának. Sőt, ez sem pontos, mert 12-én hétfőn hátra van még egy elmaradt mérkőzés és egy osztályozó, amik nem kevésről döntenek. A II. osztályban lehet, hogy "csak" a bajnoki címről... Mindenesetre az ultolsó teljes fordulót most hétfőn láthatja a Publikum.

Az első osztályban a lényeges kérdések egy kivételével eldőltek, az 1.-4. helyen már nem történhet változás, akármilyen eredmények születnek. Azonban nem tudjuk, ki esik ki, és ki játszhat osztályozót 12-én. A másodosztályban viszont még négy csapat is bajnok lehet! Ráadásul az sem mindegy, ki végez a második helyen, hiszen az osztályozót ér az I. osztály 5. helyezettje ellen. Óriási izgalmaknak nézünk elébe.

Tájékoztatásul a számolgatáshoz: Pontegyenlőség esetén, a versenykiírás értelmében az egymás ellen szerzett több pont, a jobb egymás elleni gólkülönbség, a jobb összesített gólkülönbség, a több rúgott gól, végül sorsolás dönt, ebben a sorrendben.

I. osztály

12:00 Gradus - Post Gólya United

Az első osztályban csupán az 5-6. helyezett cserélhet még helyet. Jelenleg sereghajtó a PGU, és még csak azt sem mondhatja el, hogy a saját kezében a sorsa. Lemaradásuk egy pont a Bíbortógás Fenevadak előtt, igaz, utóbbiak a már bajnok Vaskapu ellen játszanak, és okoztak már meglepetést erősebb csapat ellen ebben az idényben. Egy vereséggel egy félévre biztosan búcsúzik az I. osztálytól a PGU, a döntetlen azonban már elég lehet az osztályozóhoz, ha a Fenevadak kikapnak a Vaskaputól. A PGU és a Fenevadak ugyanis oda-vissza verték egymást, de a gólarány - köszönhetően annak, hogy még a 2. fordulóban tartalékosan állt ki ellenfelük - 17-6 a javukra. Ha pedig megverik a Gradust egy számára indifferens meccsen (ők nem lehetnek sem jobbak, sem rosszabbak 4.-nél), akkor majdnem biztos az 5. hely, hacsak a Fenevadak nem tesznek csodát az utánuk következő mérkőzésen.

PLL blog tipp: X

12:50 Bíbortógás Fenevadak - Vaskapu FC

A bajnok nyilván szeretne gálával búcsúzni az évadtól, esetleg elérni a 100 rúgott gólt (ehhez 7 hiányzik). A mérkőzés kezdetekor a Bíbor már tudni fogja, kell-e, és mennyi pont, hogy elkerülje a biztos kiesést. A képlet egyszerű: pontosan annyi pontot kell szerezniük, mint az eggyel korábbi meccsen a PGU. Nyilván annak örülnének a legjobban, ha nem kéne elrontaniuk a Vaskapu-jutalomjátékot...

PLL Blog tipp: 2

13:40 AS Iustum - Fegyencjárat

A legkevesebb tétje ennek a mérkőzésnek lesz. A Iustum biztos bronzérmes, a Fegyencjárat pedig ismét ezüstös. A Fegyencek visszakapják eltiltottjukat, sérültjeiket viszont aligha. Az előző fordulóban azonban megmutatták, hogy tartalékosan is képesek nyerni, méghozzá tekintélyes különbséggel. A tét nélküliség biztosan nem fogja egyik csapatot sem megakadályozni abban, hogy mindent megtegyen a győzelemért.

PLL Blog tipp: 2

II. osztály

A másodosztályban a kiegyensúlyozott mezőny és a sok körbeverés miatt annyira bonyolult a helyzet, hogy az érthetőség kedvéért az egyes mérkőzések előtt vázoljuk, milyen kimenetelek lehetségesek.

Bajnok a BSE 37, ha:

- megveri a Vaskapu II-t

- döntetlent játszik a Vaskapu II-vel és utóbbiak nem verik meg a The Killers-t a 12-i pótláskor (az egymás elleni mérleg a BSE 37-nek kedvez ebben az esetben), továbbá a Smasszer FC nem veri meg a The Killers-t.

Veresége esetén a 4. helyig csúszhat vissza, ehhez azonban legalább ikszelnie kell a Smasszer FC-nek, a Budapest Rangersnek pedig nyerni. (Különösen érdekes helyzet állhat elő, ha a Smasszerek beérik pontszámban a BSE-t, mert oda-vissza verték egymást, az egymás elleni gólkülönbségük 12-12, így az összesített gólkülönbség dönthet. Ez jelenleg -4 mindkét csapatnál, de ha a BSE 37 kikap, akkor ez romlik, míg a Smasszereké stagnál. Horror.)

Bajnok a Vaskapu II, ha:

- megveri a BSE 37-et

- döntetlent játszik a BSE 37 ellen, és megveri a The Killers-t 12-én.

Egy esetleges vereséggel az osztályozó még gond nélkül meglehet, ehhez azonban verni kell a The Killers-t. Egy pont is elég lesz ezen a meccsen, ha a Smasszer FC legfeljebb egy pontot szerez az utolsó fordulóban és a Bp. Rangers nem nyer.

Bajnok a Smasszer FC, ha:

- megnyeri a meccset a Killers ellen és a BSE 37 legfeljebb egy, a Vaskapu II legfeljebb kettő pontot szerez hátralévő meccsein.

Egy döntetlennel azonban már az osztályozó is csak akkor érhető el, ha a Vaskapu II megveri a BSE-t vagy éppen kikap tőle, de akkor a Killerstől is 12-én. Ráadásul mindehhez még a Bp. Rangers is legfeljebb egy pontot szerez a Pasos Quema ellen.

Legrosszabb esetben az 5. helyig csúszhatnak vissza. Bizony, egy gól ide vagy oda akár 4 helyet is jelenthet a tabellán. Nagy rendező az Élet...

Bajnok a Budapest Rangers, ha:

- megveri a Pasos Quema CF-et és a Samsszer FC legfeljebb döntetlent játszik a Killers-zel, akik legalább 1 pontot szereznek a Vaskapu II ellen 12-én, és mindezek tetejébe a Vk II - BSE 37 meccs is döntetlenre végződik. Tehát a nyerő kombináció három X, mellé egy saját győzelem. Ebben az esetben a Rangersnek, a BSE-nek és a Vk II-nek is 16-16 pontja lenne. A Rangers kétszer megverte a BSE-t, míg a Vk II elleni mérlege egyetlen apró góllal jobb (11-10). Szerintem megérdemel egy jelest valószínűségszámításból, aki kiszámolja, mekkora ennek az esélye, de a tény tény: Matematikailag még a Rangers is lehet bajnok.

Egy döntetlennel viszont már az osztályozó sem elérhető, hiszen hiába kapna ki kétszer a Vk II, és egyszer a Smasszer FC, utóbbiak ellen negatív a Rangers mérlege.

Utolsó helyen már biztosan nem végezhet a Rangers, a jelenlegi negyedikről viszont még lecsúszhat, ha két meccsből egyet legalább nyer a Killers, mert az egymás elleni gólarányuk negatív (13-14).

14:30Smasszer FC - The Killers

A Smasszer FC nem mutat meggyőző játékot az elmúlt időben, de annak mindenképpen motiválnia kell őket, hogy akár még bajnokok is lehetnek. Ha ez nem is jönne össze, az osztályozóra már nagyobb az esély, győzelemmel pedig az alsóházi dobogó biztos. A Killersben is mintha megtört volna valami, de az nem a küzdőszellem, mert parázs meccsen vannak túl a Pasos ellen, ahol ha nem is nyertek de legalább csúsztak-másztak a győzelemért, néha talán túl vehemensen. A recept a bajokra egyszerű: nyerni kell, nemcsak a Smasszerek, hanem a Vk II ellen is, és akkor az osztályozó is meglehet. A szurkolóikon mindenesetre nem fog múlni.

PLL Blog tipp: 1

15:20 Vaskapu II - BSE 37

A fent vázoltak szerint óriási tétje van a mérkőzésnek. Akár alsóházi döntőnek is titulálhatjuk, hiszen amennyiben a BSE nyer, a pótlás eredményétől függetlenül bajnok. Vereséggel azonban a 4. helyen is találhatja magát. A javuló játék egyértelműen a BSE 37 sikerét vetíti előre, hiszen a 4. forduló után még utolsók voltak, azóta azonban elképesztő hajrát produkálva, saját kezükbe vették a bajnoki címük kivívásának lehetőségét. Az elmúlt fordulóban 10 percet emberhátrányban futballozva - és gólt lőve - múlták felül az egyébként elképzelés nélkül játszó Smasszer FC-t. A Vaskapu II is vereségen van túl, de van benne akkora potenciál, hogy legalább egy döntetlent kihozzon a meccsből. Ami persze nem életbiztosítás, hiszen a Killers kemény ellenfél, és általános tapasztalat, hogy a vizsgák közeledtével szét szoktak széledni a csapatok... Akárhogy is, ez a meccs alsóházi szintem most felér egy Fegyencjárat - Vaskapuval.

PLL Blog tipp: X

16:10 Budapest Rangers - Pasos Quema CF

A legkevesebb veszítenivalója a Pasosnak van ezen a meccsen, mert az utolsó helyről győzelmük esetén is csak akkor kerülhetnek el, ha Killers a hátralevő két meccsén legfeljebb egy pontot szerez. A Rangerst hajtani fogja a tudat, hogy minimális esélye még van a bajnoki címre, de osztályozóra annál több. A döntetlennel mindkét csapat csak veszít, ezért őszinte, nyílt sisakos küzdelmet várunk.

PLL BLog tipp: 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik